CE - Szakértelem a borgazdálkodásban
ISAG - European Business School
Kulcs információ
Campus helye
Porto, Portugália
Nyelvek
Angol, Portugál
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
54 órák
Pace
Részidő
Tandíjak
EUR 815 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Mar 2024
* A 2021/2022-es tanévben használt táblázat
Bevezetés
LEÍRÁS
A borgazdálkodással kapcsolatos szakértelem úttörő tanfolyam, amely a borszakma minden érdeklődési körét lefedi, és amelyet az egyes területek legjobb szakemberei nyújtanak.
Ez egy olyan tanfolyam, amely a témák elméleti bemutatását nagyon erős gyakorlati tanulási szempontokkal egészíti ki, többféle borkóstoló és esettanulmány révén, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy a fogalmakat sokkal könnyebben megértsék.
A borgazdálkodással kapcsolatos szakértelem differenciált módon készíti fel a hallgatókat, mert összegyűjti az ágazat számára fontos területek átfogó ismereteit, előnyökkel, amelyek különösen:
- A jelenlegi szakemberek számára, hogy jobban megismerjék beszélgetőpartnereik munkaterületeit a vállalatokon belül, és ezáltal jobb legyen az információáramlás a részlegek között;
- A borbarátok felé beszéljen szilárdan és tudatosan az ágazat sürgető kérdéseiről;
- Azok számára, akik a borágazatban keresnek munkát, szerezzenek eszközöket a borvilág globális és stratégiai elképzeléséhez, a munkaerőpiac megváltoztatásához;
- A vállalkozók számára adjon teljes perspektívát a vállalkozásról.
CÉLOK
A tanfolyam végén a gyakornoknak képesnek kell lennie:
- Fogadja el a borágazat átfogó jövőképét;
- Észlelni a bort fenntartó összes ágazat dinamikáját és kölcsönhatását, a termeléstől a végső fogyasztóig történő leszállításig;
- Megérteni a bort mezőgazdasági termékként és vállalkozásként;
- Értse meg a bor stratégiai perspektíváját Portugáliában, és helyezze a nemzetközi kontextusba, figyelembe véve a versenyt;
- Ismerje a főbb nemzetközi borvidékeket és az ott termelt különféle borokat;
- Ismerje meg a terroir, a hajtórendszerek, a szőlőfajták hatását és azt, hogy milyen tényezők befolyásolják a bort a szőlőültetvényekben;
- Ismerni a borász munkáját, a borok készítésének, keverésének, érlelésének és a borok érlelésének folyamatait;
- Tudja, hogyan állítson be professzionális borkóstolót, megértse a borkóstolót és megkülönböztesse a bortípusokat;
- Ismerje az ételek és borok kiválasztásának szabályait, közelítéssel és ellentétekkel egyaránt. Tudja, hogyan lehet összekapcsolni a világ borait a nemzetközi ételekkel. Tanuld meg újítani és meglepni egyedülálló és izgalmas élményekkel;
- Határozza meg a bor világában a marketing sajátosságait; borfogyasztói magatartás; stratégiák és jogszabályok;
- A borok bemutatásának megbecsülése és a forgalomba hozatal ismerete. Partnerek létrehozása a piacon;
- Tudja meg, hol forgalmaznak borokat Portugáliában és a világon. Az elosztási csatornák sajátosságainak és az egyes csatornák legjobb megközelítésének ismerete;
- Ismerje a bort vásárló fő országok sajátosságait. Tudja, hogyan kell meghatározni az elsőbbségi piacokat. Ismerni a portugál borok erősségeit és gyengeségeit az egyes piacokon, valamint az űr meghódításának módját a nemzetközi színtéren;
- Ismerje meg a borokkal kapcsolatos kommunikáció sajátosságait, saját csatornáit, receptjeit és a borokkal kapcsolatos információk átadásának legjobb módjait.
TANFOLYAM TARTALMA
1. ÉV
- Előkészítő tanfolyam - Az ismeretek harmonizálása
- Nemzetközi borkultúra
- Szőlőtermesztés
- Borászat
- Borkóstoló I
- Borkóstoló II
- Étel és bor párosítás
- Bormarketing
- Tárgyalási és értékesítési technikák
- Forgalmazási trendek
- Nemzetközivé válás
- Kommunikáció
- Gyakorlati esetek> Forgalmazás
- A hibák igazolása
- Esettanulmányok és szakértői bizonyítékok
- Esettanulmányok: gyártás
Tanterv
A TANFOLYAM TARTALMA
- Felkészítő tanfolyam - Ismeretek harmonizálása
- Nemzetközi borkultúra
- Szőlészet
- Borászat
- Borkóstoló I
- Borkóstoló II
- Étel és bor párosítás
- Bormarketing
- Tárgyalási és értékesítési technikák
- Elosztási trendek
- Nemzetközivé válás
- Kommunikáció
- Gyakorlati esetek > Elosztás
- Hibák igazolása
- Esettanulmányok és szakértői bizonyítékok
- Esettanulmányok: gyártás
Program tandíj
Képtár
Ideális Diákok
CÍMZÉSEK:
- A borászat jelenlegi vagy potenciális szakemberei, akik a természetes képzési területüknél szélesebb körű ismeretekkel szeretnének rendelkezni;- A bort kedvelők is részt vehetnek rajta, mert a kurzus magában foglal egy kezdeti felkészülést az ismeretek harmonizálása érdekében.