Hivatalos Leírás

A légijármű-diszpécser a Polgári Légiközlekedési Hatóság által kiállított engedéllyel rendelkező légijármű. Ő közös felelősséggel tartozik a kapitányhoz a repülések biztonságának és üzemeltetésének ellenőrzéséért irányítása alatt. A repülésszétválasztó a lehető legjobb közgazdasági gyakorlatok, az utasok kiszolgálásának és üzemeltetésének ellenőrzése érdekében elemzi és értékeli a meteorológiai információkat, hogy meghatározza a repülés biztonságával járó potenciális veszélyeket, és meghatározza a repülés legkívánatosabb és legkedvezőbb útját, kiszámolja a biztonságos teljesítéshez szükséges üzemanyag mennyiségét a repülés közbeni repülés, a karbantartás, a korlátozások, az időjárási körülmények és a repülési előírások által előírt minimális üzemanyag-követelmények szerint.

A repüléselosztó előzetesen elkészíti a repülési terveket olyan becsült információkkal, mint például a megengedhető felszállási és leszállási súlyok, időjárásjelentések, terepi feltételek, a NOTAMS ezután értékeli a repülés előrehaladását valós időben, és visszajelzést ad a kapitánynak minden releváns időjárás-frissítésről, és végül azt ajánlja alternatív repülési tervet, például a repülési útvonal megváltoztatását, a repülési szintet és szükség esetén a biztonság és a gazdaság érdekében történő kirakodást.

E követelmények teljesítése érdekében egy 2 hónapos operatív diszpécsert tanfolyamot terveztünk, amely erősen kapcsolódik a kísérleti tanfolyamhoz.

A kurzus biztosítja a diákok alapos ismerete feladatait a repülés diszpécser. A repülés diszpécserek tanulmányozzák a közlekedést, a meteorológiát, a súlyt és az egyensúlyt, az üzemanyagot, az alternatív rendeltetési helyeket és a kommunikációt. A működési esetek forgatókönyvének vizsgálata fokozza a készségeket.

Program oktatási nyelve:
Angol

1 további kurzus Andorra Aviation Academy »

Utoljára frissítve August 6, 2018
This course is Campus based
Start Date
ápr. 2019
szept. 2019
Duration
2 hónapok
Price
6,900 EUR
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
ápr. 2019
Jelentkezési határidő
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Start Date
jan. 2020
Jelentkezési határidő

ápr. 2019

szept. 2019

jan. 2020