A francia péksütemények alapvető és haladó technikái
Ferrières
Kulcs információ
Campus helye
Ferrières-en-Brie, Franciaország
Nyelvek
Angol, Francia
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
7 hónapok
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 11 500 / per course
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
03 Sep 2024
Bevezetés
A cukrász szakos tanuló bővítheti elméleti tudását és gyakorlati készségeit a francia cukrászat terén. Megtanulja, hogyan készítsen klasszikus péksüteményeket, és hogyan bontsa ki a szabványosakat, játszva a formák, színek, szerkezetek és összeállítási módok körül. Megtanulja, hogyan kell meglepni a vendégeket, tetszetős szemüknek és ízlelőbimbójuknak.
Célkitűzés
- Az alapvető előkészületek elkészítése (tészták: dagasztás, formázás, részletezés, formázás, sütés, krémek, habok, ganache-k, fagylaltok és sorbetek, kavarás, klasszikus desszertek, sütemények, desszertek, piték és torták, kortárs produkciók; svédasztalos alkotások; kreatív péksütemények, csokoládé beavatás; művészi cukorbeavatás…)
- Határozza meg a szerepeket és pozíciókat egy cukrászdában és egy étteremben
- Mester szakmai terminológia
- A professzionális eszközök és helyiségek kategorizálása
- Azonosítsa a felszerelést és tanulja meg használni
- A termelés megszervezése a megállapított szabványok és intézkedések szerint
- Azonosítsa az élelmiszereket és az élelmiszer-tartósítószereket
- Határozza meg az élelmiszerek minőségi kritériumait
- Sajátítsa el az előzetes felkészülést
- Szakmai hitelesség és hatékonyság fejlesztése (szakmai gasztronómiai kultúra, kiváló szakmai gyakorlatok, terepbejárások, PAP Diversified ökoszisztéma, választható operatív gyakorlat).
- Győződjön meg arról, hogy a munkaterületeket megfelelően karbantartják
- Tartsa be a higiéniai és biztonsági előírásokat
Tanfolyam felépítése
- Tészták
- Viennoiserie
- Krémek
- Leveles tészta
- Choux tészta
- Torták
- Entremets
- Kis sütemények
- Látogató sütemények
- Csokoládé
- Keksz
- Bevezetés a kenyérsütésbe (hagyományos bagett, gyümölcscipó, puha kenyér, meglepetés kenyér)
Pedagógiai módszer
- Tanul
- Megért
- Gyakorlat
- Felmérni
- Ellenőrzés
Felvételi követelmények
Ez a tanúsítványtanfolyam olyan 18 éves és annál idősebb jelentkezők számára nyitott, akik szeretnék tovább bővíteni tapasztalataikat és bővíteni készségeiket, vagy olyanok, akik más szakterületre váltanak át, és nem rendelkeznek szokásos tudományos háttérrel. Ha jelentkezni kíván erre a programra, hozzon létre online profilt, töltse fel önéletrajzát, kísérőlevelét és személyi igazolványának másolatát. A dosszié feldolgozása után interjút tervezünk a tudományos bizottságunkkal.
Karrier kilátások
Konyhai csapatban vagy cukrászdában komisszárként való továbblépés lehetősége.