A francia tészta alapjai - 6 hét
Ecole Lenôtre
Kulcs információ
Campus helye
Rungis, Franciaország
Nyelvek
Angol, Francia
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
6 - 6 hétig
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 8 094 / per course *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* ÁFA nélkül
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Az Ecole Lenôtre olyan élvonalbeli képzést nyújt diákjainak és partnereinek, amely elősegíti, ösztönzi, kommunikálja és fenntartja a magas szintű teljesítményt és kiválóságot.
Ez a "A francia péksütemény alapjai" tanfolyam 6 hétig tart, és azoknak készült, akik szeretnék megtanulni és elsajátítani a francia péksütemények alapjait. A hallgatók célja az alapvető szakmai ismeretek elsajátítása a francia cukrászdában, 6 hét alatt . A Lenôtre Iskola átadja neked az alapvető gesztusokat és alapvető technikákat.
A kurzus jogosultsága a következő előfeltételekkel rendelkezik :
- Legyen nagykorú
- Minimális tudásbázissal kell rendelkeznie az alapvető érvelésben (számítások és logikák)
- Szeretnél csatlakozni a kulináris szakmák szakmai környezetéhez
A tudás és technikák elsajátítása az osztályteremben folyik. Az elmélet beépül a gyakorlatba, lehetővé téve a technikák jobb megértését és azonnali végrehajtását.
Lehetőséged lesz felfedezni a francia édes gasztronómiát különböző alkotásokon keresztül.
PROGRAM
- Készítsünk alaptésztákat: omlós, tortás, leveles tészta…
- Készítsen szivacsokat és felvert tésztákat: joconde, bécsi keksz, « pain de gènes…
- Készítsen befőtteket és buggyantott gyümölcsöket: buggyantott körte…
- Habcsók vagy habcsók alapú tészták készítése: svájci habcsók, olasz, mandulás dacquoise…
- Készítsünk alap krémeket és variációikat: cukrászkrém, chiboust krém, ganache…
- Munkájának irányítása és megszervezése (csapatmunka, készletkezelés, megfelelő eljárás és módszer, gyártási és állagmegóvási megfelelőség stb.)
ÁR
6 hetes intenzív edzés díja: 8 094 € HT (9 712,80 € TTC)
A következő edzések:
- 2024. február 26. – franciául és angolul
- 2024. szeptember 2. - francia és angol nyelven
További információért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az [email protected] e-mail címen!
Örömmel várjuk Önt az ECOLE LENÔTRE-nál
Belépők
Tanterv
PROGRAM
A modul célja, hogy a hallgatók elsajátítsák a cukrászati vendéglátás alapjait és elsajátítsák az alapvető készségeket.
Gyakorlati leckék:
- Készítsünk alapvető tészta tésztákat: omlós, fanyar tészta, leveles tészta…
- Készítsen szivacsokat és felvert tésztákat: joconde, bécsi keksz, « pain de gènes…
- Készítsen befőtteket és buggyantott gyümölcsöket: buggyantott körte…
- Habcsók vagy habcsók alapú tészták készítése: svájci habcsók, olasz, mandulás dacquoise…
- Készítsünk alap krémeket és variációikat: cukrászkrém, chiboust krém, ganache…
- Munkájának irányítása és megszervezése (csapatmunka, készletgazdálkodás, megfelelő eljárás és módszer, gyártási és állagmegóvási megfelelőség stb.)
- A haladás értékelése
Program tandíj
Képtár
Ideális Diákok
Az École Lenôtre tésztalapok tanúsítványát olyan felnőttek számára tervezték, akik edzeni vagy pályát váltanak:
- Amatőrök és rajongók, akik szeretnék átirányítani karrierjüket
- Fiatal szakemberek
- Szakemberek, akik rövidebb-hosszabb időre elhagyták a szakmát
A program intenzitása miatt létfontosságú, hogy minden jelentkezőt valóban motiváljanak a cukrász- és finomkonyhai szakmák általában.
A tanfolyamon való részvétel előfeltételei:
- Legyen nagykorú
- Minimális tudásbázissal kell rendelkeznie az alapvető érvelésben (számítások és logikák)
- Szeretnél csatlakozni a kulináris szakmák szakmai környezetéhez
Karrierlehetőségek
Képzéseinket követően az RNCP által szakmai érettségivel egyenértékű 4. szintű szakmai címként elismert cukrász címet szerzett diplomások szintjüktől és karrierlehetőségeiktől függően az alábbi szakmákba léphetnek tovább
- Cukrász
- Sous-chef Pâtissier
- Party cukrász
- Házi szakács
- Cukrászati üzlet vezetője
- Szakácsképző, szakácstanár
- Tanácsadó, kritikus és kulináris rovatvezető
- Étel és ital menedzser
- Vállalkozó
- Péksütemény készítés
- Laboratóriumi gyártás
- Élelmező
- Cukrász, pékség szakács
A 2021. márciusi foglalkozáson 100%-os volt diákjaink sikerességi aránya a Cím cukrász diplomában.
Felszerelés
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Sütőszakos bizonyítvány – Előzetes munkavállalás
- Toronto, Kanada
Sütő- és cukrászművészeti vezetői diploma
- Toronto, Kanada
Tudományos munkatárs a sütés és cukrászda területén
- Oakland, Amerikai Egyesült Államok