Hivatalos Leírás

Az ENSZ elismeri az arab, mint az egyik legelterjedtebb nyelv a világon. Ez az anyanyelve több mint 300 millió arab él 22 állam, Marokkótól és Mauritánia a nyugati Irak és az Arab-öböl Keleten. Az arab nyelve is a Szent Korán, a liturgikus nyelv több mint egymilliárd muzulmán különböző nyelvek és eredete országban szerte a világon.

Ennek fényében fontosságát, valamint amiatt, hogy a növekvő nemzetközi politikai és gazdasági érdeke a Közel-Keleten, a Nyelvi Központ Yarmouk Egyetem kínál a különböző tanfolyamok arab nem anyanyelvi beszélők. Tanfolyamok ellát minden nyelvi szinten, a kezdőtől a haladó, a Yarmouk Egyetem Nyelvi Központ Irbid, Jordánia.

Yarmouk Egyetem Nyelvi Központ

A Nyelvi Központ független akadémiai egység Yarmouk Egyetemen. Ez 1979-ben alakult, hogy készítsen és végrehajtja az angol nyelv követelmény Yarmouk egyetemi hallgatók, a Nyelvi Központ bővítette misszió 1984-hez programokat arab mint idegen nyelv (AFL) is. A Nyelvi Központ szerzett az egyetemesen elismert hírnevét ezen a területen, és régóta partnerségek a magán- és állami intézmények külföldi.

Study Abroad Programok Yarmouk Egyetem Nyelvi Központ

 • University of Virginia-Yarmouk Egyetem Nyári arab Program: intenzív nyári arab program amerikai diákok a különböző nyelvi szintek és intézményi hovatartozás.
 • A Nyelvi Központ tanfolyamokat a diákoknak az USA, Olaszország, Japán, Dél-Korea, Törökország, Malajzia, Brunei és más országok, akik csatlakoznak az AFL Program révén Minisztérium Felsőoktatási és Tudományos Kutatási (Jordánia), vagy privátban.
 • CET: AFL program az egész tanév célja, hogy fedezi a nyelv igényei amerikai versenyző. Alapítva őszén 2010/2011, a program célja, hogy továbbra is a jövőben.
 • University of Mississippi Program: intenzív nyári AFL program UM diákok különböző szinteken célja, hogy megfeleljen azoknak a tanulók nyelvi igényeinek.
 • Arab diplomaták: Diplomaták a különböző követségek csatlakozzanak a programhoz egyedi elbírálás alapján, hogy tanulmányozza beszélt arab összpontosítva hallgatási és beszélgetés.

Tanév

Az all-round-the-évre AFL Program befogadja a diákok változatos programok és tanfolyamok. A tanév esik: - az első félévben (őszi): szeptember 10 - január 10. - a második félévben (Spring): február 10-június 10. - nyári ülésszak: június 12 - augusztus 12

Program célok

 • Taníts / javítani a diákok jártasságot négy készség a modern standard arab (MSA): olvasás, szövegértés, beszéd és írás.
 • Juss a diákok megértsék a különböző formák média.
 • a hallgatók különböző műfajú kortárs arab irodalom révén antológia a klasszikus és kortárs vallási szövegek képviselő „az arab iszlám”, és a nyelv különböző arab média.
 • Meg kell erősíteni a változatos szókincs, amely magában foglalja fő szakterületek, ahol a hangsúly a tanulók specializáció vagy érdekeit.
 • Hogy a diákok megértsék és kifejezzék magukat a helyi nyelvjárást jordániai kívül MSA.
 • Helyezze a diákok a különböző arab és iszlám történelmi / kulturális kontextusban során nyelvtanulás.
 • Adj diákok lehetőséget, hogy teljes mértékben merüljön arab / jordániai helyi életben, például fesztiválokon részt, esküvők, látogatás történelmi romok és vallási helyek, részvétel a társadalmi és kulturális események és szocializációs jordániai család. Módszertan - arab, mint az oktatás nyelve. A diákok interakcióba lépnek oktatók, mentorok, és kollégái arab, és el vannak látva hiteles szövegek és audio / vizuális anyagok, amelyeket nem módosított vagy rövidített nem őshonos közönség.
 • Interaktív bemutató arab belül élő, kommunikatív kontextusban-külön hangsúlyt fektetve a gyakori hallgatói részvétel.
 • A tanulmány arab nyelvtan gyakorlati szövegek és természetes közegében mutatnak relevanciáját és működőképességét nyelvtani szerkezetek a köznyelvben.
 • Forgalomba diákok normál osztályokba releváns a szakágban, vagy érdek - például az újságírás, politológia, történelem, iszlám tanulmányok (saría) stb

Szintje Instruction

Szint (1) Kezdet arab

Ez a szint a kezdő hallgatók nincs előzetes tapasztalata az adott nyelven. Level One kiterjed az írásrendszer és fonetika és fonológia (kiejtés, beleértve az intonáció és a stressz) a modern standard arab, mielőtt az alapjait az olvasás, írás, hallás, és beszél. Nyelvtudás épülnek fokozatosan ismétlés révén a hangsúly a leggyakrabban használt szavakat és alapvető struktúráit MSA. A kezdet szinten lehetővé teszi a hallgatók írni és olvasni egyszerű mondatokat, és kifejezni magukat orálisan egyszerű párbeszéd.

Követelményei: Beginning diákok nem arab tapasztalat (0-19 Yarmouk Egyetem Nyelvi Központ AFL elhelyezés többi pontszám)

DURATION: 14 - 16 hét (15 óra hetente: 3 óra / nap, 5 nap / hét)

Szint (II) alsó közbenső

Az alsó középfokú célja a diákok, akik elérték jártasságot kiejtés és tud írni és olvasni egyszerű mondatokat modern standard arab. A második szint célja, hogy fejlessze és bővítse jártasságot a négy nyelvi készséget: olvasás, írás, hallás, és elmondható, hogy a bevezetése mellett alapvető téma az arab nyelvtan. Minden terület a nyelv van a hangsúly tanulmányozása révén rövid hiteles szövegek és audio-vizuális anyagok a különböző tárgyak, többek között: az alapvető arab kultúra, a társadalmi és történelmi témák, vallási szövegek a Korán és Hadísz, és novellákat. Az alsó középfokú célja, hogy a diákok, hogy megértse rövid hiteles írott és hangzó szövegek, írj rövid készítmények alapvető témákat, és vegyen részt interaktív beszélgetések területeken a mindennapi élet.

Követelményei: (20-39 Yarmouk Egyetem Nyelvi Központ AFL szintfelmérés pontszám)

DURATION: 14-16 hét (15 óra hetente: 3 óra / nap, 5 nap / hét)

Szint (III) Felső intermedier

Ez a szint célja, hogy erősítse jártasságot a négy nyelvi készség és bővíteni megszerzése szókincs révén hosszabb, részletesebb szövegek konkrét témák: Islam, hagyomány történetek és népmesei pillére az arab kultúra és a társadalom, stb A felső középfokú is bevezeti a diákokat, hogy interjúkat, cikkeket, valamint a műsorszolgáltatás arab média. Amellett, hogy egy mélyebb megértése a négy nyelvi készség, a hármas szintet kívánja feküdt egy erős alapot az arab nyelvtan felmérés révén fontos nyelvtani témák modern standard arab.

Követelményei: (40-59 Yarmouk Egyetem Nyelvi Központ AFL szintfelmérés pontszám)

DURATION: 14-16 hét (15 óra hetente: 3 óra / nap, 5 nap / hét)

Szint (IV) Advanced Az emelt szintű célja, hogy adjunk mélysége és összetettsége a diák felfogni arab mind a négy nyelvi területen: olvasás, írás, hallás, és beszél. Level négy használ hosszú hiteles szövegek irodalmi (novellák, versek, önéletrajzok és esszék) és a média (újság cikkek, és sugárzott média és elektronikus anyagok). A hallgatók vegyenek részt a részletes vitát, és állítsa össze esszék, válaszul a téma bemutatott írott és szövegek, megszerzése változatos szókincs és a foglalkoztató a különböző átmeneti szavak, szólások kifejezéseket. Az emelt szintű értékelések alapvető nyelvtani szerkezeteket és tanulmányok részletesebb téma az arab nyelvtan kontextus figyelembe praktikus és funkcionális példákkal az írott szövegeket.

Követelményei: (60-79) Yarmouk Egyetem Nyelvi Központ AFL szintfelmérés pontszám)

DURATION: 14-16 hét (15 óra hetente: 3 óra / nap, 5 nap / hét).

Szint (V) Arab Szaknyelv

Level Five AFL program célja, hogy megfeleljen az egyedi igényeinek érdeklődő diákok és tanulmányozza a nyelv is használják az iszlám, média, üzleti, politikai és diplomáciai környezetben, stb Ez a szint egy erős alapot az arab és eléri a mélységélesség kiterjedt olvasási és hallgatási különféle részletes alapanyagok.

Követelményei: (40-59 Yarmouk Egyetem Nyelvi Központ AFL szintfelmérés pontszám)

DURATION: 14-16 hét (15 óra hetente: 3 óra / nap, 5 nap / hét).

társalgási arab

Az AFL programot is kínál tanfolyamokat a jordániai beszélt nyelvjárást. Társalgási arab kurzusok felfedezni hasonlóságokat és különbségeket a szókincs és a nyelvtan a modern standard arab, és felkészíteni a hallgatókat a szóbeli interakció minden területén a mindennapi élet. Társalgási arab osztályok kínált magas szinten, és lehet igazítani, hogy megfeleljen a speciális tematikus.

Rövid távú kúrák

Rövid távú, intenzív nyelvtanfolyamok Mező (például Standard arab) és / vagy köznapi arab időtartamra 1-5 hétig is megoldható kérésre, hogy megfeleljen az adott nyelvet igényeit külföldi tanulók.

Program oktatási nyelve:
Angol
Arabic (Jordan)
This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
14 - 16 hetek
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date