Az olasz konyha szakmai tanfolyamai

DIEFFE Job's Academy

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Az olasz konyha szakmai tanfolyamai

DIEFFE Job's Academy

A tanfolyam célja azoknak, akik a világon az olasz konyha szakemberei közé kívánnak válni.

Az olasz konyha szakembereinek megismerése azt jelenti, hogy megtanulják használni a főbb főzési technikákat és hogyan ismerik fel a hiteles olasz nyersanyagok és termékek minőségét . De ez azt is jelenti, hogy az "olasz utat" mint életmódot, az ételeken keresztül kifejezésre juttató kultúrát átemeljük.

Az olasz konyha szakmai tanfolyamának hallgatói

Mindent megtudnak a leghíresebb olasz kulináris hagyományokról, miközben javítják ismereteiket az élelmiszer-tanulmányokról, technológiákról és feldolgozási módszerekről.

A kurzus a DIEFFE Akadémián ( VERONA, Olaszország) kerül megrendezésre.

tartam

3 hét (112 óra) mind az elméleti, mind a gyakorlati órákon - angolul tartott - a DIEFFE Akadémián VERONA-ban.

A kurzus három különböző tevékenységbe szerveződik:

Tantermi alapú órák az elméleti szempontokról.

Laboratóriumi leckék (64 óra) a főzési technikákról, az olasz receptekről, a tészta és a pizza készítéséről.

Oktatási utak az "olasz út" felfedezéséhez, a leghíresebb városok és a legfontosabb nyersanyagok és tipikus olasz termékek meglátogatásához.

A tantárgy témái

Olasz kulináris kultúra 16 óra - Az olasz konyha történelmének vizsgálata, hogy felfedezzék a különböző régiók kulináris kultúráját és hagyományait, amelyek világszerte elismerik az országot.

Élelmiszerbiztonsági és HACCP - rendszer 4 óra - Teljes lecke arról, hogyan kell helyesen kezelni, tárolni és előkészíteni az élelmiszereket a fertőzések megelőzése és az elegendő tápanyagtartalom megőrzése érdekében, hogy egészséges ételeket alkosson. Az élelmiszerekre alkalmazott mikrobiológia, a higiéniai szabályok - a munkahelyi és a személyes higiénia - bevezetése a HACCP módszer szerint, az élelmiszerrel érintkező anyagok és tárgyak helyes kiválasztása.

Tipikus olasz termékek és nyersanyagok 12 óra - A tipikus olasz termékek, összetevők és nyersanyagok tudása, kóstolása és érzékszervi elemzése.

  • Fűszerek, gyógynövények és fűszerek
  • Olívaolaj és tipikus mártások
  • Tej és tejtermékek
  • Liszt típusok és felhasználások
  • Sajt (összpontosítva a regionális specialitásokra)
  • Sertésből, libából vagy szarvasmarhából készült savanyú hús
  • Tojás fajták
  • Friss, szárított és töltött tészta
  • Rizs, gnocchi, polenta
  • lisztek
  • Fehér és vörös húsok, vadhús
  • Tenger gyümölcsei
  • Zöldségek és gomba
  • Kávé
  • Az "olasz hangzás" jelensége: hogyan kerüljük el

Élelmiszer technológia | 8 óra - A főbb berendezések és gépek használata a tésztafeldolgozáshoz, a lecsendesítéshez és a sütéshez. A termelési folyamatok vizsgálata, különös tekintettel a biztonságos, tápláló és egészséges élelmiszerek kiválasztására, megőrzésére, csomagolására, forgalmazására és felhasználására.

Borászat | 8 óra - Szőlőtermesztés és termelési területek Olaszországban. A legfontosabb olasz borfajták, borászati ​​rendszerek és tárolási technikák tanulmányozása. Az olasz besorolás: DOP (DOCG és DOC) és IGP. Borkóstolás: terminológia, módszer, szenzoros elemzés. Élelmiszer párosítás: az étel és a borkülönlegesség.

Az olasz konyhaművészet - Tanulás útján. Az olasz konyha szakembere, 64 órás gyakorlat - a szakmai főszakácsok, pizza szakácsok és tésztafőnökök irányítása alatt álló alapvető lépés -

  • Artisan tészta 8 óra
  • Pizza | 16 óra
  • Olasz konyha 40 óra

A leckék során a diákokat csoportokba osztják, az összetevők előállítását és a receptek végrehajtását egy forgatási rendszer szerint. A gyakorlati tevékenységeket külön főző-, sütemény- és sütőipari laboratóriumokban , hagyományos és fejlett felszerelést használva tanulják meg.

Oktatási utak

A diákok oktatási utakat élveznek Olaszország egyik legfontosabb városa: Padova , Velence , Firenze . Egy tanár a Bel Paese (gyönyörű ország) kultúrájába irányítja őket, megmagyarázva az olasz kulináris és gasztronómiai hagyomány legfontosabb szempontjait.

Minden egyes utazás előtt a tanár az osztályteremben beszélni fog az útvonalról és a főbb látnivalókról, minden egyes rendezvény jellegzetes regionális konyhájára összpontosítva.

A tapasztalatok során a diákok mind a helyi piacokon, mind pedig a nyersanyagok és a kézműves élelmiszerek termelőinek felkerülnek. Beszélni fognak Olaszország történelmével, megtudják, milyen hatással volt az adott ételek és gasztronómiai különlegességek megteremtésére.

Ki pályázhat

  • Szakmai szakácsok.
  • Az élelmiszer- és italipar szakemberei.
  • Vendéglátóipari szakemberek.
  • A felsőoktatási intézményektől vagy központoktól kapott oklevelek birtokosai.
  • Posztgraduális hallgatók, akik külföldön szeretnének egy egyedülálló élményt nyújtani külföldön.

A kurzus legalább 12 és legfeljebb 18 hallgatót fogad el.

Gyakorlat (opcionális)

DIEFFE képes támogatni azoknak a hallgatóknak a kéréseit, akik egy tipikus olasz étteremben , trattóriában, pizzériában, kézműves laboratóriumban vagy vendéglátóipari tevékenységben dolgoznak egy ideig .

A szakmai gyakorlat szerepel az előfizetési költségekben, de opcionális. A Szakmai Pálya végén kerül sor, és tökéletes lehetőséget nyújt az Akadémián tanult technikák gyakorlására és fejlesztésére.

DIEFFE szakmai partnerei közül néhány a legjobb olaszországi éttermek közé tartozik, a rangos Michelin Guide és a Gambero Rosso Guide szerint.

díjak

A kurzus díja 2 900 euró, és magában foglalja:

  • Elméleti és gyakorlati órák.
  • Gyakorlat (választható - a kurzus végén).
  • Minden tananyag, élelmiszer és felszerelés tanórákra, műhelymunkákra és kóstolókra.
  • Oktatási utak szállítási költségei.
  • Chef uniform: kabát a DIEFFE Academy logóval és séf kalappal.
  • Akadémiai oklevél a tanfolyam sikeres befejezésekor. Az "olasz konyha"
  • Transzfer a Verona Valerio Catullo repülőtértől.

A díj nem tartalmazza a fent nem említettet.

Szállás

DIEFFE úgy véli, hogy ennek a tapasztalatnak a lehető leggyorsabbnak kell lennie , egyedülálló alkalom arra, hogy megtanulják az autentikus olasz kulináris műveket, de töltsön egy kis időt Európa legszebb földrajzi területein.

Ezért az Akadémia úgy döntött, hogy nem kényszeríti diákjait arra, hogy egy ingatlantulajdonban maradjanak, hanem hogy szabadon választhassák maguknak a szállásukat, és tartsák fenn tartózkodását, ahogyan azok kedvelik, különösen akkor, ha családjuk vagy barátaik tapasztalat.

A szállás tehát nem szerepel az előfizetési díjban, és ez lehetővé teszi a DIEFFE hogy csökkentsék a költségeket, amely a legjobb tanítási módszereket kínálja versenyképes áron .

Azonban, hogy megkönnyítse a keresést, az Akadémia biztosítja a diákok számára egy listát a kapcsolt szállodákról, vendégházakról és apartmanokról, ahol speciálisan fenntartott árakon maradhatnak.

Az Ön igényeitől függően közvetlenül foglalhatja kedvenc struktúráját, vagy ha akarja, az Akadémia a foglalást az Ön nevében teheti meg.

Azoknak, akik nem érdekeltek a kapcsolt szálláshelyek iránt, kérjük, nyugodtan kezelheti a tartózkodását, amennyit csak szeret.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol


Utoljára frissítve April 16, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
Július 2019
Duration
Időtartam
3 hetek
Nappali
Price
ár
2,950 EUR
Locations
Olaszország - Verona, Veneto
Kezdet : Július 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
Július 2019
Olaszország - Verona, Veneto
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt