Chocolaterie tanfolyam
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Kulcs információ
Campus helye
Turin, Olaszország
Nyelvek
Angol, Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
4 hónapok
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 5 000 / per course
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Chocolaterie tanfolyam
A Chocolaterie tanfolyam: 4 hetes elméleti és gyakorlati órák egy adott képzési idő lehetőségével a kiválasztott csokoládé üzletekben vagy kézműves laboratóriumokban
Ez a tanfolyam alkalmas azoknak, akik csokoládé boltot akarnak megnyitni, és azok számára, akik a Chocolatier professzionális mesterré akarnak válni. A tanfolyam magában foglalja az ablakmegjelenítés leckéit, a bemutató művészeti darabok létrehozását, valamint az új csokoládé díszítési technikákat. A tanfolyam magában foglalja a Master Chocolatiers, a Master Chocolatiers Akadémia tagjai és a csokoládégyártók látogatásainak részletes leckéit. A kurzus olasz nyelvű, és a tanárokat angol tolmács támogatja.
A résztvevők minimális száma: 12.
tartam
A tanfolyam teljes időtartama 4 hónap:
- 4 hetes elméleti és gyakorlati órák az Intézetben
- 12 hét gyakorlati képzés (opcionális) az ICIF által kiválasztott speciális laboratóriumokban.
Azok, akik beiratkozhatnak a pályára:
- Olasz és külföldi szakemberek az élelmiszer és a bor
- Olasz és külföldi élelmiszer-szerelmeseinek és rajongóinak
Lecke témák
A kakaóbab termesztése
- Kakaó a világon
- Csokoládé, végtelen rejtély: a magról a csokoládéra, a csokoládéról a csokoládéra való átalakulás
- A kakaó technikai aspektusa
- A kakaó aromás profiljai
- A csokoládé kézműves felhasználása
Kakaó feldolgozása
- Kakaó: 28 fajta érzékszervi elemzése a világ minden tájáról
- A pörkölés
- A bab repedése: a kakaóbab elkészítése az egész babból a szálakba
- Az őrlés: a kakaó első őrlése
- Csokoládé receptek és a számítási program alkalmazása
- A finomítás
- A kúszó
- A professzionális temperáló technika
Összetevők, termelés és a csokoládé használata
- Artisan Chocolate: betekintés a különböző olvasztási és feldolgozási technikákba
- A csokoládé kézi felmelegedése: a mechanikus technikákat egy folyamatos ciklusban vizsgálja
- Csokoládé öntése üreges burkolatokhoz: pralinák készítése különböző töltelékkel
- Töltelékek előkészítése: ganach, fejedelem, cremini vagy jellies
- Csokoládék bevonatok: a színek és a fémek használatára vonatkozó ismeretek
- A kis tárgyak készítése a modellezett csokoládéban
- A Satin Chocolate feldolgozása
- Kis darabok bemutatásához: egy művészi darab kiállításának bemutatása
- A csokoládé dekoráció új technikái
A Chocolaterie professzora
- Részletes ismeretek a világhírű szakmai cukrászok elméleti és gyakorlati szemináriumaival - Mesterek a Mester Chocolatiers Akadémián
- Minden nap egy másik mester Chocolatier elkészíti saját csokoládé specialitását az egyszerű készítményekből a legelismertebbekhez
Szakmai gyakorlat (opcionális)
A hallgató választhat, hogy folytatja-e a tanfolyamot egy gyakornoki időszak alatt (a szakmai gyakorlat nem kötelező), amely összesen 3 hónapot (12 hét) tart fenn az intézet által korábban kiválasztott és az Akadémia Chocolatiers mester.
Azokban a cégeknél, amelyek nem tudnak szálláslehetőséget biztosítani, a diák belátása szerint egy másik vállalatot választ ki, amely képes szálláslehetőséget kínálni, különben az iskola segítséget nyújthat alternatív szálláshelyeknek, amelyek az étkezéssel együtt járnak.
díjak
A Chocolaterie tanfolyam díja 5 000,00 euró. Lehetőség van 1 hétre való jelentkezésre, az egyes heti modulok díja 1.500,00 euró. A kurzus díja magában foglalja:
- Szállás az ICIF vendégházban kis apartmanokban (két, három, három és egy ágyas hálószobával) és reggelivel 3 hétig (1., 3. és 4. hét)
- Szállodai szállás a Vicoforte-ban a 2. héten, reggelizési lehetőséggel és étkezéssel hétfőtől péntekig, szombati újbóli belépés az iskolába
- Étkezés az intézetben hétfőtől szombatig (az iskola vasárnap és ünnepnapokon zárva tart)
- Elméleti és gyakorlati órák a programban jelzettek szerint
- Oktatási anyagok (receptkönyvek, audio-video rendszerek stb.)
- Étel és borászati termékek a leckék és kóstolók számára
- A berendezések és az eszközök használata a különböző laboratóriumok óráiban
- A teljes Chef-egyenruha: egy Chef-kabát az ICIF logóval, egy pár Chef nadrágja, egy kötény az ICIF logóval és egy bandana az ICIF logóval
- Az ideiglenes tartózkodási engedély és az olasz adóazonosító szám alatt nyújtott segítség
- Busz transzfer a Vicoforte-be és a 2. hétre
- Diploma az Intézettől a kurzus befejezéséig
A fentiekben nem kifejezetten megemlített egyéb elemeket nem tartalmazza.
A KIADÁS DÍJÁBAN NEM TARTALMAZÓ KIEGÉSZÍTŐ DÍJAK:
- 50 euró az egészségbiztosításra, amely az alapellátási költségekre, valamint a kórházi költségekre vagy a kórháznak csak a munkaidő alatt bekövetkezett balesetekre terjed ki a tanfolyam teljes időtartamára (csak akkor, ha a hallgató nem rendelkezik egészségügyi ellátással ország).
- 50 € azok számára, akik a csapatbusz-transzfert csak Olaszországba való érkezéskor kívánják kihasználni, amelyet az ICIF Intézet a kurzus kezdete előtt vasárnap szervezett a milánói Malpensa repülőtérről. Az 50 euró befizetése a kurzus egyenlegében banki átutalással, készpénzben vagy hitelkártyával az ICIF Direction irodájában, a tanfolyam első napján ICIF .
ösztöndíjak
Ösztöndíjak állnak olasz állampolgárságú résztvevők rendelkezésére, akik Olaszországban laknak. Az alkalmazással kapcsolatban kérjük, forduljon hozzánk, vagy hívja az ICIF Intézetet Costigliole d'Asti-ba.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Svájci Nagydiploma cukrász- és csokoládéművészetből
- Port-Valais, Svájc
Posztgraduális cukrászda és csokoládé szakon
- Barcelona, Spanyolország
Bevezetés a csokoládé és édesség alapjaiba (tanúsítvány)
- Paris, Franciaország