Chocolaterie tanfolyam

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Chocolaterie tanfolyam

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Chocolaterie tanfolyam

A Chocolaterie tanfolyam: 4 hetes elméleti és gyakorlati órák egy adott képzési idő lehetőségével a kiválasztott csokoládé üzletekben vagy kézműves laboratóriumokban

Ez a tanfolyam alkalmas azoknak, akik csokoládé boltot akarnak megnyitni, és azok számára, akik a Chocolatier professzionális mesterré akarnak válni. A tanfolyam magában foglalja az ablakmegjelenítés leckéit, a bemutató művészeti darabok létrehozását, valamint az új csokoládé díszítési technikákat. A tanfolyam magában foglalja a Master Chocolatiers, a Master Chocolatiers Akadémia tagjai és a csokoládégyártók látogatásainak részletes leckéit. A kurzus olasz nyelvű, és a tanárokat angol tolmács támogatja.

A résztvevők minimális száma: 12.

tartam

A tanfolyam teljes időtartama 4 hónap:

  • 4 hetes elméleti és gyakorlati órák az Intézetben
  • 12 hét gyakorlati képzés (opcionális) az ICIF által kiválasztott speciális laboratóriumokban.

Azok, akik beiratkozhatnak a pályára:

  • Olasz és külföldi szakemberek az élelmiszer és a bor
  • Olasz és külföldi élelmiszer-szerelmeseinek és rajongóinak

Lecke témák

A kakaóbab termesztése

  • Kakaó a világon
  • Csokoládé, végtelen rejtély: a magról a csokoládéra, a csokoládéról a csokoládéra való átalakulás
  • A kakaó technikai aspektusa
  • A kakaó aromás profiljai
  • A csokoládé kézműves felhasználása

Kakaó feldolgozása

  • Kakaó: 28 fajta érzékszervi elemzése a világ minden tájáról
  • A pörkölés
  • A bab repedése: a kakaóbab elkészítése az egész babból a szálakba
  • Az őrlés: a kakaó első őrlése
  • Csokoládé receptek és a számítási program alkalmazása
  • A finomítás
  • A kúszó
  • A professzionális temperáló technika

Összetevők, gyártás és csokoládé felhasználása

  • Artisan Chocolate: betekintés a különböző olvasztási és feldolgozási technikákba
  • A csokoládé kézi felmelegedése: a mechanikus technikákat egy folyamatos ciklusban vizsgálja
  • Csokoládé öntése üreges burkolatokhoz: pralinák készítése különböző töltelékkel
  • Töltelékek előkészítése: ganach, fejedelem, cremini vagy jellies
  • Csokoládék bevonatok: a színek és a fémek használatára vonatkozó ismeretek
  • A kis tárgyak készítése a modellezett csokoládéban
  • A Satin Chocolate feldolgozása
  • Kis darabok bemutatásához: egy művészi darab kiállításának bemutatása
  • A csokoládé dekoráció új technikái

A Chocolaterie professzora

  • Részletes ismeretek a világhírű szakmai cukrászok elméleti és gyakorlati szemináriumaival - Mesterek a Mester Chocolatiers Akadémián
  • Minden nap egy másik mester Chocolatier elkészíti saját csokoládé specialitását az egyszerű készítményekből a legelismertebbekhez

Szakmai gyakorlat (opcionális)

A hallgató eldöntheti, hogy folytassa-e a tanfolyamot egy gyakornoki időszak alatt (a szakmai gyakorlat opcionális), amely összesen 3 hónapot (12 hét) tart fenn az intézet által korábban kiválasztott cukrászda vagy csokoládégyártók számára. A Chocolatiers Akadémia.

Azon vállalatoknál, amelyek nem tudnak szálláslehetőséget biztosítani, a diákok belátása szerint egy másik vállalatot választanak, amely képes szálláslehetőséget kínálni, különben az iskola segítséget nyújthat alternatív szálláshelyeknek, amelyek az étkezéssel együtt járnak a diák költségén.

díjak

A Chocolaterie tanfolyam díja 5 000,00 euró. Lehetőség van 1 hétre való jelentkezésre, az egyes heti modulok díja 1.500,00 euró. A kurzus díja magában foglalja:

  • Szállás az ICIF vendégházban kis apartmanokban (két, három, három és egy ágyas hálószobával) és reggelivel 3 hétig (1., 3. és 4. hét)
  • Szállodai szállás a Vicoforte-ban a 2. héten, reggelizési lehetőséggel és étkezéssel hétfőtől péntekig, szombati újbóli belépés az iskolába
  • Étkezés az intézetben hétfőtől szombatig (az iskola vasárnap és ünnepnapokon zárva tart)
  • Elméleti és gyakorlati órák a programban jelzettek szerint
  • Oktatási anyagok (receptkönyvek, audio-video rendszerek stb.)
  • Étel és borászati ​​termékek a leckék és kóstolók számára
  • A berendezések és az eszközök használata a különböző laboratóriumok óráiban
  • A teljes Chef-egyenruha: egy Chef-kabát az ICIF logóval, egy pár Chef nadrágja, egy kötény az ICIF logóval és egy bandana az ICIF logóval
  • Az ideiglenes tartózkodási engedély és az olasz adóazonosító szám alatt nyújtott segítség
  • Busz transzfer a Vicoforte-be és a 2. hétre
  • Diploma az Intézettől a kurzus befejezéséig

A fentiekben nem kifejezetten megemlített egyéb elemeket nem tartalmazza.

A KIADÁS DÍJÁBAN NEM TARTALMAZÓ KIEGÉSZÍTŐ DÍJAK:

  • 50 euró az egészségbiztosításra, amely az alapellátási költségekre, valamint a kórházi költségekre vagy a kórháznak csak a munkaidő alatt bekövetkezett balesetekre terjed ki a tanfolyam teljes időtartamára (csak akkor, ha a hallgató nem rendelkezik egészségügyi ellátással ország).
  • 50 € azok számára, akik a csapatbusz-transzfert csak Olaszországba való érkezéskor kívánják kihasználni, amelyet az ICIF Intézet a kurzus kezdete előtt vasárnap szervezett a milánói Malpensa repülőtérről. Az 50 euró befizetése a kurzus egyenlegében banki átutalással, készpénzben vagy hitelkártyával az ICIF Direction irodájában, a tanfolyam első napján ICIF .

ösztöndíjak

Ösztöndíjak állnak olasz állampolgárságú résztvevők rendelkezésére, akik Olaszországban laknak. Az alkalmazással kapcsolatban kérjük, forduljon hozzánk, vagy hívja az ICIF Intézetet Costigliole d'Asti-ba.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol
  • Olasz


Utoljára frissítve March 27, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 17, 2018
Duration
Időtartam
4 hónapok
Nappali
Price
ár
5,000 EUR
Locations
Olaszország - Turin, Piedmont
Kezdet : szept. 17, 2018
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
szept. 17, 2018
Olaszország - Turin, Piedmont
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Videók

ICIF Chocolaterie Course

ICIF Presentation