Read the Official Description

Chocolaterie tanfolyam

A Chocolaterie tanfolyam: 4 hetes elméleti és gyakorlati órák egy adott képzési idő lehetőségével a kiválasztott csokoládé üzletekben vagy kézműves laboratóriumokban

Ez a tanfolyam alkalmas azoknak, akik csokoládé boltot akarnak megnyitni, és azok számára, akik a Chocolatier professzionális mesterré akarnak válni. A tanfolyam magában foglalja az ablakmegjelenítés leckéit, a bemutató művészeti darabok létrehozását, valamint az új csokoládé díszítési technikákat. A tanfolyam magában foglalja a Master Chocolatiers, a Master Chocolatiers Akadémia tagjai és a csokoládégyártók látogatásainak részletes leckéit. A kurzus olasz nyelvű, és a tanárokat angol tolmács támogatja.

A résztvevők minimális száma: 12.

tartam

A tanfolyam teljes időtartama 4 hónap:

  • 4 hetes elméleti és gyakorlati órák az Intézetben
  • 12 hét gyakorlati képzés (opcionális) az ICIF által kiválasztott speciális laboratóriumokban.

Azok, akik beiratkozhatnak a pályára:

  • Olasz és külföldi szakemberek az élelmiszer és a bor
  • Olasz és külföldi élelmiszer-szerelmeseinek és rajongóinak

Lecke témák

A kakaóbab termesztése

  • Kakaó a világon
  • Csokoládé, végtelen rejtély: a magról a csokoládéra, a csokoládéról a csokoládéra való átalakulás
  • A kakaó technikai aspektusa
  • A kakaó aromás profiljai
  • A csokoládé kézműves felhasználása

Kakaó feldolgozása

  • Kakaó: 28 fajta érzékszervi elemzése a világ minden tájáról
  • A pörkölés
  • A bab repedése: a kakaóbab elkészítése az egész babból a szálakba
  • Az őrlés: a kakaó első őrlése
  • Csokoládé receptek és a számítási program alkalmazása
  • A finomítás
  • A kúszó
  • A professzionális temperáló technika

Összetevők, termelés és a csokoládé használata

  • Artisan Chocolate: betekintés a különböző olvasztási és feldolgozási technikákba
  • A csokoládé kézi felmelegedése: a mechanikus technikákat egy folyamatos ciklusban vizsgálja
  • Csokoládé öntése üreges burkolatokhoz: pralinák készítése különböző töltelékkel
  • Töltelékek előkészítése: ganach, fejedelem, cremini vagy jellies
  • Csokoládék bevonatok: a színek és a fémek használatára vonatkozó ismeretek
  • A kis tárgyak készítése a modellezett csokoládéban
  • A Satin Chocolate feldolgozása
  • Kis darabok bemutatásához: egy művészi darab kiállításának bemutatása
  • A csokoládé dekoráció új technikái

A Chocolaterie professzora

  • Részletes ismeretek a világhírű szakmai cukrászok elméleti és gyakorlati szemináriumaival - Mesterek a Mester Chocolatiers Akadémián
  • Minden nap egy másik mester Chocolatier elkészíti saját csokoládé specialitását az egyszerű készítményekből a legelismertebbekhez

Szakmai gyakorlat (opcionális)

A hallgató választhat, hogy folytatja-e a tanfolyamot egy gyakornoki időszak alatt (a szakmai gyakorlat nem kötelező), amely összesen 3 hónapot (12 hét) tart fenn az intézet által korábban kiválasztott és az Akadémia Chocolatiers mester.

Azokban a cégeknél, amelyek nem tudnak szálláslehetőséget biztosítani, a diák belátása szerint egy másik vállalatot választ ki, amely képes szálláslehetőséget kínálni, különben az iskola segítséget nyújthat alternatív szálláshelyeknek, amelyek az étkezéssel együtt járnak.

díjak

A Chocolaterie tanfolyam díja 5 000,00 euró. Lehetőség van 1 hétre való jelentkezésre, az egyes heti modulok díja 1.500,00 euró. A kurzus díja magában foglalja:

  • Szállás az ICIF vendégházban kis apartmanokban (két, három, három és egy ágyas hálószobával) és reggelivel 3 hétig (1., 3. és 4. hét)
  • Szállodai szállás a Vicoforte-ban a 2. héten, reggelizési lehetőséggel és étkezéssel hétfőtől péntekig, szombati újbóli belépés az iskolába
  • Étkezés az intézetben hétfőtől szombatig (az iskola vasárnap és ünnepnapokon zárva tart)
  • Elméleti és gyakorlati órák a programban jelzettek szerint
  • Oktatási anyagok (receptkönyvek, audio-video rendszerek stb.)
  • Étel és borászati ​​termékek a leckék és kóstolók számára
  • A berendezések és az eszközök használata a különböző laboratóriumok óráiban
  • A teljes Chef-egyenruha: egy Chef-kabát az ICIF logóval, egy pár Chef nadrágja, egy kötény az ICIF logóval és egy bandana az ICIF logóval
  • Az ideiglenes tartózkodási engedély és az olasz adóazonosító szám alatt nyújtott segítség
  • Busz transzfer a Vicoforte-be és a 2. hétre
  • Diploma az Intézettől a kurzus befejezéséig

A fentiekben nem kifejezetten megemlített egyéb elemeket nem tartalmazza.

A KIADÁS DÍJÁBAN NEM TARTALMAZÓ KIEGÉSZÍTŐ DÍJAK:

  • 50 euró az egészségbiztosításra, amely az alapellátási költségekre, valamint a kórházi költségekre vagy a kórháznak csak a munkaidő alatt bekövetkezett balesetekre terjed ki a tanfolyam teljes időtartamára (csak akkor, ha a hallgató nem rendelkezik egészségügyi ellátással ország).
  • 50 € azok számára, akik a csapatbusz-transzfert csak Olaszországba való érkezéskor kívánják kihasználni, amelyet az ICIF Intézet a kurzus kezdete előtt vasárnap szervezett a milánói Malpensa repülőtérről. Az 50 euró befizetése a kurzus egyenlegében banki átutalással, készpénzben vagy hitelkártyával az ICIF Direction irodájában, a tanfolyam első napján ICIF .

ösztöndíjak

Ösztöndíjak állnak olasz állampolgárságú résztvevők rendelkezésére, akik Olaszországban laknak. Az alkalmazással kapcsolatban kérjük, forduljon hozzánk, vagy hívja az ICIF Intézetet Costigliole d'Asti-ba.

Program taught in:
Angol
Olasz

See 6 more programs offered by Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF »

Last updated September 26, 2018
This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
szept. 16, 2019
Duration
4 hónapok
Nappali
Price
5,000 EUR
By locations
By date
Start Date
szept. 2019
Application deadline
Start Date
szept. 16, 2019
Application deadline
Start Date
jan. 2020
Application deadline

szept. 2019

Location
Application deadline
End Date

szept. 16, 2019

Location
Application deadline
End Date

jan. 2020

Location
Application deadline
End Date

ICIF Chocolaterie Course