Diploma a Culinary Management
Durham College
Kulcs információ
Campus helye
Whitby, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
4 félévben
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 5 573 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* Az első év hazai: 5 573 $ (CDN); Az egyik év nemzetközi: $ 16,221 (CDN). További költségek merülhetnek fel.
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
A kulináris menedzsment programunkban az étel és az íz művészete. Meg fogja fedezni a helyben termesztett ételeket, kísérletezni az etnikai és kortárs konyhával, és fejlessze készségeit a kulináris művészetben, miközben értékes menedzsment készségeket tanul meg, amelyek a karrierjét a következő szintre emelik. Jelentős hangsúlyt fektetnek a labor / konyhai időre, arra ösztönözve a diákokat, hogy fejlesszék technikáikat és termékeiket, amelyek nagy részét képesek otthonukba hozni és élvezni. A diplomásokat a munkaadók széles körének keresik az egyedi készségeik miatt, amelyek magukban foglalják a kézműves húsvágást, a sajtgyártást, a sütést, a konzervet és a megőrzést.
A kulináris menedzsment programot a W. Galen Weston Élelmiszer Központban (CFF) kínálják, melyet minden tevékenységben a terepről a villára irányít. Ez a hihetetlen tanulási központ hozzáférést biztosít egy demonstrációs színháznak; korszerű laboratóriumok, osztálytermek és találkozók; Bistro '67, egy teljes körű szolgáltatást nyújtó, zöld tanúsítvánnyal rendelkező oktatási étterem; és növekvő mezők csak pár lépésre a laboroktól.
Megtanulod, hogy a kulináris tervezési, előkészítési és bemutató feladatokat számos különböző élelmiszer-szolgáltatási környezetben megtudd. Nagy hangsúlyt fektetve a készségfejlesztésre, az elméletre, a szolgáltatásra és a menedzsment képzésre, a sikeres sikerhez szükséges készségekkel és iparági ismeretekkel lesz felszerelve. Ez a program elősegíti a folyamatos személyes növekedést és tanulást az önigazgatás, az interperszonális készségek, a szakmai képességek és az iparági tudatosság területén.
Ezenkívül megismerkedhet a mai étkezők és fogyasztók különböző igényeivel, és a helyi termesztett és előállított élelmiszerekre összpontosít. A kulináris, tészta- és éttermi bemutató laborok és tantermek gyakorlati tapasztalata segít abban, hogy az a la carte konyhával, süteményekkel, desszertekkel és sütéssel, etnikai konyhával, kortárs főzéssel és még sok mással kapcsolatos alapvető készségeket fejlessze.
A kulináris menedzsment program elősegíti a folyamatos személyes növekedést és tanulást az önigazgatás, az interperszonális készségek, a szakmai képességek és az iparági tudatosság területén, beleértve a következőket:
- Költségszabályozási technikák alkalmazása az élelmiszer-szolgáltatásokra;
- Hatékony marketing egy vendéglátóipari vállalkozás sikeres működéséhez;
- Folyamatos személyes és szakmai stratégiák és tervek kidolgozása a kulináris vezetés és a vezetési készségek fejlesztésére.
Ebben a programban a diákok a Bistro '67-ben, a teljes körű szolgáltatást nyújtó, zöld tanúsítvánnyal rendelkező tanári és tanulási étteremben dolgoznak és tanulnak.
Felvételi követelmények
- Ontario középiskolai diploma vagy érett diák státusz
- 12. osztály angol (C vagy U)
kiadások
Az első év díjai |
Tanfolyamok
Félév 1
- Kommunikáció az üzleti életért (COMM 2204)
- Vendéglátásra alkalmas számítógépek (COMP 1210)
- Kulináris elmélet (CULI 1200)
- Konyhai
- Élelmiszer-biztonság és -tisztítás (FOOD 1200)
- Bevezetés a globális konyhába (GLOB 1202)
- Kulináris táplálkozás (NUTR 2200)
- Szakmai fejlesztési stratégiák (PDST 1200)
2. szemeszter
- Konyha A La Carte (CUIS 2201)
- Kulináris elmélet II (CULI 2201)
- Élelmiszer-szolgáltatási műveletek (FOOP 2200)
- Terepi elhelyezés-Csk (FWK 2201)
- Terepi elhelyezési műhely-Csk (FWKW 2000)
- Általános nevelés (GNED 0000)
- Menütervezés (MENU 2200)
- A konyhai kezelés alapelvei (PKM 2200)
3. szemeszter
- Speciális sütés
- Speciális kulináris technikák (CULI 2200)
- Kulináris elmélet III (CULI 3201)
- Általános nevelés (GNED 0000)
- Vendéglátás-marketing (MKTG 4210)
- Szakmai fejlesztési stratégiák II. (PDST 2200)
- Kiskereskedelem
4. szemeszter
- Capstone Workshop (CAPR 4201)
- Capstone Project Praktikus (CAPR 4202)
- Speciális kulináris technikák II (CULI 4201)
- Élelmiszer
- Általános nevelés (GNED 0000)
- Éttermi menedzsment elmélet (MGMT 4202)
A tanfolyamok és a tanfolyamok leírása változhat.
Karrierlehetőségek
Mi lehetne:
- Pék
- Hentes
- szakács
- Vállalati séf
- Vezető szakács
- Konyhavezető
- Péksütemények, személyes vagy éttermi szakácsok
- Étterem vezető
- Önálló vállalkozó
- Sous séf
Hol tudna dolgozni:
- Bankett terem
- Vendéglátóipari cég
- Egyetem
- Golfpálya
- Szálloda
- Üdülő
- Étterem
Tapasztalati tanulás
Terepi elhelyezés
A tanulási élményt a kulináris iparban helyszíni elhelyezési lehetőség egészíti ki. A diákok az éttermekben, szállodákban, hosszú távú ápolási otthonokban, bankett- és golfpályákon dolgoznak, és többet használnak, a készségeiket az osztályteremben a munkahelyen.
Konferenciák, versenyek és nemzetközi utazások
A diákoknak lehetőségük van arra, hogy helyi, tartományi és nemzeti készségversenyeken továbbfejlesszék készségeiket és tanulásukat. Ezek a tanulás-intenzív események azt látják, hogy az ételeket meghatározott határidőkön, konkrét iránymutatásokkal és elvárásokkal készítik el. Ezen kívül vannak nemzetközi utazási lehetőségek, beleértve a Gold Medal hallgatói díjat, ahol minden évben egy végzős hallgató kerül kiválasztásra kiegészítő képzésre Olaszországban.
Capstone projekt
Valamennyi tanulási tapasztalat a negyedik félévben egy egyedülálló köves projektvel találkozik, amely szerint a diákok nyilvános eseményt készítenek és terveznek.
Egyetemi tevékenységek
A diákközpontú speciális eseményektől a Bistro '67 munkájáig a speciális projektekig számtalan lehetőség van a diákok számára, hogy tovább tudják tanulni a laboratóriumon kívül.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Sütési ismeretek bizonyítványa (online)
- Online Canada
- Toronto, Kanada
Kulináris készségek
- Belleville, Kanada
- Toronto, Kanada + 1 több
Diploma a kulináris művészetekben
- Vancouver, Kanada