Diploma a sütés és a süteményművészet menedzsmentjében
Fanshawe College
Kulcs információ
Campus helye
London, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 9 382 *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* 2,575,92 USD / időtartam: teljes díj kanadai hallgatók számára. 8,541,65 USD / idõszak: teljes díj a nemzetközi hallgatók számára szakonként. A 2020/21-es év tényleges költségeit még mindig meghatározzák
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Tegye szenvedélyévé karriert a tészta- és sütőtanfolyamok révén
Ha a sütés a te szenvedélyed, vagy keresed a módját, hogy a kreatív hobbit igény szerint és érdemes karrierré alakítsd, ez a kétéves diplomaprogram a sütés és a tészta művészetben megadja az álmaid valósággá válását. A sütési kurzusok széleskörű ismeretekkel szolgálnak a kenyér, sütemények és sütemények sütéséről, és megtanulják a kulináris sütési élményeket.
Sütési kurzusok a megfelelő keverékkel
Megkezdi a sütési programot a sütés és az édességek elméletének, a táplálkozásnak, a vásárlásnak, a menütervezésnek, a sütés és a kávézó üzletek tervezésének kulcsfontosságú aspektusainak tanulmányozásával. Megtanulod a kisvállalkozások tervezésének, konyhai menedzsmentjének, értékesítésének és marketingjének elméleteit is.
A sütési program középpontjában a sütési tanfolyamok állnak, beleértve kenyeret, süteményeket és süteményeket. Készít modern és modern stílusú desszerteket. A program tovább folytatja a csokoládék, bonbonok, petit négyes és a marcipán alkotások feltárását. Bonyolult, magasan képzett cukrászsütemények, ideértve a többrétegű esküvői tortákat és a főtt cukorból, mézpasztából és pasztőrészből készített művészi showpiece-eket is.
A mai ügyfelek érdeklődnek az általuk fogyasztott termékek kutatása iránt, és kedveznek a helyben termesztett, ökológiai és fenntartható termékeknek. Képes lesz arra, hogy kielégítse ezt a szükségletet, és képes lesz arra, hogy a gyorsan növekvő vendéglátóiparban egy kifinomult fogyasztói bázishoz nyújtson termékeket.
Karrierlehetőségek a sütés és a péksütemények területén
A diplomások jól felkészülnek arra, hogy az éttermekben, szállodákban, körutazásokban, vendéglátóipari vállalatokban, pékségekben és cukrászdákban vegyenek részt számos kulináris csapatban.
Ha a cél az, hogy csatlakozzon egy kulináris csapathoz, vagy saját kisvállalkozást indítson a kulináris művészet sütésében, akkor segíthetünk abban, hogy ezek az édes álmok valósággá váljanak!
Folyamatos bevitel: Tél, Nyár, Ősz.
- Az 1. és 2. szintű iskolai iskolai szállítás.
- 3. szint externship.
- 4. szintű iskolai iskolai szállítás.
- Az 5. szintű iskolai iskolai szállítás.
Egyéb információk
Azoknak a hallgatóknak, akik sikeresen elvégezték a kulináris készségek programját, és folytatni akarják a Sütőipari és Süteményes Művészeti Menedzsment programot, ki kell tölteniük a „Program-átvitel iránti jelentkezés” formanyomtatványt, amely elérhető a Regisztrátor Irodájában, a belvárosi Campus épületében, a B épületben (LDB) 202 vagy London Campus (az Oxford Street-en) E1012 szoba.
Tanfolyamok
1. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- FDMG-1113 ételkészítés
- FDMG-1104 Kulináris alapismeretek
- BAKE-1021 Bake Practical 1
- BAKE-1002 sütőelmélet
- SFTY-1067 Élelmiszer-biztonság, intelligens tálalás és elsősegély
- DEVL-1049 karrier előkészítés
- WRIT-1042 Ok és írás 1-Turizmus / Vendéglátás
- MATH-1210 Matematika a vendégszeretetért
2. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- BAKE-3009 Bake Practical 2
- BAKE-1009 Sütés és cukrászsütemények elmélete
- FDMG-1114 étteremgyártás 1
- FDMG-1064 Beszerzés és menütervezés
- NUTR-1018 táplálkozási bevezető
- COMM-3080 idegenforgalmi és vendéglátási bizottság
- FDMG-1039 étkezés a professzionális siker érdekében
3. szint - Külső munka
A következő kötelező kurzusok:
- FLDP-3021 Sütő- és péksütemények művészete
4. szint
Általános oktatás - Vegyen részt 3 kredit általános képzésben.
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- HOSP-3007 számok a vendéglátáshoz
- MGMT-3012 menedzsment technikák
- BAKE-1011 kenyér és élesztő termékek
- ENTP-3001 vállalkozói szellem
- BAKE-3011 cukrászsütemények gyártása
- BAKE-1010 torta kézműves
5. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- BAKE-5008 Patissier praktikus
- BAKE-5011 Cukrászda és cukrászda
- BAKE-5009 Patissier gyártás
- BAKE-5004 Patissier elmélet
- BAKE-5010 csokoládé és cukor művészet
- FDMG-5003 élelmiszeripari létesítmény tervezése
- BEVR-1005 sörök, szeszes italok, történelem és kultúra
- PLAN-5001 A fő esemény
Általános oktatás - választható
- Vegyen 3 általános iskolai kreditet - Általában a 3. szinten
Program rezidens
A hallgatóknak legalább 20 kredit teljesítését kell teljesíteniük a programban a Fanshawe College hogy megfeleljenek a program tartózkodási helyének követelményeinek, és elvégezzék a programot. Pexels / Pixabay
Felvételi követelmények
- OSSD tanfolyamok a College (C), Egyetem (U), Egyetem / Főiskola (M), vagy az Open (O) stream:
- 12-es fokozatú angol (C) vagy (U)
- Bármely 11. osztályú matematika * (C), (U) vagy (M)
vagy
- Akadémiai és karrier belépési bizonyítvány (ACE)
vagy
- Ontario középiskolai egyenértékűségi igazolás (GED) és :
- Bármely 11. osztályú matematika * (C), (U) vagy (M)
vagy
- Érett jelentkező, aki áll a fentiekben előírt kurzusokon
Jegyzet:
* Azon pályázók, akik nem rendelkeznek a szükséges matematikával, továbbra is megszerezhetik a felvételi jogosultságot a megfelelő előzetes frissítés elvégzésével.
Angol nyelvi követelmények
Azoknak a pályázóknak, akiknek az első nyelve nem angol, az alábbi módszerek egyikével kell bizonyítani az angol nyelvtudást:
- 12. osztályú főiskola vagy egyetemi adatfolyam angol nyelvű hitele Ontario középiskolából vagy azzal egyenértékű, a program belépési feltételeitől függően
- Angol mint idegen nyelv vizsgálata (TOEFL), legalább 79 ponttal az Internet-alapú teszt (iBT) tesztjeként, az elmúlt két év teszteredményeivel
- Nemzetközi angol nyelvvizsgáló rendszer (IELTS) Akadémiai teszt, amelynek teljes pontszáma 6,0, a négy sáv egyikében sem kevesebb, mint 5,5, a teszt eredményei az elmúlt két évben
- Kanadai Akadémiai Angol Nyelv (CAEL) teszt, melynek összpontszáma 60, a négy sáv bármelyikében 50-nél kevesebb pontszámot kapott, az elmúlt két évben pedig a teszt eredményei
- Pearson Test of English Academic (PTE) legalább 53 ponttal, az elmúlt két évben a teszt eredményekkel
- A Cambridge-i angol teszt (FCE / CAE / CPE), amely a 169-es Cambridge-i angol skála összpontszámával rendelkezik, 162 nyelv alatti nyelvi készség nélkül, a vizsgálati eredmények az elmúlt két évben
- Egy angol nyelvértékelés (ELE) a Fanshawe College nál, a teszt összes szakaszában legalább 70% -os pontszámmal, az elmúlt két évben végzett vizsgálati eredményekkel
- Fanshawe College ESL4 / GAP5 diákok: minimálisan 80% ESL4 / GAP5 8. szinten, 75% ESL4 / GAP5 9. szinten, vagy 70% ESL4 / GAP5 10. szinten
Ajánlott tudományos előkészítés
- 11. fokozatú élelmiszer és kultúra (M)
- 11. és 12. fokozatú vendéglátás és turizmus (C)
- 12. fokozatú táplálkozás és egészség (C)
- 11. osztály: Információs és kommunikációs technológia: a digitális környezet (O) vagy 12. osztályú információs és kommunikációs technológia: multimédiás megoldások (C)
- Bármely 11. vagy 12. fokozatú vállalkozói tevékenység (C) vagy (O)
- 12. osztály Üzleti és technológiai kommunikáció (O)
- Akadémiai és karrier belépési bizonyítvány (ACE): Üzleti matematikai kurzus VAGY Műszaki matematikai kurzus és számítógépes készségek
Ajánlott személyes előkészítés
- Pékségek, éttermek és szállodák meglátogatásával fejlessze érdeklődését a sütés előkészítése és a szolgáltatás iránt
- Érdekeljen más országok élelmiszerei és szokásai iránt
- Fejlesztési képességek fejlesztése
- Az a személy, aki a vendéglátás területére lép, felelősségteljesnek, személyesen kell dolgoznia, és a kihívásokkal teli iparágban dolgozó emberekkel kell dolgoznia.
- A vendéglátóiparban a foglalkoztatás hasznos lenne
Fejlett állás
A pályázók a korábbi tanulmányi eredmények alapján egy másik intézménynél és / vagy az előzetes tanulási értékelésen és elismerésen (PLAR) jelentkezhetnek. A fejlett pozíció a pályázót közvetlenül a program második vagy magasabb szintjére jogosítja.
A pályázó kiválasztási kritériumai
Ha a jogosult pályázók száma meghaladja a programban rendelkezésre álló helyeket, a pályázó kiválasztási kritériumai:
- Preferencia az Ontario állandó lakosai számára.
- A pályázat kézhezvétele február 1-jéig (e dátumot követően a Fanshawe College a jelentkezőket az érkezési sorrendben fogja megvizsgálni, amíg a program megtelik).
- A felvételi követelmények teljesítése.
A felvétel utáni követelmények
- Érvényes biztonságos élelmiszerkezelő tanúsítvány
- Érvényes intelligens kiszolgálási tanúsítvány
- Érvényes elsősegélynyújtási / CPR tanúsítvány
Karrierlehetőségek
Nagy a kereslet a szakképzett szakképzett pék- és péksütemények számára az élelmiszer- és italiparban. A diplomások számíthatnak arra, hogy az élelmiszer-szolgáltatási műveletek széles skáláján, a gyorséttermekből vagy a pékségektől a szállodákig, valamint a kereskedelmi és ipari sütő- és péksüteményekig számos különböző belépő szintű pozíciót kaphatnak. Az elért pozíciók a szakácsoktól, a péksüteményektől, a péksüteményektől és a torták díszítőjétől, a chocolatier asszisztensektől és az asszisztens helyettesítőtől függhetnek.
Képtár
Belépők
Tanterv
Tanfolyamok
1. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- FDMG-1113 ---- Ételkészítés 1
- FDMG-1104 ---- Alapvető kulináris ismeretek
- BAKE-1021 ---- Gyakorlati sütés 1
- BAKE-1027 ---- Sütés- és cukrászművészeti elmélet 1
- DEVL-1049 ---- Karrier előkészítés
- WRIT-1042 ---- Ok és írás 1-Turizmus/vendéglátás
- MATH-1210 ---- Matematika a vendéglátásért
2. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- BAKE-3009 ---- Gyakorlati sütés 2
- BAKE-1028 ---- Sütés- és cukrászművészeti elmélet 2
- FDMG-1146 ---- Élelmiszer-gyártás
- FDMG-1064 ---- Beszerzés és menütervezés
- NUTR-1018 ---- Táplálkozás-Bevezetés
- COMM-3080 ---- Idegenforgalmi és vendéglátási kommunikáció
- ANTH-1012 ---- Kulturális antropológia
3. szint – Externship
Végezze el a következő kötelező tanfolyamot:
- FLDP-3021 ---- Sütő- és cukrászművészeti gyakorlat
4. szint
Gen Ed – Vegyen részt egy 3 kredites általános oktatási választható kurzuson.
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- HOSP-3007 ---- Vendéglátás számai
- MGMT-3012 ---- Menedzsment technikák
- BAKE-1011 ---- Kenyér- és élesztőtermékek
- ENTP-3005 ---- Sütőipari vállalkozás
- BAKE-3011 ---- Süteménygyártás
- BAKE-1010 ---- Cake Craft
5. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- BAKE-5008 ---- Cukrászda Praktikus
- BAKE-5011 ---- Sütemény- és cukrászsütemény
- BAKE-5009 ---- Cukrászdagyártás
- BAKE-5004 ---- Patissier elmélet
- BAKE-5010 ---- Csokoládé és cukorművészet
- BAKE-3012 ---- Pékség koncepció és dizájn
- BEVR-1005 ---- Sörök, szeszes italok Történelem és kultúra
- ENTP-5001 ---- A pékpult
Általános oktatás - Választható tárgyak
Szerezzen 3 általános oktatási kreditet – általában 4. szinten
Program rezidens
A hallgatóknak legalább 19 kreditet kell teljesíteniük ebben a programban a Fanshawe College címen, hogy megfeleljenek a program tartózkodási helyére vonatkozó követelménynek, és elvégezzék ezt a programot
Karrierlehetőségek
A Fanshawe sütés- és cukrászművészeti menedzsment programján végzettek pékként, cukrászként, tortatervezőként vagy -dekorátorként, csokoládékészítőként, ételstylistként stb. A diplomások rendelkeznek azzal a tudással és készségekkel, hogy csatlakozzanak egy kulináris csapathoz éttermekben, szállodákban vagy tengeri körutazásoknál. A diplomások egy másik utat is felfedezhetnek, és saját vállalkozást indíthatnak.
Íme néhány példa a karrierlehetőségekre a Fanshawe sütés- és cukrászművészeti menedzsment programjában végzett hallgatók számára:
Food Stylist
Művészi stílusú étel nyomtatott és online médiához, valamint televíziós reklámokhoz és filmekhez.
Cukrász
Dolgozzon finom éttermekben, pékségekben, kávézókban és egyebekben, hogy desszerteket tervezzen, készítsen édességeket és díszítsen olyan tárgyakat, mint a sütemények és sütemények.
Pék
Dolgozzon tésztával, és készítsen kenyeret, péksüteményeket és egyebeket kiskereskedelmi vagy kereskedelmi pékségekben, gyártó- vagy termelő létesítményekben, tengerjáró hajókon, élelmiszerboltokban, szállodákban, éttermekben vagy vendéglátó-ipari cégekben.
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Sütő- és cukrászművészeti vezetői diploma
- Toronto, Kanada
Svájci Nagydiploma cukrász- és csokoládéművészetből
- Port-Valais, Svájc
Sütő- és cukrászművészeti vezetői diploma
- Online Canada
- Toronto, Kanada