Diploma a vendéglátás üzemeltetésében

Általános információk

Program leírás

A Hospitality Operations Management Program elméleti tanfolyamok, műhelyek és ipari képzések kombinációjával Cipruson és külföldön található luxusszállodákban célja, hogy segítse a hallgatókat abban, hogy ismereteket és készségeket szerezzenek olyan mértékben, hogy a szállodában tanulhassanak, alkalmazkodjanak és fejlődhessenek. és vendéglátóipar.

Ennek ellenére a program célja a kommunikáció, a csapatmunka, a vezetés és a problémamegoldás létfontosságú képességeinek fejlesztése, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy sikeresen végrehajtsák a vendéglátás üzemeltetési vezetőjének feladatait.

Ezenkívül a program egyik legfontosabb célja az, hogy átfogó vizsgálatot nyújtson a hallgatóknak a vendéglátás üzemeltetési menedzsmentjével kapcsolatos munkáról. A program különféle tanfolyamain keresztül a hallgatók részletesen megvizsgálják a vendéglátás-üzemeltetési menedzser feladatait és felelősségét, az irányítás, az ellenőrzés és a szakma nagy kihívásaival kapcsolatos egyéb funkciókat.

Tanulmányaik során a Hospitality Operations Management Program hallgatói szakirányú tanfolyamokat választhatnak, és szaktudást szerezhetnek az vendéglátás területén az Élelmiszer- és Italmenedzsment, valamint a Szoba Divízió Menedzsment területén. Bekapcsolódnak az élelmiszer- és italszolgáltatások, illetve a szobaosztási szolgáltatások elméletébe és gyakorlatába, valamint az ügyfélszolgálattal kapcsolatos minden más szempontba.

Tanulmányaik befejezése után a diplomások képesek lesznek megtervezni, megszervezni, irányítani, oktatni, képezni, felügyelni és értékelni az Élelmiszer- és Ital- vagy Szobaosztály fő részlegeinek sikereit egy szállodában, egy étteremben, a kórházak és bármely más típusú élelmiszer-szolgáltatási üzletág bármilyen szinten, vagy recepció és háztartás a szállodában, vagy bármely más szolgáltatási szintű turisztikai vállalkozás.

Ezenkívül a vendéglátás üzemeltetési menedzsment szakon végzettek a következő ismeretekre tesznek szert: az értékesítés, a termelési költségek és az egyéb működési költségek feletti ellenőrzésre, és sikeresen teljesítik kötelezettségeiket a vállalkozás költségvetésével, a szolgáltatás minőségi szintjével és számos más funkcióval szemben. az Élelmiszer és ital vagy a Szoba részleg részlegei.

* Ezt a programot az Oktatási és Kulturális Minisztérium bejegyezte és jóváhagyta, de még nem akkreditálták.

Karrier

A szállodai és vendéglátóipar folyamatos virágzása folyamatosan az egyik vezető munkahelyteremtő Cipruson és az európai országok többségében. A Mesoyios College vendéglátás-üzemeltetési menedzsmentje segít felkészíteni a szakembereket saját vállalkozásuk beindítására, franchise-vállalkozás indítására vagy felügyeleti / vezetői szerep betöltésére szállodában, étteremben, bárokban, klubokban, étkezési lehetőségekben, üdülőhelyeken vagy helyeken, például vállalatoknál. , idősek otthonai, főiskolák és egyetemek.

A szállodaipar alapvetően minden iparágat érinti, és a vendéglátás üzemeltetés-menedzsment, az élelmiszer- és italkezelés, a frontiroda-menedzsment és a teremosztály-menedzsment területén jól képzett és képzett szakemberekre van ma nagy igény. Ez a szám várhatóan drámai módon növekszik az elkövetkező években, és nem sokkal a globális pénzügyi válság után, amely lassan kezdte mutatni a fellendülés jeleit.

Program Pathway

Fokozat követelményei

  • Főbb vendéglátási követelmények
  • Fő üzleti követelmények
  • Angol nyelvi követelmények
  • Számítógépes követelmények
  • Társadalomtudományi és liberális művészeti követelmények
  • Matematikai követelmények
  • Élelmiszerek és italok szakosodása
  • Szoba osztály szakirányú választani
  • Üzleti választások
  • Idegen nyelvek választani
  • Társadalomtudomány és liberális művészetek választani
  • Specializáció Választani

Összesen ECTS a diplomához: 123

Főbb követelmények - Vendéglátás

  • HOS120 - Bevezetés a vendéglátóiparba
  • HOS121 - A turizmus dimenziói
  • HOS122 - Étel- és italkezelés
  • HOS123 - Vendéglátás-üzemeltetés menedzsment
  • HOS125 - Front Office műveletek
  • HOS126 - A háztartási műveletek alapjai
  • HOI120 - HOM-Gyakorlat I
  • HOS220 - A vendéglátóipari marketing alapelvei

Főbb követelmények - üzleti

  • ACC130 - Pénzügyi számvitel
  • ACC231 - Pénzügyi számvitel II

141358_pexels-photo-3771110.jpeg

Angol nyelvi követelmények

  • ENG191 - Főiskolai angol A
  • ENG192 - Főiskolai angol B

Számítógépes követelmények

  • COM143 - Üzleti számítástechnika
  • COM144 - Vendéglátási információs rendszerek

Társadalomtudományi és liberális művészeti követelmények

  • PSY270 - Vendéglátás emberi erőforrás menedzsment

Matematikai követelmények

  • MAT160 - Algebra Főiskola

Élelmiszerek és italok szakosodása

  • HOS223 - Éttermi üzemeltetés menedzsment
  • HOS225 - Élelmiszerek és italok tervezése, ellenőrzése és beszerzése
  • CUA215 - Menü tervezés és fejlesztés
  • HOS222 - Borok és szeszes italok
  • HOS226 - Higiénia és biztonság

Szoba osztály szakirányú választani

  • HOS227 - Front Office menedzsment
  • HOS228 - Takarítás és karbantartás menedzsment
  • HOS229 - A szálloda létesítményeinek kezelése
  • BUS352 - Szolgáltatásminőség-menedzsment
  • HOS324 - Kockázatkezelés a vendéglátóiparban

Üzleti választások

  • ACC131 - Mikroökonómia
  • ACC230 - makroökonómia
  • ACC232 - Vezetői számvitel a vendéglátóipar számára
  • BUS351 - E-marketing vendéglátóipar számára

Idegen nyelvek választani

  • GRE290 - görög a vendéglátóipar számára - 1. szint
  • GRE291 - görög a vendéglátóipar számára - 2. szint
  • RUS290 - Orosz a vendéglátóipar számára - 1. szint
  • RUS291 - Orosz a vendéglátóipar számára - 2. szint
  • GER290 - Német a vendéglátóipar számára - 1. szint
  • GER291 - Német a vendéglátóipar számára - 2. szint

Társadalomtudomány és liberális művészetek választani

  • HIS280 - Bevezetés a ciprusi történelembe
  • PSY271 - Bevezetés a pszichológiába
  • COM340 - Bevezetés a multimédiaba

R = kötelező

Beiratkozási kritériumok a hallgatók számára

A megkülönböztetéstől mentes hallgatók felvételi politikáját a Mesoyios College határozottan követi. A Mesoyios College felvételre jelentkezőket faji, színbeli, vallási, nemi, fogyatékossági vagy nemzeti származásra való hivatkozás nélkül tekintjük. Így a hallgatói közösség sokfélesége a Mesoyios College felvételi irodájának célja, annak érdekében, hogy sokféle akadémiai hátteret, tapasztalatot, különleges érdeklődést, tehetséget és kulturális örökséget szerezzen.

Ezért kötelező, hogy minden jelölt rendelkezzen középiskolai érettségi bizonyítvánnyal vagy ezzel egyenértékű képesítéssel (származási országában).

A hallgatók felvételt nyerhetnek a Főiskolára, bármely félév elején lehetséges. A felvételt a hallgatók képzettségétől és a választott jövőbeli oktatási úttól függően adják meg. A főiskola felvételi szabályzata a hallgatók múltbeli nyilvántartásaira támaszkodik, beleértve a középiskolai osztályzatokat is.

Az angol nyelvtudás minden angol nyelven tanított programhoz szükséges. Angol nyelvvizsgát kap minden beérkező hallgató. Célja, hogy meghatározza a hallgató készségszintjét annak érdekében, hogy ajánlja a megfelelő elhelyezkedést az angol tanfolyamokon. Azok az hallgatók, akik olyan angol nyelvű képesítéssel rendelkeznek, mint az IELTS 5.5, az IGCSE C, a TOEFL 525 (196 számítógépes), képesek lesznek betartani a normál programkövetelményeket (az egyes Pathways programokban leírtak szerint).

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

Mesoyios College is an inclusive and welcoming environment. International students start a week earlier than other students, giving them the chance to familiarize themselves with the campus and make f ... Tovább

Mesoyios College is an inclusive and welcoming environment. International students start a week earlier than other students, giving them the chance to familiarize themselves with the campus and make friends with other international students. Students groups and societies organize regular networking events for international students throughout the year. Our aim is to provide higher education and lifelong learning opportunities to all people without any discrimination; provide quality education to develop knowledge and skills through theoretical and practical courses, in order to enable students to expand their options for vocational rehabilitation after graduation; support students develop and make a professional career in the industry. Kevesebb