Cukrászdiploma Ecole Lenôtre - 7 hónap
Ecole Lenôtre
Kulcs információ
Campus helye
Rungis, Franciaország
Nyelvek
Angol, Francia
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
7 - 7 hónapok
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 28 900 / per course *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* ÁFA ex
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
ECOLE LENÔTRE CUKRÁSZ SZAKÁCS KÉPZÉS
Az Ecole Lenôtre olyan élvonalbeli képzést nyújt diákjainak és partnereinek, amely elősegíti, ösztönzi, kommunikálja és fenntartja a magas szintű teljesítményt és kiválóságot. A "Pastry Chef Ecole Lenôtre" képzés olyan felnőtteknek szól, akik szenvedélyesen szeretnek főzni, függetlenül attól, hogy átképző tanfolyamon vannak-e vagy sem, valamint olyan szakembereknek, akik szeretnék bővíteni szakterületüket.
A kurzus jogosultsága a következő előfeltételekkel rendelkezik :
- 18 éves vagy idősebb
- Minimum francia nyelvtudás (B1 szint)
- Ismerje a higiénia és a biztonság alapjait az élelmiszer-készítő környezetben
- Minimális alapismeretek az elemi érvelésből (számtan és logika)
- Vágy, hogy belépjen az élelmiszer-kereskedelem professzionális szektorába
1. SZINT: L'ESSENTIEL
- Készítsünk alaptésztákat: omlós, tortás, leveles tészta…
- Készítsen szivacsokat és felvert tésztákat: joconde, bécsi keksz, « pain de gènes…
- Készítsen befőtteket és buggyantott gyümölcsöket: buggyantott körte…
- Habcsók vagy habcsók alapú tészták készítése: svájci habcsók, olasz, mandulás dacquoise…
- Készítsünk alap krémeket és variációikat: cukrászkrém, chiboust krém, ganache…
- Munkájának irányítása és megszervezése (csapatmunka, készletkezelés, megfelelő eljárás és módszer, gyártási és állagmegóvási megfelelőség stb.)
2. SZINT: A MEGBESZÉLYES
Sajátítsd el a cukrászat és a Maison Lenôtre klasszikusait:
- desszertek és egyedi sütemények: a „feuille d'automn”, a „Schuss”
- torták: citromos habcsók torta, Eléonore torta…
- puha sütemények: citromtorta, fűszeres kenyér…
- száraz kis négyes: mandulás tuile, "gyémánt" csokis keksz…
- petits fours: macaroons, mini-éclairs ...
- csokoládé: bonbon és formázás csokoládé klasszikus bécsi péksütemények: croissant, pain aux mazsola…
- Ünnepi torták: cukorpaszta „pasztillázás”, nugatine, „croquembouche”, születésnapi torták…
- rágcsálnivalók: choux tészta, falatkák…
- sós sütemények: sós szendvicsek, quiche-ek…
- Munkájának irányítása és megszervezése (csapatmunka, készletkezelés, megfelelő eljárás és módszer, gyártási és állagmegóvási megfelelőség stb.)
3. SZINT: LA MAITRISE
A modul célja, hogy lehetővé tegye a diákok számára, hogy megszilárdítsák mestereiket, és tökéletesítsék a cukrász szakmához szükséges kompetenciát.
Gyakorlati leckék: 8 hét
- Kortárs desszertek széles választékának kifejlesztése: párizsi Brest, vanília szelet stb.
- Díszített desszertek és kekszek : meleg forralás, jeges makarónok stb.
- Készítsen és hozzon létre egy sor csokoládét és édességet : réteges édességek, szarvasgombák, gyümölcskocsonyák, nugátok stb.
- Tedd kenyér sütemény modern felkapott íz torták
- A cukor főzését és átalakítását (húzott cukor, fúvott cukor, szitálás, stb.) Egy piacképes tétel
- Készítsen fantasztikus bécsi süteményeket : fájdalom aux mazsola és pisztácia, málna fájdalom au chocolat stb.
- Ismerje meg a sütés alapjait: hagyományos baguette, olíva kenyér stb.
- Készítsen egy választékot kanapéból és meleg ízletes petits fours-ből : mini lazacos krumpli, pelyhes dió szelet stb.
- Az előrehaladás értékelése
Erősségeink
- 21 hét intenzív képzés (840 óra), beleértve két hét képzést képzett szakácsokkal
- Négy hét szakmai gyakorlat egy Lenôtre-i műhelyekben vagy az École Lenôtre által kiválasztott intézményekben
- Az osztályok létszáma 12 fő
- 100%-os sikerarány
A következő képzések:
- 2024. február 26.: francia és angol nyelven tanítanak Rungisban.
- 2024. szeptember 2.: francia és angol nyelven tanítanak Rungisban.
További információért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az [email protected] e-mail címen. Szeretettel várunk az ECOLE LENÔTRE-ben!
Program tandíj
Képtár
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Olasz süteményprogram
- Parma, Olaszország
A francia péksütemények alapvető és haladó technikái
- Ferrières-en-Brie, Franciaország
Sütő- és cukrászművészeti vezetői diploma
- Toronto, Kanada