Előkészítő év - román nyelv

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Az egyéves, nappali tagozatos, románul mint idegen nyelvű akadémiai programnak azok a külföldi állampolgárok szólnak, akik romániai képzésbe kívánnak lépni (alapképzés, mester, Ph.D. szint), valamint posztgraduális és fejlett képzési programok a különféle területeken. A program kielégíti a Romániában dolgozó külföldiek igényeit is, akik hivatalos nyelvvizsgát akarnak szerezni.

A tanfolyam célja a nemzetközi hallgatók tudományos célú olvasási, írási, hallgatási és román nyelvű beszédkészségének fejlesztése. A tantárgy végére a hallgatók elérték a Közös Európai Keretrendszer B2 szintjét.

A heti 22 kapcsolattartási óra mellett a program az iskolán kívüli tevékenységeket is magában foglalja annak biztosítása érdekében, hogy a nemzetközi hallgatók megértsék a román tudományos életet és kultúrát. Rendszeresen különféle társadalmi rendezvényeket, kirándulásokat, kirándulásokat és más városokba és turisztikai látványosságokba szervezett dokumentumlátogatásokat szerveznek a társadalmi, nyelvi és kulturális integráció biztosítása érdekében.

134828_pexels-photo-1595391.jpeg

Programszerkezet

Tanfolyamok Órák száma / hét Tudományos kredit / félév
Első félév (14 hét)
Gyakorlati román nyelvtanfolyam (CEFR A1 és A2 szint) 23 25
Román kultúra és civilizáció (1. modul) 2 5
Második félév (14 hét)
Gyakorlati román nyelvtanfolyam (CEFR B1 és B2 szint) 18 20
Román kultúra és civilizáció (2. modul) 2 5
Román nyelv speciális célokra - (1 tanfolyamot kell választani román nyelvből orvosi / üzleti / műszaki / humán / jogi és társadalomtudományi területeken) 5 5

Tanítás és értékelés

Ezt a kurzust tapasztalt tudósok csapata tanítja, és változatos oktatási módszereket alkalmaz, beleértve előadásokat, szemináriumokat, műhelyeket és egy-egy oktatóanyagokat. A hallgatóknak hetente általában húsz órás tervezett kapcsolattartási idejük van. Ezenkívül a személyzet minden héten rendelkezésre áll egy-egy oktatóprogramhoz.

Az értékelés a módszerek kombinációjából áll, kezdve az értékelt tanfolyamon, beleértve esszéket, feladatokat, kreatív írást és egyéb feladatokat; előrehaladási tesztek; szóbeli vizsga, beleértve a viva voce-t, egyéni és csoportos prezentációkat és szemináriumokat; egyedi kutatási feladatok, beleértve a könyvtári projekteket.

Tanúsítvány

Azok a hallgatók, akik sikeresen elvégzik a kurzust és lezárják a záróvizsga tanúsítványt kapnak a román nyelv B2 szintű jártasságáról . A programot a román oktatási és tudományos kutatási minisztérium hagyja jóvá; ezért a tanúsítványok az Európai Unió egész területén érvényesek.

Tandíj

Tandíjak és a program költségei:

  • Tandíj az EU / EGT állampolgárai számára (a 2019/2020-as tanévre érvényes): 2000 RON / tanév
  • A nem EU-tagországok külföldi állampolgárainak tandíja (érvényes a 2019/2020-as tanévre), egy tanévre előre fizetendő: 1.980 € / tanév
  • Iratkezelési díj: 50 €, fizetendő a belépési kérelem benyújtása előtt.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a banki jutalékokat a pályázók teljes mértékben fedezik!

A tandíjak és egyéb adminisztratív díjak a következő bankszámlára kerülnek átutalásra:

Bank neve: Banca Transilvania (BT) Alba Iulia
SWIFT: BTRLRO22 ALBA IULIA
IBAN: RO 37 BTRLEURCRT 000 6338302
Kedvezményezett: 1918. December 1-jei Universitatea Alba Iulia
Adószám: 5665935

Felveheti velünk a kapcsolatot e-mailben a international_uab@yahoo.com, relint@uab.ro címen

Kérjük, küldje el a teljes fájlját szokásos postai úton a következő címre 2020. augusztus 30-ig:

1918. december 1., Alba Iulia Egyetem
Nemzetközi Kapcsolatok Iroda
Gabriel Bethlen Street, 510009 Alba Iulia, Románia

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current manda ... Tovább

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current mandate of the University’s Management: performance, quality, and consistency. As a relatively young University - we are celebrating 28 years of existence in 2019 -, our University is fully aware of its purpose and role within the higher education system in Romania and constantly relates to the tradition of the Transylvanian educational system. Kevesebb