Hivatalos Leírás

Digitális gyártás a divatért

Az olasz gazdaság egyik kulcsfontosságú ágazatában a divatrendszer innovációja nem csak termékinformációktól függ, hanem az új digitális technológiáknak a tervezés és a gyártási folyamatok esetében is egyre fontosabb szerepe van. Az Industry 4.0-t vagy az intelligens gyártást negyedik ipari forradalomnak nevezik, mivel jelentősen újradefiniálhatja azt a módot, ahogyan a tervezők és a vállalatok dolgoznak és reagálnak a piac és a fogyasztók változó igényeire.

A professzorok és a szakemberek részvételével a "Fashion 4.0" kurzus a kreatív és gyártási folyamatok valamennyi fázisának támogatására irányuló divatiparban alkalmazott új digitális technológiákkal foglalkozó témákkal szembesül, a tervezéstől a 3D-ig nyomtatás.

Az Industry 4.0, a divat gazdaságának leginkább befolyásoló tendenciája a hagyományos termelési folyamatok felülvizsgálatának, megújításának és az olasz divatcégek versenyképességének növelését segítő eszköz.

A kurzus különösen a következő témákra terjed ki:

 • a divat rendszer ma, az innováció és a hagyomány között
 • divat és digitális technológiák
 • a legfontosabb szoftver programok alkalmazása a divat területén: virtuális prototípus, háromdimenziós szkennelés, CAD, 3D modellezés, adaléknyomtatási technológiák

A kurzus elméleti órákon, műhelymunkákon keresztül, egy divattervezés digitális kialakításánál és egy 3D-s nyomtatási workshopon történik.

Legfontosabb tényeket

 • Rendező: Alba Cappellieri
 • A regisztráció vége: 2019. május 27
 • Előadások kezdete: 2019. június 10
 • Előadások vége: 2019. június 28
 • Időtartam: 4 hét, 120 óra
 • Gyakoriság: a teljes osztály 80% -a az a minimum, amely szükséges a tanúsítvány megszerzéséhez
 • Helyszín: Milánó, Campus Bovisa Politecnico
 • A kurzus értéke: 2 400 Ft (ÁFA 22%)

A diákok és az alumínium MFI 20% -os gazdasági értékének csökkenése biztosított, míg az ülések tartanak.

A tanfolyam olasz.

Az egész tanfolyam során egy olasz-angol kétnyelv tanári asszisztens áll a külföldi diákok rendelkezésére a projekt és nyomtatási műhelyek alatt.

A kurzus leírása

A hallgatók megtanulják a tervezési módszertanokat, amelyek magukban foglalják az innovatív digitális technológiák legújabb generációját. A tanfolyam magában foglalja az elméleti tanulságokat, gyakorlatokat, gyakorlati kísérleteket és tervezői műhelyeket, amelyek célja a divattermékek különböző fázisainak elmélyítése, a koncepció fázisától a 3D nyomtatási fázisig.

A diákok felderítik a 3D-s vizsgálati módszereket, megismerik a különböző eszközök korlátait és előnyeit. A kurzus részét képezi majd a digitális modellezésre, a CAD rajzolásra és a 3D-s modellezésre szánt szoftverek kísérletezésére. A diákok képesek fizikailag prototípálni a termékeket az additív nyomtatási és lézervágási technológiák felhasználásával.

Miután megtanulták a digitális technológiák használatának elméleti és technikai alapjait, a diákokat ösztönözni fogják arra, hogy eredeti projekteket dolgozzanak ki a divattermék területén, a tervezési és 3D nyomtatási műhelyeken szerzett tudás megvalósításával.

társaság

A "Fashion 4.0" kurzust a Milano Fashion Institute kara végzi, akadémikusok és gyakorló szakemberek, akik különböző háttérrel rendelkeznek: a divattervezés, a gépgyártás és a divatirányítás üzleti menedzsmentje. az ágazat. A multidiszciplináris csapat garantálja a témák legteljesebb megértését

Oktatási célok

A kurzus célja, hogy felkészítse a diákokat a munka világára olyan projektek kidolgozásán keresztül, amelyeknek rövidnadrágait az iparág élvonalához hasonlóan állítják össze és alakítják ki.

A tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik képesek innovatív módon kezelni a tervezési folyamat különböző fázisait a divatcikkben.

A kurzus előzetes célja, hogy a hallgatók hasznos tudást használjanak virtuális szkennelési eszközök, 3D-s tervezési szoftverek és gyártási technológiák felhasználásával, az ágazatban alkalmazott adaléknyomtatással. A végső cél a digitális termékek tervezése és a modellezés és a gyártási folyamatok irányítása.

Miért veszi ezt a tanfolyamot?

Ma a digitális technológiákat egyre több termelési ágazatban használják, és mélyrehatóan megváltoztatják a teljes ellátási láncot. Alkalmazása a divat területén valós. Az új tervezőknek alkalmazkodniuk kell a változáshoz: a mai tervezés nemcsak kreativitást, hanem a megfelelő eszközök használatát is ismeri. Ez a kurzus lehetővé teszi, hogy dolgozzon ki hasznos készségeket dolgozni a divatiparban 4.0.

Tanítási modell

Az oktatási modell az alábbiak szerint épül fel:

 • Elméleti órák az osztályteremben
 • Feladatok
 • Projekt és prototípuskészítő műhelyek

A hagyományos tantermi előadások váltakoznak az esettanulmányokkal, az ágazati szakemberekkel való találkozókkal, az osztálytermi gyakorlatorientált tevékenységekkel és a tervezői műhelyekkel.

A kurzus végén egy MFI tanúsítvány kerül átadásra minden diáknak.

Tanfolyamok

A tanfolyam 4 modulból áll:

 • 1. modul: Divat rendszer a digitális korszakban
 • 2. modul: digitális eszközök a divatért
 • 3. modul: Projekt Workshop
 • 4. modul: Digitális prototípus-műhely

Kiválasztási folyamat

A kiválasztási folyamat az önéletrajz és a pályázati űrlap értékelésén alapul.

Alkalmazás

Felvételi kérelem esetén a jelentkezőnek:

 1. Töltse ki az online jelentkezési lapot, amely itt érhető el
 2. Az önéletrajzot európai formátumban az online jelentkezési laphoz csatolja

A dokumentumok kézhezvételét követően a Milano Fashion Institute tájékoztatja a jelentkezőt a kiválasztás végeredményéről (felvétel vagy be nem jelentkezés).

Felvételi követelmények

Annak érdekében, hogy pályázhasson a tanfolyamra, a jelöltnek ismernie kell az Illustrator szoftverét, a Photoshop-ot és az Adobe csomagot, valamint a digitális modellezési szoftvereket.

Pénzügyi kötelezettségvállalás

A résztvevőknek jelentős elkötelezettségre van szükségük személyesen és pénzügyileg is.

A teljes költség összege 2.400 €, amely az alábbiak szerint fizetendő:

 • 1. részlet
 • Második részlet

A költségek közé tartozik a tanulmányi anyag egy része és az Intézet létesítményeinek használata.

Pénzügyi támogatást nyújtanak a Mesterképzésben a Milano Fashion Institute és az Alumni Milano Fashion Institute .

Program oktatási nyelve:
Olasz

5 további kurzus Milano Fashion Institute »

Utoljára frissítve November 8, 2018
This course is Campus based
Start Date
Június 10, 2019
Duration
4 hetek
Nappali
Price
2,400 EUR
Deadline
Május 27, 2019
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Június 10, 2019
End Date
Június 28, 2019
Jelentkezési határidő
Május 27, 2019

Június 10, 2019

Location
Jelentkezési határidő
Május 27, 2019
End Date
Június 28, 2019