Digitális gyártás a divatért

Az olasz gazdaság egyik kulcsfontosságú ágazatában a divatrendszer innovációja nem csak termékinformációktól függ, hanem az új digitális technológiáknak a tervezés és a gyártási folyamatok esetében is egyre fontosabb szerepe van. Az Industry 4.0-t vagy az intelligens gyártást negyedik ipari forradalomnak nevezik, mivel jelentősen újradefiniálhatja azt a módot, ahogyan a tervezők és a vállalatok dolgoznak és reagálnak a piac és a fogyasztók változó igényeire.

A professzorok és a szakemberek részvételével a "Fashion 4.0" kurzus a kreatív és gyártási folyamatok valamennyi fázisának támogatására irányuló divatiparban alkalmazott új digitális technológiákkal foglalkozó témákkal szembesül, a tervezéstől a 3D-ig nyomtatás.

Az Industry 4.0, a divat gazdaságának leginkább befolyásoló tendenciája a hagyományos termelési folyamatok felülvizsgálatának, megújításának és az olasz divatcégek versenyképességének növelését segítő eszköz.

A kurzus különösen a következő témákra terjed ki:

 • a divat rendszer ma, az innováció és a hagyomány között
 • divat és digitális technológiák
 • a legfontosabb szoftver programok alkalmazása a divat területén: virtuális prototípus, háromdimenziós szkennelés, CAD, 3D modellezés, adaléknyomtatási technológiák

A kurzus elméleti órákon, műhelymunkákon keresztül, egy divattervezés digitális kialakításánál és egy 3D-s nyomtatási workshopon történik.

Legfontosabb tényeket

 • Rendező: Alba Cappellieri
 • A regisztráció vége: 2019. május 27
 • Előadások kezdete: 2019. június 10
 • Előadások vége: 2019. június 28
 • Időtartam: 4 hét, 120 óra
 • Gyakoriság: a teljes osztály 80% -a az a minimum, amely szükséges a tanúsítvány megszerzéséhez
 • Helyszín: Milánó, Campus Bovisa Politecnico
 • A kurzus értéke: 2 400 Ft (ÁFA 22%)

A diákok és az alumínium MFI 20% -os gazdasági értékének csökkenése biztosított, míg az ülések tartanak.

A tanfolyam olasz.

Az egész tanfolyam során egy olasz-angol kétnyelv tanári asszisztens áll a külföldi diákok rendelkezésére a projekt és nyomtatási műhelyek alatt.

A kurzus leírása

A hallgatók megtanulják a tervezési módszertanokat, amelyek magukban foglalják az innovatív digitális technológiák legújabb generációját. A tanfolyam magában foglalja az elméleti tanulságokat, gyakorlatokat, gyakorlati kísérleteket és tervezői műhelyeket, amelyek célja a divattermékek különböző fázisainak elmélyítése, a koncepció fázisától a 3D nyomtatási fázisig.

A diákok felderítik a 3D-s vizsgálati módszereket, megismerik a különböző eszközök korlátait és előnyeit. A kurzus részét képezi majd a digitális modellezésre, a CAD rajzolásra és a 3D-s modellezésre szánt szoftverek kísérletezésére. A diákok képesek fizikailag prototípálni a termékeket az additív nyomtatási és lézervágási technológiák felhasználásával.

Miután megtanulták a digitális technológiák használatának elméleti és technikai alapjait, a diákokat ösztönözni fogják arra, hogy eredeti projekteket dolgozzanak ki a divattermék területén, a tervezési és 3D nyomtatási műhelyeken szerzett tudás megvalósításával.

társaság

A "Fashion 4.0" kurzust a Milano Fashion Institute kara végzi, akadémikusok és gyakorló szakemberek, akik különböző háttérrel rendelkeznek: a divattervezés, a gépgyártás és a divatirányítás üzleti menedzsmentje. az ágazat. A multidiszciplináris csapat garantálja a témák legteljesebb megértését

Oktatási célok

A kurzus célja, hogy felkészítse a diákokat a munka világára olyan projektek kidolgozásán keresztül, amelyeknek rövidnadrágait az iparág élvonalához hasonlóan állítják össze és alakítják ki.

A tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik képesek innovatív módon kezelni a tervezési folyamat különböző fázisait a divatcikkben.

A kurzus előzetes célja, hogy a hallgatók hasznos tudást használjanak virtuális szkennelési eszközök, 3D-s tervezési szoftverek és gyártási technológiák felhasználásával, az ágazatban alkalmazott adaléknyomtatással. A végső cél a digitális termékek tervezése és a modellezés és a gyártási folyamatok irányítása.

Miért veszi ezt a tanfolyamot?

Ma a digitális technológiákat egyre több termelési ágazatban használják, és mélyrehatóan megváltoztatják a teljes ellátási láncot. Alkalmazása a divat területén valós. Az új tervezőknek alkalmazkodniuk kell a változáshoz: a mai tervezés nemcsak kreativitást, hanem a megfelelő eszközök használatát is ismeri. Ez a kurzus lehetővé teszi, hogy dolgozzon ki hasznos készségeket dolgozni a divatiparban 4.0.

Tanítási modell

Az oktatási modell az alábbiak szerint épül fel:

 • Elméleti órák az osztályteremben
 • Feladatok
 • Projekt és prototípuskészítő műhelyek

A hagyományos tantermi előadások váltakoznak az esettanulmányokkal, az ágazati szakemberekkel való találkozókkal, az osztálytermi gyakorlatorientált tevékenységekkel és a tervezői műhelyekkel.

A kurzus végén egy MFI tanúsítvány kerül átadásra minden diáknak.

Tanfolyamok

A tanfolyam 4 modulból áll:

 • 1. modul: Divat rendszer a digitális korszakban
 • 2. modul: digitális eszközök a divatért
 • 3. modul: Projekt Workshop
 • 4. modul: Digitális prototípus-műhely

Kiválasztási folyamat

A kiválasztási folyamat az önéletrajz és a pályázati űrlap értékelésén alapul.

Alkalmazás

Felvételi kérelem esetén a jelentkezőnek:

 1. Töltse ki az online jelentkezési lapot, amely itt érhető el
 2. Az önéletrajzot európai formátumban az online jelentkezési laphoz csatolja

A dokumentumok kézhezvételét követően a Milano Fashion Institute tájékoztatja a jelentkezőt a kiválasztás végeredményéről (felvétel vagy be nem jelentkezés).

Felvételi követelmények

Annak érdekében, hogy pályázhasson a tanfolyamra, a jelöltnek ismernie kell az Illustrator szoftverét, a Photoshop-ot és az Adobe csomagot, valamint a digitális modellezési szoftvereket.

Pénzügyi kötelezettségvállalás

A résztvevőknek jelentős elkötelezettségre van szükségük személyesen és pénzügyileg is.

A teljes költség összege 2.400 €, amely az alábbiak szerint fizetendő:

 • 1. részlet
 • Második részlet

A költségek közé tartozik a tanulmányi anyag egy része és az Intézet létesítményeinek használata.

Pénzügyi támogatást nyújtanak a Mesterképzésben a Milano Fashion Institute és az Alumni Milano Fashion Institute .

Program oktatási nyelve:
Olasz

5 további kurzus Milano Fashion Institute »

Utoljára frissítve November 8, 2018
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
4 hetek
Nappali
Price
2,400 EUR
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
End Date
Június 28, 2019
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date
Június 28, 2019