Fenntartható földhasználat

EIT Climate-KIC’s Autumn School

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Fenntartható földhasználat

EIT Climate-KIC’s Autumn School

Tervezés dekonstrukció a fa - PhD Őszi iskola

Jelentkezz most - Alkalmazások bezárása augusztus 26-ig!

2018. szeptember 16-29. - Göteborg, Svédország

2018 őszén az EIT Climate-KIC szervezi a Catapultot; egy kéthetes tematikus nyári iskola Európa-szerte PhD hallgatók számára. És nyitottak vagyunk a toborzásra!

A Catapult alatt új készségek szerezhetők meg, és új ötleteket hoztak életre. A nemzetközi tudományos szakemberekkel és gyakorlati szakemberekkel folytatott megbeszélések, a kreatív átruházható készségek, az inspiráló műhelymunkák, a helyszíni látogatások és a megbízások közötti párbeszéd egy egyedülálló tanulási tapasztalatot teremt a PhD hallgatók számára. A tudás és készségek átadása mellett a program az emberek és ötletek összekapcsolásáról szól.

Ebben az évben három különböző kiadványt kínálunk különböző témákban és helyszíneken:

 1. Fenntartható földhasználat: rövid élelmiszer-ellátási láncok működnek - szeptember 22-október 6. Budapest, Magyarország és Valencia, Spanyolország
 2. Fenntartható földhasználat
 3. A városi átmenet: Rugalmas folyosók létrehozása, 10 - 21. Szeptember Bologna, Olaszország

Katapult - fenntartható földhasználat

Kapcsolja be a kutatást a gyakorlatba kéthetes Ph.D. őszi iskola tervezése fa dekonstrukciójára. A jövőben a faépületeket nemcsak élő vagy munkahelyként fogjuk fel, hanem "időleges szén tárolóként" is, amelyet ideális esetben új épületekbe lehet visszavezetni. A benne található fa anyag értékes erőforrás lesz, amely nem csak az épület műszaki funkcióját látja el, hanem szén- és helyettesítő energiaintenzív anyagokat is tárol, ezáltal hozzájárulva az éghajlatváltozás mérsékléséhez. Annak érdekében, hogy tükrözze ezt az értéket, nagy figyelmet kell fordítani a fa termékek, szerkezetek és épületek tervezésére annak érdekében, hogy a fa újrahasznosítható és újrahasznosítható legyen. Gyere és csatlakozzon programunkhoz, hogy megtanuljon és alkalmazzon különböző eszközöket a rendszerek innovációira, vegyen részt az érdekeltekkel, találkozzon szakértőkkel, és multidiszciplináris környezetben dolgozhasson.

Ez az őszi iskola a Chalmers Műszaki Egyetemmel együttműködve szerveződik

A kihívások

Az erdők felbecsülhetetlen értékű ökoszisztéma-szolgáltatásokat nyújtanak, és anyagi forrásaik a jövő városok építésére és a modern életben szükséges termékek számtalan gyártására. Ezek a modern biogazdaság alapjai. Finnországban és Svédországban jelentős erőfeszítéseket tettek az erdei biomassza új anyagi és energetikai megoldásainak fejlesztése, a biorefinery koncepciója révén. A biofinomító fejlesztései mellett a faépítés reneszánszája az anyagfejlesztés és az új épületrendszerek bevezetése által is megmutatkozik. A fa alapú anyagok gyártása az építőiparban, valamint a biorefinery intermedierek és termékek előállítása kéz a kézben járnak.

célok

 • Végezze el a Disztundonstrukció tervezés (DfD) rövid "legmodernebb" állapotát, beleértve mind az "akadémiai", mind a "gyakorlati" példákat. • A DfD fa használatával kapcsolatos főbb lehetőségek és akadályok megértése
 • Tervezzen egy DfD kompatibilis többnemzetiségű épületet
 • Készítsen egy "cselekvési tervet" arról, hogyan lehet a DfD-t a gyakorlati "valós élet" példákon keresztül fejleszteni

Az őszi iskola célja

Az őszi iskolát a következő általános tanulási célokkal tervezték, amelyeket az általános Klíma-KIC Őszi iskolai koncepció ihletett:

 • A résztvevők felkészítése a transzformatív, társadalmi- technikai innováció ismeretére a tudás átadására szolgáló rendszeres megközelítés alkalmazásával
 • Ötletek cseréje a diákok és a szakemberek között, valamint új innovációs ötletek kidolgozása az iparban
 • Olyan gyakorlatorientált eszközöket biztosítani, amelyek gazdagítják a hallgató egyedi projektjeit (pl. Backcasting módszertan)
 • Ahhoz, hogy a PhD hallgatók összekapcsolhassák saját kutatási projektjeiket a valós problémákkal és az innovációs tevékenységekkel.

Ez egy egyedülálló lehetőség az Ön számára:

 • Az elmélet és az üzleti modellezés területén alkalmazott gyakorlatok ötvözésével a rövid ellátási láncokban.
 • Innovációs stratégiák és ötletek kidolgozása az érdekelt felek közötti együttműködéshez.
 • Találkozni, megvitatni és megkérdőjelezni a kulcsfontosságú üzleti vezetőket és a döntéshozókat.
 • Kapcsolat a világ minden tájáról érkező emberekkel és interdiszciplináris csapatokon.

A partnerek

Chalmers Műszaki Egyetem - Fenntartható épület

A Fenntartható Épület kutatócsoportja koncepciókkal, eszközökkel és stratégiákkal dolgozik, amelyek javítják az építési környezet fenntarthatósági teljesítményét, különböző skálákhoz közelítve (egy épület, kerület, város, országok). A kutatás az építőanyagok, az épületek és az infrastruktúrák ökológiai és gazdasági életciklusának értékelésével, az épületek fenntarthatóságának felmérésére szolgáló eszközökkel, a társadalmi-kulturális és éghajlat-módosított tervezési koncepciókkal, valamint az energia- és anyagi erőforrásokon alapuló állománymodellezéssel foglalkozik.

A kutatócsoport aktívan együttműködik a kis- és középvállalkozásokkal (kkv-k), vezető globális iparágakkal, különböző állami hatóságokkal és neves kutatóintézetekkel az említett területeken. A kutatási források az ipari támogatásokból származnak, az Európai Bizottság (Horizont 2020, EIT Climate-KIC ), valamint a nemzeti kutatási tanácsok versenyképes finanszírozási programjai

Bejegyzések és költségek

A PhD Őszi Iskola szerves részét képezi az Éghajlat-KIC PhD programjának, az éghajlati-KIC címkézett diákoknak, a költségeket teljes mértékben lefedik. Továbbá örömmel fogadjuk a Climate-KIC-n kívüli PhD-n folytatott hallgatókat, akik érdeklődnek az éghajlatváltozással kapcsolatos témák iránt. A kitűnő készségekkel és a részvételi motivációval rendelkező posztgraduális diplomások szintén felkérést kapnak arra, hogy jelentkezzenek. Minden nem címkézett résztvevő esetében a következő díj vonatkozik: 800, - EUR.

A program díja magában foglalja:

 • Szállás (kétágyas szobában)
 • Reggeli és ebéd, kb. hetente két vacsorát
 • Helyi közlekedés

A résztvevőknek fedezniük kell az utazási költségeket maguknak Göteborgba, illetve Göteborgba. Az elfogadás megerősítése után számlákat küldenek a résztvevőknek. A kurzusdíjat a program megkezdése előtt három héttel kell kifizetni. A fő nyelv angol; A résztvevőknek ezért elegendő nyelvi készséggel kell rendelkezniük. Kérjük, regisztráljon az őszi iskolába augusztus 26-ig a Climate-KIC.org weboldalán keresztül.

Lépjen kapcsolatba velünk

Ha bármilyen kérdése van a PhD Őszi Iskolával kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a következő címen:

Solveig Zophoniasdottir, Klíma-KIC Nordic Education Lead solla.zophoniasdottir@climate-kic.org

Keres valami mást? Ezen ősszel három iskola működik:

Ebben az évben három különböző kiadványt kínálunk különböző témákban és helyszíneken:

 1. Fenntartható földhasználat: rövid élelmiszer-ellátási láncok működnek - szeptember 22-október 6. Budapest, Magyarország és Valencia, Spanyolország
 2. Fenntartható földhasználat
 3. A városi átmenet: Rugalmas folyosók létrehozása, 10 - 21. Szeptember Bologna, Olaszország

Támogatta:

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol
EIT Climate-KIC’s Autumn School

Utoljára frissítve August 20, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 16, 2018
Duration
Időtartam
2 hetek
Nappali
Price
ár
800 EUR
Locations
Svédország - Gothenburg, Västra Götaland County
Kezdet : szept. 16, 2018
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma szept. 29, 2018
Dates
szept. 16, 2018
Svédország - Gothenburg, Västra Götaland County
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma szept. 29, 2018