Főiskolai bizonyítvány kulináris készségekről
Fanshawe College
Kulcs információ
Campus helye
London, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
1 év
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 4 783
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Kulináris iskola a modern szakács számára
A konyhaművészeti karrier ritka lehetőség arra, hogy a főzés kreativitását ötvözze az emberek boldoggá tételével járó elégedettséggel. Ha főzési hobbija karrierként kíván átalakulni, vagy ha érdekli, hogy a már amúgy is lenyűgöző kulináris készségeket egy újabb szintre emelje, kulináris iskolánk elindítja Önt.
A főzés művészet, és a professzionális konyha izgalmas világában való boldoguláshoz szükséges eszközök nyújtása ez a program. A szakácsiskolában fejleszti kulináris készségeit, miközben finomhangolja készleteit, levesét, sütési és dinsztelési képességeit. Ezenkívül megismerheti az idegenforgalmi és éttermi üzletet, a vásárlást és az étlaptervezést, a hús- és sütéselméletet.
Csatlakozzon egy kulináris iskolához, amely felkészíti Önt a sikerre
- Szakácsiskolánkban szerezzen tudást, szakértelmet és tapasztalatot a feltörekvő piac szolgálatában
- Csiszolja kulináris mesterségét és készen áll arra, hogy elindítsa karrierjét egy professzionális konyhai vagy vendéglátóipari céggel
- Szerezzen gyakorlati, gyakorlati konyhai képzést a Fanshawe tanári éttermében, a The Chef's Table-ban a Fanshawe College , London belvárosában.
- Szakosítsa kulináris készségeit tovább azzal a lehetőséggel, hogy befejezze a kulináris menedzsment vagy a Sütő- és cukrászda menedzsment diplomájának második évét, és kettős képesítést szerezzen
Egyéb információk
Azok a hallgatók, akik sikeresen teljesítik az Ontario College Certificate követelményeit a Culinary Skills programból, és szeretnék bővíteni képességeiket és oktatásukat a borok, a kézműves konyha és az éttermi bonyolultság tanulmányozása révén, valamint növelni vezetői képességeiket, folytathatják a munkát a kulináris menedzsment program második évében. A hallgatóknak a program részeként ki kell töltenie egy szakmai gyakorlatot (externship) az Ontario College Diploma követelményeinek teljesítéséhez. Azoknak a hallgatóknak, akik ezt szeretnék folytatni, ki kell tölteniük a "Jelentkezés a programátadásra" űrlapot, amely elérhető a hivatalvezető irodájában, a belvárosi campuson, a B épület (LDB) 202. helyiségében vagy a londoni campus (az Oxford Streetnél) E1012 teremben.
Tanulási eredmények
- alapvető kulináris előkészítést és bemutatást nyújt különböző étkezési környezetben, számos klasszikus és kortárs technika alkalmazásával.
- alkalmazza az alapvető ételeket és sütje a tudományt az ételkészítés során a kívánt végtermék létrehozása érdekében.
- hozzájárulhat és figyelemmel kíséri mások betartását a jól karbantartott konyhai környezet biztosításában, valamint az olyan élelmiszer- és italtermékek kiszolgálásában, amelyek mentesek a káros baktériumoktól vagy más szennyeződéstől, betartva az egészségügyi, biztonsági, higiéniai és élelmiszer-kezelési előírásokat.
- biztosítsa a konyha biztonságos működését és az ételkészítés minden szempontját az egészséges munkaterületek és az erőforrások felelősségteljes, hatékony felhasználásának elősegítése érdekében.
- támogassa az étkezési lehetőségek kidolgozását, amelyek tükrözik a táplálkozás és az élelmiszer-összetevők ismeretét, elősegítik az általános egészségi állapotot és közérzetet, reagálnak a táplálkozási igények és preferenciák széles skálájára, és szükség szerint kezelik a speciális étrendek, ételallergiák és intoleranciák módosítását.
- alkalmazza az üzleti alapelveket és az elismert iparági költségszámítási és ellenőrzési gyakorlatokat az élelmiszer-szolgáltatási tevékenységekre, hogy elősegítse a fiskálisan felelős műveletet
- alkalmazza az alapvető ismereteket a fenntarthatóságról *, az etikus és helyi élelmiszer-beszerzésről, valamint az élelmiszerbiztonságról az ételkészítésre és a konyhamenedzsmentre, felismerve az élelmiszer-előállításra, a fogyasztók választására és az élelmiszer-ipari ipar működésére gyakorolt lehetséges hatásokat.
- az élelmiszer-előállításhoz és promócióhoz használja a technológiát, beleértve a modern konyhai berendezéseket is.
- Hatékony szerepet töltsön be egy étel- és italkészítő és -szolgáltató csoport tagjaként, és öngazdálkodási és interperszonális készségek alkalmazásával járuljon hozzá az étkezési művelet sikeréhez.
- dolgozzon ki stratégiákat a folyamatos személyes és szakmai tanulás érdekében, hogy biztosítsa a valutát és reagáljon a feltörekvő kulináris technikákkal, előírásokkal és gyakorlatokkal az élelmiszer-ipari iparban.
Program Pathways
- Ennek a programnak a végzősei pályázhatnak a kulináris menedzsment programra.
- A diákok, akik szeretnék folytatni a további oktatásban számos Pathway lehetőséget fok és egyéb oklevelek mind itt Fanshawe College és szerte a világon. A diákokat arra ösztönzik, hogy keressék meg a turizmus, vendéglátás és kulinária weboldal különböző linkjeit, és a programspecifikus lehetőségeket megvitassák a turisztikai, vendéglátóipari és konyhaművészeti hallgatói sikertanácsadóval.
Tanfolyamok
1. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- FDMG-1113 Ételkészítés 1 4
- BAKE-1021 Sütés gyakorlati 1 4
- BAKE-1002 sütési elmélet 1
- DEVL-1049 Karrier-előkészítés 2
- WRIT-1042 Ok és írás 1-Turizmus / Vendéglátás 3
- FDMG-1104 Alapvető kulináris ismeretek 3
- FDMG-1114 Éttermi gyártás 1 3
2. szint
Általános oktatás - Vegyen részt 3 kredit általános képzésben.
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- FDMG-3043 Ételkészítés 2 2
- FDMG-3044 Garde Manger 2
- FDMG-1064 Beszerzés és menü tervezés 2
- COMM-3080 Turisztikai és vendéglátási bizottság 3
- MATH-1210 Matematika a vendéglátáshoz 2
- NUTR-1018 Nutrition-Intro 2
- ANTH-1012 Kulturális antropológia 3
Általános oktatás - választható
Vegye 3 általános iskolai kreditet - általában a 2. szinten
Program rezidens
A diákoknak legalább 10 kreditet kell teljesíteniük ebben a programban a Fanshawe College hogy megfeleljenek a program tartózkodási követelményének, és befejezzék ezt a programot
Felvételi követelmények
OSSD a Főiskola (C), az Egyetem (U), az Egyetem / Főiskola (M) vagy az Open (O) folyam tanfolyamaival:
- 12-es fokozatú angol (C) vagy (U)
- Bármely 11. osztályú matematika * (C), (U) vagy (M)
vagy
Akadémiai és karrier belépési bizonyítvány (ACE)
vagy
Ontario-i középiskolai egyenértékűségi bizonyítvány (GED) és:
- Bármely 11. osztályú matematika * (C), (U) vagy (M)
vagy
Érett jelentkező, aki a fent említett tanfolyamokon áll
Jegyzet:
* Azok a jelentkezők, akik nem rendelkeznek a szükséges matematikával, a megfelelő előzetes frissítés elvégzésével továbbra is jogosultak a felvételire.
Angol nyelvi követelmények
Azoknak a pályázóknak, akiknek az első nyelve nem angol, az alábbi módszerek egyikével kell bizonyítani az angol nyelvtudást:
- 12. osztályú főiskola vagy egyetemi adatfolyam angol nyelvű hitele Ontario középiskolából vagy azzal egyenértékű, a program belépési feltételeitől függően
- Az angol mint idegen nyelv (TOEFL) teszt legalább 79 ponttal az internetes teszten (iBT), az elmúlt két év teszt eredményeivel
- Nemzetközi angol nyelvtesztelő rendszer (IELTS) Akadémiai teszt 6,0 összponttal, 5,5-nél kevesebb ponttal sem a négy sáv bármelyikében, az elmúlt két év teszt eredményeivel.
- Kanadai Akadémiai Angol Nyelv (CAEL) teszt, melynek összpontszáma 60, a négy sáv bármelyikében 50-nél kevesebb pontszámot kapott, az elmúlt két évben pedig a teszt eredményei
- Pearson Test of English Academic (PTE) legalább 53 ponttal, az elmúlt két évben a teszt eredményekkel
- A Cambridge-i angol teszt (FCE / CAE / CPE), amely a 169-es Cambridge-i angol skála összpontszámával rendelkezik, 162 nyelv alatti nyelvi készség nélkül, a vizsgálati eredmények az elmúlt két évben
- Egy angol nyelvértékelés (ELE) a Fanshawe College nál, a teszt összes szakaszában legalább 70% -os pontszámmal, az elmúlt két évben végzett vizsgálati eredményekkel
- Fanshawe College ESL4 / GAP5 diákok: minimálisan 80% ESL4 / GAP5 8. szinten, 75% ESL4 / GAP5 9. szinten, vagy 70% ESL4 / GAP5 10. szinten
Ajánlott tudományos előkészítés
- 11. fokozatú élelmiszer és kultúra (M)
- 12. fokozatú táplálkozás és egészség (C)
- 11. osztály Információs és kommunikációs technológia: a digitális környezet (O) vagy 12. osztály Információs és kommunikációs technológia: multimédiás megoldások (C)
- Bármely 11. vagy 12. fokozatú vállalkozói tevékenység (C) vagy (O)
- 11. és 12. fokozatú vendéglátás és turizmus (C)
- Akadémiai és karrier-felvételi bizonyítvány (ACE): Üzleti vagy műszaki matematika tanfolyam és számítógépes ismeretek tanfolyam
Ajánlott személyes előkészítés
- Élvezze az érdeklődést az élelmiszer-előkészítés és a szolgáltatás iránt az éttermek és szállodák látogatásával szemben
- Érdekeljen más országok élelmiszerei és szokásai iránt
- Fejlesztési képességek fejlesztése
- Az a személy, aki a vendéglátás területére lép, felelősségteljesnek, személyesen kell dolgoznia, és a kihívásokkal teli iparágban dolgozó emberekkel kell dolgoznia.
- A vendéglátóiparban a foglalkoztatás hasznos lenne
A pályázó kiválasztási kritériumaiHa a jogosult pályázók száma meghaladja a programban rendelkezésre álló helyeket, a pályázó kiválasztási kritériumai:
- Az Ontario állandó lakosainak előnyben részesítése
- A jelentkezés beérkezése február 1-ig (ezen időpont után a Fanshawe College a program befejezéséig sorrendben veszi figyelembe a jelentkezőket)
- A felvételi követelmények elérése
A felvétel utáni követelmények
- Érvényes biztonságos élelmiszerkezelői tanúsítvány
- Érvényes intelligens kiszolgálási tanúsítvány
Karrierlehetőségek
Az élelmiszeriparban nagy az igény a szakképzett szakácsokra. A diplomások számíthatnak arra, hogy különféle belépő szintű pozíciókra jogosultak az Élelmiszer-szolgáltatási tevékenységek széles körében, a gyorséttermektől a szállodákig, valamint a kereskedelmi és ipari vendéglátóipari tevékenységekig. Az elért pozíciók változhatnak a soros szakácsoktól, az előkészítő szakácsoktól, a kiszolgáló szerverektől, a szakács szakácsoktól, a reggeli szakácsoktól, az asszisztens sütőktől és még sok mástól.
Képtár
Belépők
Tanterv
Tanfolyamok
1. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- FDMG-1113 ---- Ételkészítés 1
- BAKE-1021 ---- Gyakorlati sütés 1
- BAKE-1002 ---- Bake Theory
- DEVL-1049 ---- Karrier előkészítés
- WRIT-1042 ---- Ok és írás 1-Turizmus/vendéglátás
- FDMG-1104 ---- Alapvető kulináris ismeretek
- FDMG-1114 ---- Éttermi gyártás 1
2. szint
Gen Ed – Vegyen részt egy 3 kredites általános oktatási választható kurzuson.
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- FDMG-3043 ---- Ételkészítés 2
- FDMG-3044 ---- Garde Manger
- FDMG-1064 ---- Beszerzés és menütervezés
- COMM-3080 ---- Idegenforgalmi és vendéglátási kommunikáció
- MATH-1210 ---- Matematika a vendéglátásért
- NUTR-1018 ---- Táplálkozás-Bevezetés
- ANTH-1012 ---- Kulturális antropológia
Általános oktatás - Választható tárgyak
Szerezzen 3 általános oktatási kreditet – általában 2. szinten
Program rezidens
A hallgatóknak legalább 10 kreditet kell teljesíteniük ebben a programban a Fanshawe College címen, hogy megfeleljenek a program tartózkodási helyére vonatkozó követelménynek, és elvégezzék ezt a programot
Karrierlehetőségek
Nagy kereslet van szakképzett szakácsokra az élelmiszer- és italiparban. A diplomások számos belépő szintű pozíció betöltésére számíthatnak – beleértve a főszakácsokat, felkészítő szakácsokat, pultkiszolgálókat, segédszakácsokat, reggeliző szakácsokat és segédpékeket – az élelmiszer-szolgáltatási tevékenységek széles skálájában, beleértve az éttermeket, szállodákat és üdülőhelyeket. , tengerjáró hajók és kereskedelmi étkeztetési műveletek.
Íme néhány példa a karrierlehetőségekre a Fanshawe's Culinary Skills programban végzett hallgatók számára:
- Line Cook
- Készítsen ételeket különféle módszerekkel, szabványos receptek szerint, pörgős csapatkörnyezetben.
- szakács
- Biztosítson kiegyensúlyozott táplálkozású ételeket és harapnivalókat a vendégek és a személyzet számára.
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Sütőszakos bizonyítvány – Előzetes munkavállalás
- Toronto, Kanada
Sütő- és cukrászművészeti vezetői diploma
- Toronto, Kanada
Kulináris menedzsment diploma (integrált tanulás)
- Toronto, Kanada