Főiskolai bizonyítvány szakmai hentes technikákról
Fanshawe College
Kulcs információ
Campus helye
London, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
1 év
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 5 396
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Bevezetés
Legyen hentes ezzel az egyéves tanúsító programmal!
Kanadai hentesipar növekszik, és ez a program minden szükséges szakértelmet megad Önnek ahhoz, hogy hentessé váljon és földhöz jusson. Képességeket épít a húsfeldolgozásban, a termékek csomagolásában, a szakmai biztonsági előírásokban és az ügyfélszolgálatban, amelyet a hentesművészettel kapcsolatos éves tapasztalattal rendelkező oktatók oktatnak.
A húsvágás egyedülálló, speciális és nagyon keresett kereskedelem, amely rengeteg munkalehetőséget kínál a diploma megszerzése után. Munkahelyek: kiskereskedelmi vagy nagykereskedelmi hentesek, ipari hentesek és húsvágók, baromfikészítők, sonkavágók, húsdarálók és még sok más!
A professzionális hentes technikák program jellemzői:
- Korszerű létesítményben szállítják és a legújabb eszközöket használva;
- Az osztályidő több mint felét gyakorlati tanulólaborokban töltik;
- Alkalmazza a tanultakat egy teljes körű szolgáltató kiskereskedelmi húsüzem működtetésével;
- Lehetővé teszi a zökkenőmentes átállást a kiskereskedelmi húsvágó 245R tanulószerződésbe;
- Lehetőség kettős bizonyítvány megszerzésére a kulináris készségek programra való áttéréssel;
- Tökéletes szakmai fejlődési lehetőség azoknak a szakácsoknak, akik szeretnék beépíteni a farmtól az asztalig tartó gyakorlatokat.
Válasszon olyan karriert, amely valóban élvonalbeli . Legyen hentes és várjon egy izgalmas jövőt!
Tanulási eredmények
- Feldolgozza a marhahús első negyedét, a marha hátsó negyedét, a sertés oldalát, a báránytestet, a borjúhúst és a különféle baromfikat nagy- és kiskereskedelmi darabokra;
- Gyakorolja az élelmiszer-eredetű megbetegedések leküzdésére szolgáló eljárásokat az elismert ipari szabványoknak, az élelmiszer-szolgáltatási törvényeknek és a kormányzati előírásoknak megfelelően
- Minőségi ügyfélszolgálatot kell biztosítani az alapvető főzési, élelmiszer-biztonsági és faragási technikákkal kapcsolatos kérdések megválaszolásával, valamint az egészségügyi és biztonsági kérdések azonosításával;
- Határozza meg a kiskereskedelmi húsdaráló iparághoz kapcsolódó felárakat és árréseket, valamint eredményt;
- Válassza ki a különböző termékek megfelelő csomagolóanyagát a biztonság és az eladhatóság biztosítása érdekében;
- Válassza ki az állati tetem egyes részeit a kiskereskedelmi húsdarabokhoz csont-, zsír- és izomszerkezetek alapján, és a rendellenességeket biztonságos és steril módon ártalmatlanítsa;
- Bemutatni a biztonságos munkamódszereket, valamint az eszközök és berendezések biztonságos felállítását, meghibásodását, üzemeltetését és karbantartását az egészségvédelmi és biztonsági előírásoknak megfelelően;
- Készítsen friss kolbászt az iparágra jellemző berendezések felhasználásával;
- Hozzáadott értéket képviselő termékek, például fűszerdörzsölések, pácok, valamint töltött és / vagy rántott húskészítmények fejlesztése a kiskereskedelmi értékesítés támogatása érdekében;
- A húskészítmények azonosítása és címkézése a kanadai Élelmiszer-ellenőrzési Ügynökség előírásainak való megfelelés érdekében;
- Biztonságos és rendezett módon fogadja és tárolja a húskészítményeket, hogy megfeleljenek az ipari minőségi és biztonsági előírásoknak;
Tanfolyamok
1. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- SFTY-1071 Biztonságos munkavégzés 2
- WRIT-1042 Ok és írás 1-Turizmus / Vendéglátás 3
- FDMG-1126 Hústudomány 2
- FDMG-1127 Húsvágó Gyakorlat 1 2
- FDMG-1128 Húsvágó Gyakorlat 2 2
- FDMG-1129 húsfőző 2
- FDMG-1130 kiskereskedelmi húsműveletek 1 2
2. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- FDMG-1131 Nómenklatúra és címkézés 2
- MATH-1210 Matematika a vendéglátáshoz 2
- MKTG-1108 Marketing és ipari trendek 3
- BUSI-1190 üzleti alapítványok 2
- FDMG-1132 Húsvágó Gyakorlat 3 2
- FDMG-1133 húsfeldolgozó gyakorlat 2
- FDMG-1134 kiskereskedelmi húsműveletek 2 2
Program rezidens
A hallgatóknak legalább 8 kreditet kell teljesíteniük a Fanshawe-i programban, hogy megfeleljenek a programban való tartózkodásra vonatkozó követelményeknek és diplomát szerezzenek erről a programról.
Felvételi követelmények
OSSD a Főiskola (C), az Egyetem (U), az Egyetem / Főiskola (M) vagy az Open (O) folyam tanfolyamaival:
- 12-es fokozatú angol (C) vagy (U)
vagy
Akadémiai és karrier belépési bizonyítvány (ACE)
vagy
Ontario középiskolai egyenértékűségi tanúsítvány (GED)
vagy
Érett jelentkező, aki áll a fentiekben előírt kurzusokon
Angol nyelvi követelmények
Azoknak a pályázóknak, akiknek az első nyelve nem angol, az alábbi módszerek egyikével kell bizonyítani az angol nyelvtudást:
- 12. osztályú főiskola vagy egyetemi adatfolyam angol nyelvű hitele Ontario középiskolából vagy azzal egyenértékű, a program belépési feltételeitől függően
- Az angol mint idegen nyelv (TOEFL) teszt legalább 79 ponttal az internetes teszten (iBT), az elmúlt két év teszt eredményeivel
- Nemzetközi angol nyelvtesztelő rendszer (IELTS) Akadémiai teszt 6,0 összponttal, 5,5-nél kevesebb ponttal sem a négy sáv bármelyikében, az elmúlt két év teszt eredményeivel.
- Kanadai Akadémiai Angol Nyelv (CAEL) teszt, melynek összpontszáma 60, a négy sáv bármelyikében 50-nél kevesebb pontszámot kapott, az elmúlt két évben pedig a teszt eredményei
- Pearson Test of English Academic (PTE) legalább 53 ponttal, az elmúlt két évben a teszt eredményekkel
- A Cambridge-i angol teszt (FCE / CAE / CPE), amely a 169-es Cambridge-i angol skála összpontszámával rendelkezik, 162 nyelv alatti nyelvi készség nélkül, a vizsgálati eredmények az elmúlt két évben
- Egy angol nyelvértékelés (ELE) a Fanshawe College nál, a teszt összes szakaszában legalább 70% -os pontszámmal, az elmúlt két évben végzett vizsgálati eredményekkel
- Fanshawe College ESL4 / GAP5 diákok: minimálisan 80% ESL4 / GAP5 8. szinten, 75% ESL4 / GAP5 9. szinten, vagy 70% ESL4 / GAP5 10. szinten
Ajánlott tudományos előkészítés
- 11. fokozatú élelmiszer és kultúra (M)
- 11. osztály Információs és kommunikációs technológia: a digitális környezet (O) vagy 12. osztály Információs és kommunikációs technológia: multimédiás megoldások (C)
- Bármely 11. vagy 12. fokozatú vállalkozói tevékenység (C) vagy (O)
- 11. és 12. fokozatú vendéglátás és turizmus (C)
- Akadémiai és karrier-felvételi bizonyítvány (ACE): Üzleti vagy műszaki matematika tanfolyam és számítógépes ismeretek tanfolyam
Ajánlott személyes előkészítés
- Érdeklődjön a húsvágás iránt a hentesüzletek, az élelmiszerboltok húspultjainak felkeresésével, valamint a húsipari vezetők és hentesek közösségi médiában történő követésével
- Fejlesztési képességek fejlesztése
- A húsdarabba belépő személynek motiváltnak, felelősségteljesnek, nagy figyelmet kell fordítania a részletekre, és élveznie kell a gyors tempójú környezetben való munkát.
- A húsipari foglalkoztatás eszköz lenne
A pályázó kiválasztási kritériumai
Ha a jogosult pályázók száma meghaladja a programban rendelkezésre álló helyeket, a pályázó kiválasztási kritériumai:
- Az Ontario állandó lakosainak előnyben részesítése
- A jelentkezés beérkezése február 1-ig (ezen időpont után a Fanshawe College a program befejezéséig sorrendben veszi figyelembe a jelentkezőket)
- A felvételi követelmények elérése
A felvétel utáni követelmények
Érvényes biztonságos élelmiszerkezelői tanúsítvány
Karrierlehetőségek
A húsvágás egyedülálló, speciális és nagyon keresett kereskedelem, amely rengeteg munkalehetőséget kínál a diploma megszerzése után. Munkahelyek: kiskereskedelmi vagy nagykereskedelmi hentesek, ipari hentesek és húsvágók, baromfikészítők, sonkavágók, húsdarálók és még sok más.
Képtár
A program eredménye
- A marhahús elülső negyedét, a marhahús hátsó negyedét, egy sertésoldalt, egy hasított bárányt, egy borjúhús oldalt és különféle baromfiféléket dolgozzon fel nagy- és kiskereskedelmi darabokra;
- Gyakorlati eljárások az élelmiszer-eredetű betegségek leküzdésére az elismert iparági szabványoknak, az élelmezési szolgáltatásokról szóló törvényeknek és a kormányzati előírásoknak megfelelően;
- Minőségi ügyfélszolgálat biztosítása az alapvető főzési, élelmiszer-biztonsági és faragási technikákkal kapcsolatos kérdések megválaszolásával, valamint az egészségügyi és biztonsági problémák azonosításával;
- Határozza meg a kiskereskedelmi húsvágóiparral kapcsolatos felárakat és leárazásokat, valamint nyereséget és veszteséget;
- Válassza ki a megfelelő csomagolóanyagot a különböző termékekhez a biztonság és a méretezhetőség érdekében;
- Válassza ki az állati tetem részeit a kiskereskedelmi húsdarabok csont-, zsír- és izomszerkezete alapján, és biztonságos és steril módon semmisítse meg a rendellenességeket;
- Bemutassa a biztonságos munkavégzést, valamint a szerszámok és berendezések biztonságos beállítását, lebontását, üzemeltetését és karbantartását az egészségügyi és biztonsági előírásoknak megfelelően;
- Friss kolbász gyártása iparág-specifikus berendezésekkel;
- Hozzáadott értékkel rendelkező termékek, például fűszerkeverékek, pácok és töltött és/vagy panírozott húskészítmények fejlesztése a kiskereskedelmi értékesítés támogatására;
- A hústermékek azonosítása és címkézése a Kanadai Élelmiszer-felügyeleti Ügynökség előírásainak való megfelelés érdekében;
- Hústermékek fogadása és tárolása biztonságos és rendezett módon, hogy megfeleljen az ipari minőségi és biztonsági szabványoknak;
Belépők
Tanterv
Tanfolyamok
1. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- SFTY-1071 ---- Biztonságos munkavégzési gyakorlatok
- WRIT-1042 ---- Ok és írás 1-Turizmus/vendéglátás
- FDMG-1131 ---- Nómenklatúra és címkézés
- FDMG-1127 ---- Húsvágási gyakorlat 1
- FDMG-1128 ---- Húsvágási gyakorlat 2
- FDMG-1129 ---- Húsfőző
- FDMG-1130 ---- Kiskereskedelmi húsműveletek 1
2. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- FDMG-1126 ---- Hústudomány
- MATH-1210 ---- Matematika a vendéglátásért
- MKTG-1108 ---- Marketing és ipari trendek
- BUSI-1190 ---- Üzleti alapok
- FDMG-1132 ---- Húsvágási gyakorlat 3
- FDMG-1133 ---- Húsfeldolgozási gyakorlat
- FDMG-1134 ---- Kiskereskedelmi húsműveletek 2
Program rezidens
A hallgatóknak legalább 8 kreditet kell teljesíteniük a Fanshawe-i programban, hogy megfeleljenek a program tartózkodási követelményének, és elvégezzék ezt a programot.
Karrierlehetőségek
A húsvágás egyedülálló, speciális és nagyon keresett szakma, amely rengeteg munkalehetőséget kínál az egyéves program elvégzése után. Az állások közé tartoznak a kis- vagy nagykereskedelmi hentesek, ipari hentesek és húsvágók, baromfifelkészítők, sonkavágók, húsvágók stb.
Íme néhány példa a karrierlehetőségekre a Fanshawe Professional Butchery Techniques programjában végzett hallgatók számára:
Ipari hentes
Ha jól együttműködik másokkal, kiváló szem-kéz koordinációval és döntéshozatali készségekkel rendelkezik, hogy kitűnjön ebben a pozícióban.
Húsvágó
A vágástól, a vágástól és a szabványos húsdarabok elkészítésétől a más húsvágók betanításáig a lehetőségek végtelenek.
Húsvezető
Hozzon létre egy coaching és fejlesztési kultúrát minden alkalmazott számára, aki rajong a húsért.
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.