A tanfolyam ad minősítése Munkatárs Restaurátor az ágazat helyreállítása papírt. Több mint 60% -a három éves program gyakorlati munkát.

Olaszország híres rendkívüli művészeti és kulturális örökség a hálózat ötezer múzeum és régészeti lelőhelyek és 49 UNESCO „kiemelkedő egyetemes érték” oldalakon. Ezek az emlékek, templomok és múzeumok vonzzák a turistákat, hogy jelenleg mintegy 10 milliárd euró évente. A örökségre tanúskodik nyugati kultúra / civilizáció, valamint egy rendkívüli erőforrás az ország gazdasága.

Elősegítése a kulturális örökség vezetett hatalmas beruházás megőrzése és helyreállítása. Az ágazat, ezért van szükség szakemberek, akik átfogó képzést művészettörténet (és humán), a technológiai-tudományos témák és kiváló dolgozó képességeit.

A kurzus

1978 óta az intézet szakemberei és a tanárok bevonásával több mint 300 diplomás, már végzett több mint 2700 helyreállítási projektek együttműködve nyilvános művészeti hatóságok és magánvállalkozások. Hála az intézet bőséges tapasztalat, hogy dolgozott partnerségi projektek valamennyi kapcsolódó ágazatokban a helyreállítása könyvek, tekercsek, nyomtatványok, rajzok és egyéb műtárgyak. Minden laboratóriumok koordinálják egy vagy több ágazat szakértők több mint 20 éves tapasztalattal.

szakmai profil

Az Intézet szervez szakmai tanfolyamokat kibocsátó minősítése technikus kulturális örökség helyreállítása (Munkatárs Restaurátor) által jóváhagyott, Toscana régió szerint törvény 32/2002 és az azt követő által jóváhagyott normák konferenciája olasz régiók 2011. október 27-, amely elrendelte a három éves időtartama során összesen 2700 óra, 60% -a, amely elkötelezett a gyakorlati tevékenység (amelynek 60% -a minősített kulturális örökség tárgyak).

Term Datolya, kontaktóra és hely

1. év (800 óra)

 • Első fázis (január 12, 2015 - június 26, 2015): elmélet tanulságait és gyakorlati órák a laboratóriumokban.
 • Második fázis (július 1, 2015 - július 24, 2015): csoport gyakorlati munka a laboratóriumban vagy egy munkahelyre.

2. év (1000 óra, ebből 590 a tanulságokat, és 410 olyan gyakorlat)

 • Első fázis (október 5, 2015 - április 29, 2016): elmélet tanulságait és gyakorlati órák a laboratóriumokban.
 • Második fázis (május 2, 2016 - július 29, 2016): az egyéni szakmai gyakorlat egy cég.

3. év (900 óra, amelynek 500 a tanulságok és 400 olyan gyakorlat)

 • Első fázis (október 10, 2016 - február 28, 2017): elmélet tanulságait és gyakorlati órák a laboratóriumokban.
 • Második fázis (március 1, 2017 - június 30, 2017): az egyéni szakmai gyakorlat egy cég. Előállítása előadást könyve helyreállítási projektek. Záróvizsgák.

Felvételi

Diákok kell egy középiskolai diploma vagy azzal egyenértékű nemzetközi.

Nemzetközi képesítések csatolni kell egy nyilatkozatot a szintet elért, az egyenértékű olasz képesítést.

Nemzetközi diákok

Tanfolyamokat tartanak az olasz. A nemzetközi diákok kell valamilyen olasz nyelvtudás, egyenértékű egy A2 szinten a Közös Európai Referenciakeret, amely lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben részt az órákon. Új diákok fogják kérni, hogy üljön nyelvvizsgát kezdete előtt a tanfolyam és a másik nyelvvizsgát felvétel előtt a záróvizsgák. Nyelvi támogatás során. Kérjük, forduljon a titkársághoz tanácsot intenzív olasz nyelvű programokat.

Kreditek elismerése

 • A cél az egyes képzési program növeli a képzettségi szintjét, hogy a diákok már rendelkeznek.
 • Emiatt Palazzo Spinelli végez készségek értékeléseket elején során annak érdekében, hogy meghatározzák tanulmányi kredit díjat. A diákok meg kell termelni a következő dokumentumokat:
 • Képesítés és az igazolásokat. A jelentkezőknek kell küldenie másolatot minden bizonyítvány, amelyek relevánsak a választott képzés.
 • Tantervek részleteiről utáni diploma és / vagy posztgraduális képzés befejeződött a témát, amely szintén megjelenik Palazzo Spinelli tanfolyam programokat.
 • Hitelesítése követelmények kredit érvényesítik és rögzített egy külső értékelő bizottság. A bizottság székhelye Firenzében és elnöke egy külső tag közül egy jóváhagyott lista által szolgáltatott Toscana régió garantálja a tisztességes és átlátható az ellenőrzések.

Ha az Értékelő Bizottság jóváhagyja a kredit elismerés kérelmet a hallgató felmentést részt vegyen a kurzusra vonatkozó kérelmét. A díjcsökkentés alapján számítják ki a kreditek számát oda.

Záróvizsgák

A vizsgák zajlanak végén a három éves képzés.

A vizsga Bizottság 4 tagja van: a tanár, vagy alkalmazottja az Intézet, a tagok által kijelölt szakmai szervezetek egy-egy képviselője az állami művészeti hatóságok elnök által kinevezett Toszkána régióban.

Program oktatási nyelve:
Olasz

9 további kurzus Palazzo Spinelli Group »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
3 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
End Date
Július 31, 2020
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date
Július 31, 2020