Hivatalos Leírás

Szeretné meglátogatni egy csodálatos országot a Balti-tengeren? Litvánia számos gyönyörű strandján, a Balti-tengerparton és számos tavon, a menedékhely a diákcserék számára! Litvánia mind a négy évszakot megtapasztalhatja - egy forró és napos nyár, egy többszínű ősz, egy havas tél és egy zöld tavasz.

Pillantás

Ösztöndíjak elérhetőek

 • 385 - Holcomb
 • 368 - YFU közösségi támogatás
 • 384 - YFU Pénzügyi Segélyalap

Kor követelmény

2000. június 1. - 2003. augusztus 1. Egyetemi hallgatók: 1992. június 1. - 2001. június 1.

Azok a hallgatók, akik nem felelnek meg ennek a kor követelménynek, vagy akik a program kezdete előtt végzik el a középiskolát, eseti alapon veszik figyelembe a középiskolai programokat.

 • Nyelv: litván. Korábbi nyelvvizsga nem szükséges.
 • A fogadó család elhelyezése: A diákokat az ország egész területén lehet elhelyezni olyan városokban, mint Vilnius, Kaunas és Klaipeda. A legtöbb elhelyezkedés városi vagy külvárosi területeken történik.
 • Iskola: szeptemberben kezdődik és június közepén ér véget. Vannak esik, karácsonyi és húsvéti vakáció.

Akadémiai programok

Iskola: A litvániai iskoláknak tizenkét évfolyam van, és kiemelik az egyetemi teljesítményt. A felső középfokú oktatásban számos tantárgyat vesz fel, beleértve a matematikát, a társadalomtudományt, az irodalmat, az idegen nyelvet, a történelmet, a politikát, a biológiát, a kémia, a fizika, a számítástechnika, a zene, a művészet és a sport. A tantárgyak többsége kötelező, de lehetősége lesz arra, hogy bizonyos konkrét témákat válasszon, amelyek megfelelnek az Ön sajátos érdekeinek.

Kulturális expedíciók: Az önkéntesek további tevékenységeket szerveznek a diákok számára - egy karácsonyi party, főzési osztály vagy más szórakoztató tevékenységek lehetnek a jövőben! Az YFU Road Trip-t novemberben is felkínálják minden diáknak - a négynapos utazás a diákokat az ország egész területén veszi át, és egy önkéntes csapat szervezi. A diákok megállnak az út mentén, hogy felfedezzék a városokat, a vidéket, a múzeumokat, a természetet, az egyedi építészetet és számos más kulturális helyszínt, amelyet Litvánia kínál. Ez az út remek módja annak, hogy a diákok megtudják az új otthonukat.

Opcionális utazás lesz az Észtország és Lettország többi balti országa számára - Litvánával együtt, ezek a három balti szépség a "három nővér" néven ismeretes. A diákok meglátogatják Riga, Lettország fővárosát és Tallinn, Észtország fővárosát az utazás során. Ezt az utazást felár ellenében mintegy 300 eurós áron kínálják. A diákok többet megtudnak a kulturális expedíciókról Litvániába érkezéskor.

A sport az egyetértésért (SFU)

Kosárlabda játékos: Nem túlzás azt mondani, hogy a kosárlabda Litvániában a legnépszerűbb sport - a bennszülöttek viccek, hogy a kosárlabda az ország második vallása. A világ minden tájáról több millió ember számára pontosan a kosárlabda és a csillagszereplőjei voltak, például Arvydas Sabonis vagy Sarunas Marciulionis, amelyek Litvánia nevét helyezték a térképre. Az YFU USA kínál egy éves csereprogramot Litvániának, amely a csapat kosárlabdára összpontosít!

Az YFU résztvevői egy gondosan kiválasztott vendégcsaláddal fognak élni, középiskolába járnak, és speciális iskolai iskola után vesznek részt. A pályázó hallgatóknak 2 vagy több éves, magas szintű, csapat alapú kosárlabda élményt kell biztosítaniuk. A versenyek kosárlabdázását heti három-három alkalommal fogják edzeni és versenyezni az osztályok után. Ezen túlmenően a fejlett csapatok hétvégén játszanak és mérkőznek, ahol nemzeti és / vagy nemzetközi ligákban játszanak. A kevésbé fejlettek kevesebb mérkőzést játszanak le, és több játékot játszanak ugyanazon iskola más csapataival, vagy más iskolákban ugyanazon a szinten. A programban részt vevő hallgatóknak további kosárlabdázási díjat kell fizetniük (maximum 130 euró havonta). Ezt a díjat a résztvevõ közvetlenül a fogadó iskola részére folyósítja. Litvánia nagyon magas színvonalú a kosárlabdában - ha kosárlabdázott diák vagy, akkor nagyon jó edzésed lesz! Szükség lehet további technikai készségek és képességek igazolására. További információért kérjük, írjon a info@yfu.org címre, hogy lépjen kapcsolatba egy képviselővel.

Kosárlabda-rajongó: a kosárlabdázott diákok, de nem akarnak versenyezni, és lehetősége van egy kosárlabda-rajongói programra is menni! A helyi gimnáziumon való részvétel mellett, és a fogadó családdal való együttélés mellett a diákok egy Litvánia egyik legkedveltebb kosárlabda csapata - Zalgiris (Kaunas) vagy Lietuvos (Vilnius) egyik kedvenc klubjába kerülnek be. A beiratkozás részeként a diákoknak szezonjegyet kapnak az összes csapat otthoni játékához. Kosárlabdázni fognak a fogadó városban és Litvánia körül.

további információ

Tájékozódás: A féléves vagy évjáratra pályázó összes hallgatónak rendelkezésre kell állnia egy kötelező 3 napos nemzeti indulást megelőző orientációhoz, amely rendszerint július közepén történik. Ez a tájékozódás a program egy szükséges része, amelynek célja a diákok felkészítése a tengerentúli tapasztalataikra. Minden diák részt vesz az egynapos indulás előtti tájékozódásban májusban vagy júniusban. Litvániában való megérkezéskor a diákok háromnapos megérkezés utáni helyszínen vesznek részt, ahol alapfokú nyelvi és kulturális képzésben részesülnek. Az év hallgatói háromnapos féléves orientációra járnak, és minden diák részt vesz egy háromnapos beutazási irányultsággal, hogy megvizsgálja tapasztalataikat. Minden orientációs költség szerepel a programban.

Kiegészítő költségek: A diákok felelősek az iskolai egyenruha költségeinek fedezéséért (szükség esetén kb. 50-100 EUR) és az iskolai szállításhoz (adott esetben körülbelül 25-30 EUR / hó). A tandíj nem tartalmazza a személyes kiadások pénzt. A YFU Litvánia azt javasolja, hogy a diákok programjuk minden hónapjában körülbelül 100 eurót tervezzenek.

Jelentkezési határidők: Az összes téli és tavaszi távozási program (január-március) pályázati határideje: október 1. Az ösztöndíjak befizetésének határideje: december 1. A nyári vagy őszi indulási programok határideje (június-szeptember) március 15. A programok a határidő lejárta előtt tölthetők be, ezért ösztönözzük a korai benyújtást!

A tandíj magában foglalja

 • Elhelyezés egy gazdacsaláddal
 • Belépés egy helyi litván középiskolába
 • Reptéri transzferek
 • Belföldi és nemzetközi utazás
 • Minden indulás előtti és utáni érkezés
 • A képzett YFU-munkatársak előkészítő támogatása
 • Támogatás egy YFU Litvánia terület képviselőjéből a program során
 • Átfogó biztosítás
Program oktatási nyelve:
Litván

22 további kurzus Youth for Understanding USA »

This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
Duration
1 - 2 félév
Nappali
Price
13,995 USD
Féléves program
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019