Read the Official Description

Nyelv. Művészet. Építészet. Történelem. Vallás. Élelmiszer. Divat. Ahogyan Rómát sem építették egy nap alatt, egy napnál hosszabb időt vesz igénybe, hogy megtapasztalja mindazt, amit Olaszország kínál és egyedülálló kultúrájává válik.

Pillantás

Ösztöndíjak elérhetőek

 • 64 - Chevron Corporation Ösztöndíj
 • 7 - Epson America, Inc. Nemzetközi ösztöndíj
 • 385 - Holcomb
 • 368 - YFU közösségi támogatás
 • 384 - YFU Pénzügyi Segélyalap

Kor követelmény

Őszi indulás: 2000. július 30. - 2003. július 30. Tavaszi távozás: 1999. december 30. - 2002. december 30. Trimeszter: 2000. augusztus 31-től 2003. december 31-ig.

Azok a diákok, akik nem felelnek meg ennek a kor követelménynek, vagy akik a program kezdete előtt végzik el a középiskolát, eseti alapon veszik figyelembe a felvételt.

Nyelv: olasz. Korábbi nyelvvizsga nem szükséges.

Fogadó család elhelyezése: A fogadó családok bárhol az egész Olaszországban találhatók. A vidéki területek és a közepes méretű városok a leggyakoribbak és általában jó tömegközlekedéssel rendelkeznek. A diákokat ritkán helyezik el a nagyvárosokban, mint például Rómában.

Iskola: Az iskola általában hetente 6 nap, szeptembertől júniusig 8 és 13 óra között. A hallgatóknak személyre szabott programokkal kell rendelkezniük, amelyek jobban illenek a korábbi tanulmányaikhoz és az olasz nyelv szintjéhez.

Kirándulások: A diákoknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy részt vegyenek az opcionális utazáson, amely minden programévben változó. A részleteket Olaszországba érkezéskor adják meg.

Nyári program

Tapasztalja meg mindazt, amit ez a gyönyörű ország kínál a következő nyáron Olaszországban! Élvezni fog egy olasz gazdacsaládot, és elmerülhet olaszul, befogadhatja a színes kultúrát, és új barátokat hozhat létre a helyi közösségben. Töltsön el időt az extracurricularis tevékenységekhez, helyi sportokat játszva, helyi fesztiválokon és rendezvényeken, sőt önkéntes tevékenységet is folytathat a közösségben!

Akadémiai programok

Egy félévre vagy egy évre lehetőséged van arra, hogy tanulmányozd Olaszországban, és élj egy házigazda családdal! Míg Olaszországban lehetősége nyílik arra, hogy első kézből teljesen elmerüljön a kultúrájukban, miközben élvezze a konyhát, tanulja meg a nyelvet, és baráti kapcsolatokat épít ki, amelyek egy életen át tartanak. A hallgatók be tudnak jelentkezni egy általános középiskolába vagy egy speciális érdeklődési iskolába, ahol különös érdeklődésre számot tartó kurzusokat fognak tartani.

Iskola: Az olasz diákok négy különböző oktatási pálya közül választhatnak: Liceo Scientifico, Liceo Classico, Liceo Liguistico vagy Istituto Tecnico e Commerciale. Ezek a középiskolák olyan témákra összpontosítanak, mint a tudományok, a klasszikusok, a nyelvek vagy az üzleti élet. Minden oktatási szám tartalmaz olasz, angol, matematika, történelem és filozófia, fizika, művészettörténet, biológia vagy kémia és testnevelés. A Scientifico pálya mind a három tudományt magában foglalja a számítógépes tudomány mellett, a Classico görög és latin nyelvű, a Linguistico pálya három másik idegen nyelvet tartalmaz, a Tecnico e Commerciale pedig a gazdaságot és a jogot, valamint a számvitelt. Az Exchange diákok kiválaszthatják a követendő pályát, de minden egyes programot úgy alakítanak ki, hogy kielégítsék a hallgató nyelvtudását.

Nemzetközi érettségi iskola: Az IB iskolai programban résztvevők egy IB iskolába járnak Olaszországban. A pályázók várhatóan részt vettek IB iskola hazájukban. A diákok ebben a programban egy helyi olasz fogadócsaláddal fognak élni, de angolul fognak részt venni, világszerte minden IB iskolában. Az IB iskolai tandíjat az iskolába fizetik, és nem szerepelnek a YFU programban. Ezek a következők tartoznak 7000 euróról 20 000 euróra, az iskolától függően.

Kétnyelvű iskola: A kétnyelvű iskolai programban résztvevők lehetőséget kapnak egy olyan középiskolára való részvételre, ahol a tanfolyamokat olaszul és második nyelven is tanítják. A diákok, akik úgy döntenek, hogy beiratkoznak a tudományok nyomon a középiskola lesz képes választani angol, kínai és spanyol, mint a második nyelv. Azok a diákok, akik úgy döntenek, hogy beiratkoznak a klasszikusok középiskolába, német és francia nyelv közül választhatnak. Ezen a programon a legtöbb osztályt olaszul tanítják, de néhányat (történelem, földrajz, sport stb.) A második nyelven tanítanak. Kétnyelvű iskolai tandíjat fizetnek az iskola számára, és nem szerepelnek az YFU programban. Ezek az iskolától függően 500 és 3000 euró között mozoghatnak.

Művészeti középiskola: A művészeti középiskolai hallgatók egy Liceo Artistico-ban vesznek részt, ahol több magas szintű művészettanulás mellett standard középiskolákat is vállalnak. Nincs korábbi művészképzésre szükség, de a diákok, akik nem rendelkeznek művészeti órákkal a legutóbbi átiratukon, kötelesek megküldeni egy levelet, amely megmagyarázza, miért érdekli őket a művészetek és egy művészeti középiskolában. A diákok elvárják, hogy kérésre portfoliót nyújtsanak be.

Zeneiskola: A zenei középiskolában tanuló diákok egy Liceo Musicale-be vesznek részt, ahol több magas szintű zenészórán kívül normál középiskolát is vállalnak. Korábbi zeneszerzésre nincs szükség, de a diákok, akik nem rendelkeznek zenészórákkal a legutóbbi átiratukon, meg kell adniuk egy levelet, amely megmagyarázza, hogy miért érdekli a zenét és a zenei középiskolát. A felvételi követelmények az iskolától függően változnak, és a YFU kapcsolatba fog lépni, miután a diákok minden szükséges kiegészítő anyaggal kapcsolatban jelentkeznek. A zenei kellékek, a hangszerbérlés és a tevékenységek költségei nem szerepelnek a YFU programban.

Opcionális kirándulások: Lehetőség nyílik arra, hogy minden félévben fakultatív utazáson részt vegyen, felár ellenében. Az utazás helyéről, időtartamáról és költségeiről további információk érkezhetnek érkezéskor Olaszországban.

további információ

A diákok legtöbb elhelyezése az olaszországi Lombardia, Lazio, Szardínia, Szicília, Marche, Toszkána, Emilia Romagna és Veneto régióban található. Bár ezek a megyék magukban foglalják a nagyvárosokat, mint Rómát, Milánót, Bolognát, Pisa, Caligari, Catania , stb., a megyében elhelyezés bárhol lehet, nem feltétlenül a városokban.

Tájékozódás: A féléves vagy évjáratra pályázó összes hallgatónak rendelkezésre kell állnia egy kötelező 3 napos nemzeti indulást megelőző orientációhoz, amely rendszerint július közepén történik. Ez a tájékozódás a program egy szükséges része, amelynek célja a diákok felkészítése a tengerentúli tapasztalataikra. Minden diák részt vesz az egynapos indulás előtti tájékozódásban májusban vagy júniusban. A diákok egy érkezés utáni irányultságra, valamint egy újbóli beutazásra irányulnak, amelyek mindegyike 3 napig tart, és Milánóban tartják. A teljes éves hallgatók számára egy féléves orientáció is biztosított. Általában a regionális iránymutatások a diákok számára is rendelkezésre állnak programjaik során, lehetővé téve számukra, hogy megismerkedjenek tapasztalataikkal és találkozzanak más diákcsere-diákokkal.

A tandíj magában foglalja

 • Elhelyezés egy gazdacsaláddal
 • Belépés egy helyi olasz középiskolába
 • Reptéri transzferek
 • Belföldi és nemzetközi utazás
 • Minden indulás előtti és utáni érkezés
 • A képzett YFU-munkatársak előkészítő támogatása
 • Támogatás a YFU Italy Area képviselőjéből a program során
 • Átfogó biztosítás

További költségek: Az olaszországi éves programban részt vevő hallgatók számára lehetőség van egy hivatalos nyelvvizsga elnyerésére, és kis költséggel. A Olaszországban való tanulmányozáshoz szükséges "Permesso di Soggiorno" (tartózkodási engedély) további díjat számít fel. A tandíj nem tartalmazza a személyes kiadások pénzt. Az YFU Italy azt ajánlja, hogy a diákok minden hónapban mintegy 200 eurót tervezzenek, hogy a programban vannak.

Jelentkezési határidő

A pályázati határidő minden téli és tavaszi távozási program számára (január-március) október 1 . Az ösztöndíjak benyújtásának határideje december 1 . A nyári vagy őszi indulási programok határideje (június-szeptember) március 15 . A programok a határidő lejárta előtt tölthetők be, ezért ösztönözzük a korai benyújtást!

Program taught in:
Olasz

See 22 more programs offered by Youth for Understanding USA »

This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
Duration
1 - 2 félév
Nappali
Price
13,995 USD
Féléves program
By locations
By date
Start Date
szept. 2019
Application deadline
Start Date
szept. 2019
Application deadline

szept. 2019