Külföldi tanulmányok Svájcban

Youth for Understanding USA

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Külföldi tanulmányok Svájcban

Youth for Understanding USA

Ha látja az Alpok, tavak, városok és kastélyok lélegzetelállító szépségét, rájössz, miért forog a svájci kultúra a természet és a szabadban. Van egy YFU tapasztalatcsere az egyik leginkább ökológiailag tisztában lévő országban a világon!

Pillantás

Ösztöndíjak elérhetőek

 • 385 - Holcomb
 • 368 - YFU közösségi támogatás
 • 384 - YFU Pénzügyi Segélyalap

Kor követelmény

2000. március 1. - 2002. szeptember 1..

Azok a diákok, akik nem felelnek meg ennek a kor követelménynek, vagy akik a program kezdete előtt végzik el a középiskolát, eseti alapon veszik figyelembe a felvételt.

 • Nyelv: romansch, olasz, német és francia. 2 éves német és francia nyelvű tanulmány szükséges. Azok a hallgatók, akiknek kevesebb, mint 2 éves franciaja van, nem jelentkezhetnek a francia nyelvű programra. Azoknak a hallgatóknak, akiknek a francia nyelvtudása a 2 éves nyelvvizsga ellenére alacsonyabb, a diákok pedig nem felelnek meg a német nyelvi követelményeknek, további nyelvvizsgákra van szükségük saját költségükön.
 • A fogadó család elhelyezése: A legtöbb fogadócsalád a nagyvárosi területek közelében található kisvárosokban vagy falvakban található. A svájci családok általában együtt vacsoráznak. A vacsora a tökéletes alkalom arra, hogy megvitassák, mi történt a nap folyamán, megosztani az ötleteket, és terveket készíteni a hétvégére vagy az ünnepekre.
 • Iskola: augusztus és július közepéig, ünnepek egész évben. Az iskola általában 8: 45-15: 00 között van. A leckék általában körülbelül 45 perc, és rövid szünettel választják el.

Akadémiai programok

Tanuljon Svájcban, és válassza ki, hogy szeretne-e iskolába járni egy francia vagy német nyelvű nyelven!

Iskola: Svájcban cserediákként belépsz egy gimnáziumba / egyetemre, amely középiskolát jelent az egyetemi hallgatók számára. Mivel a svájci iskolák általában akadémikus kihívást jelentenek, készen áll arra, hogy keményen dolgozhasson! A svájci iskolai rendszer meglehetősen decentralizált, ami azt jelenti, hogy az iskolai tapasztalat attól függően változhat, hogy hol tartózkodik. Egyes svájci iskolák tanórán kívüli tevékenységeket és rendezvényeket kínálnak diákjaik számára, és a diákok cseréje lehetõségük lehet arra, hogy csatlakozzon számos olyan tanórán kívüli eseményhez, amelyek történhetnek a közösségben.

Intenzív nyelvi orientáció: Azok a diákok, akiknek kevesebb, mint kétéves nyelvvizsgája van a német nyelvű svájci nyelvtanulásra, egy intenzív négyhetes nyelvi képzésbe beiratkoznak, melynek díja hozzávetőleg CHF1.100. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy azonnal kezdjék meg a német nyelvtanulást, miután elfogadták a programot.

A francia nyelvű svájcban külföldön tanulni kívánó hallgatóknak meg kell felelniük a kétéves nyelvi követelménynek. A távozás előtt a diákok nyelvi tesztet készítenek. Érkezéskor a diákoknak intenzív nyelvtanfolyamra van szükségük, ha nem felelnek meg az A2-es francia nyelvnek.

Német versus svájci német nyelv: Ha igazán élvezni fogja az új nyelvek tanulását, akkor feltétlenül vegye figyelembe, hogy a svájci német nyelvterületen él. Míg az összes írásos nyelvi és iskolai tanulmányokat a német nyelvtanításban tanítják, ez nem az emberek beszélt nyelve. A svájci németnek van néhány hasonlósága, de jelentősen eltér a standard németektől. Az YFU fogadó családokat arra kérik, hogy beszéljenek német nyelvükkel otthonában, de gyorsan megismerkednek a svájci-német nyelvjárással az Ön területén, mivel az iskolán kívül mindenki és családja a helyi nyelvjárást fogja használni. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy több idegen nyelvet tanuljunk külföldön!

Választható kirándulások: Számos további esemény, például családi összejövetelek és regionális összejövetelek, évente lehet helyben. A diákok úgy döntöttek, hogy egy svájci síközpontban egy négy-öt napos síparancsot vehetnek igénybe felár ellenében. Ezt a tábort részben támogatja a YFU Switzerland, így a diákok várhatóan 200 CHF-t fizetnek. Ez a költség tartalmazza a szobát és a fedélzetet, a síbérletet, valamint a diákoknak az üdülőhelyre történő utazását.

további információ

Tájékozódás: Minden féléves vagy évjáratra pályázó hallgatónak rendelkezésre kell állnia egy kötelező 3 napos nemzeti előtti induláshoz, amely rendszerint július közepén történik. Ez a tájékozódás a program egy szükséges része, amelynek célja a diákok felkészítése a tengerentúli tapasztalataikra. Minden diák részt vesz az egynapos indulás előtti tájékozódásban májusban vagy júniusban. Az érkezés után néhány héttel egy hetes orientációs tábor lesz. Januárban félidőben részt vesz, amely magában foglalja az Alpokban négynapos sítalpakat. Mielőtt visszatérnél haza, újra beutazási irányba kell állnia a svájci más hallgatókkal. Minden orientációs költség szerepel a programban.

További alkalmazási követelmények: A francia nyelvű svájci programra pályázó hallgatóknak az összes pályázati dokumentáció mellett be kell nyújtaniuk a házigazda levelét francia nyelven és az útlevél első oldalának színes másolatát. Fontos megjegyezni, hogy a hallgatók, akik korábban félévre vagy évre külföldön tanultak, nem jogosultak a francia vagy a német svájci programra.

A tandíj magában foglalja

 • Elhelyezés egy gondosan kiválasztott gazdacsaláddal
 • Beiratkozás egy helyi svájci középiskolába
 • Átfogó egészségbiztosítás
 • Reptéri transzferek
 • Belföldi és nemzetközi utazás
 • Minden indulás előtti és utáni érkezés
 • A képzett YFU-munkatársak előkészítő támogatása
 • Támogatás egy YFU Svájc terület képviselőjéből a program ideje alatt

Kiegészítő költségek: A tandíjban nem szereplő hallgatók további költségei az iskolába és az iskolából való utazások költségei (kb. 30 CHF / hó), tankönyvek és egyéb iskolai anyagok. A tandíj nem tartalmazza a személyes kiadások pénzt. Az YFU Switzerland azt javasolja, hogy a hallgatók minden hónapban CHF250-re tervezzék, hogy a programban vannak.

Jelentkezési határidők: Az összes téli és tavaszi távozási program (január-március) pályázati határideje: október 1. Az ösztöndíjak befizetésének határideje: december 1. A nyári vagy őszi indulási programok határideje (június-szeptember) március 15. A programok a határidő lejárta előtt tölthetők be, ezért ösztönözzük a korai benyújtást!

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Francia
 • Német


Utoljára frissítve January 22, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 2019
Duration
Időtartam
1 Év
Nappali
Price
ár
15,995 USD
Év Program
Information
Deadline
Kérj Információt
Summer or Fall departure programs
Locations
Amerikai Egyesült Államok - Washington, District of Columbia
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
Summer or Fall departure programs
A befejezés dátuma Kérj Információt
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
Winter and Spring departure programs
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
szept. 2019
Amerikai Egyesült Államok - Washington, District of Columbia
Jelentkezési határidő Kérj Információt
Summer or Fall departure programs
A befejezés dátuma Kérj Információt
Jelentkezési határidő Kérj Információt
Winter and Spring departure programs
A befejezés dátuma Kérj Információt