Konyhaművészet
Culinary Institute Kul IN
Kulcs információ
Campus helye
Sisak, Horvátország
Nyelvek
Angol, Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
12 hétig
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 9 250 / per course *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* Tartalmazza az ÁFÁt
Bevezetés
A három hónapos program során a hallgatók széles körű oktatásban részesülnek a professzionális főzés és az alapvető cukrászat terén. A dinamikus tanfolyami ütemterv azoknak készült, akik szeretnék fejleszteni kulináris készségeiket, vagy a professzionális gasztronómiai pálya felé kívánják irányítani magukat.
A program gyakorlatias megközelítést alkalmaz a főzési technikák terén, napi főzési laborokkal egészítik ki az órákat, valamint számos kirándulást szerveznek a helyi élelmiszergyártó központokba, valamint vendégelőadásokat tartanak vendég horvát és nemzetközi szakácsoktól.
A hallgatók megkapják azokat az alapvető ismereteket, amelyek a szakács szakmában való munka megkezdéséhez szükségesek. A hallgatók megismerkednek a termikus és mechanikus élelmiszerfeldolgozással, az alapanyagok minőségének meghatározásával, a fűszerezéssel, a késmunkával, a minőségi éttermi menük elkészítésével, az ételek összeállításával és tálalásával, a szakszerű főzési szabványokkal, az adagolásokkal, az élelmiszerek tartósításával és a gasztronómia történetével. A program során elsajátított szakmai készségek mellett lehetőségük lesz találkozni a kortárs gasztronómiában dolgozó sikeres szakácsokkal, és csatlakozni az iparág szakembereiből álló hálózathoz.
Tanterv
Kulináris praktikumok
Mivel hisszük, hogy a főzést a gyakorlati tapasztalatok révén lehet a legjobban megtanulni, tananyagunkat úgy alakítottuk ki, hogy az óraidő 80%-át gyakorlati órákra fordítsuk.
Tanulmányi kirándulások
Az éttermekbe, szállodákba és beszállítókba tett terepgyakorlatok segítségével a hallgatók jobban megérthetik az éttermi és szállodai vállalkozásokat, az élelmiszeripar termelési láncát, valamint az előkészítési és tárolási technikákat. A terepbejárások nagyszerű lehetőséget kínálnak a szakma kollégáival és rajongóival való kapcsolatteremtésre.
További programinformációk
- Tanítási idő: napi 5 óra, hétfőtől péntekig
- Az órán használt nyelv: angol
- Olvasmányok és anyagok (digitális): biztosítja Kul IN
- Egyenruha: Biztosítja Kul IN
Sikeres elvégzése után minden diák professzionális kulináris szakácsról szóló bizonyítványt kap a következőtől: Kul IN .
OKTATÁSI LEHETŐSÉGEK A PROGRAM UTÁN
Kulináris menedzsment a Zágrábi Közgazdasági és Menedzsment Iskolában
Kulináris művészeti programunk mellett lehetőséget kínálunk vállalkozói készségeinek fejlesztésére a Kul IN és a Zagreb School of Economics and Management közös programjával!