Kurzus: Személyi fejlesztési program

Általános információk

Program leírás

SZEMÉLYI FEJLESZTÉSI PROGRAM

A személyes fejlődés olyan tevékenységeket halmoz fel, amelyek segítenek az egyén életének javításában, beleértve karrierjüket, kapcsolataikat, termelékenységüket és más személyes célokat. Emellett utal minden olyan programra, technikára, eszközre és értékelési rendszerre, amely képes egyéni szinten az emberi fejlődést támogatni egy szervezetben. Ez a program célja, hogy segítse a résztvevőket a személyiségek fejlesztésében, hogy képesek legyenek hatékonyan együttműködni a szervezetükben betöltött szerepével, és leküzdeni azokat a kihívásokat és kérdéseket, amelyek akadályokat okoznak sikerükben. A résztvevők megtanulják a gyakorlati eszközöket, amelyeket valós élethelyzetekben használhatnak, és olyan személyiséget alakíthatnak ki, amely másokra is ösztönözni fogja a szervezeten belüli pozitív hangulatot. Azt is megtanulják, hogyan modellezzék a sikereket és tartsanak szoros folyamatos fejlesztést.

Személyi hatás

 • Növelje teljesítményét és megtanulhatja, hogyan lehet a legjobban kihozni a többiek közül
 • Hozz magaddal több érthetőséget, pontosságot és kifejezõséget a kommunikációban
 • Ismerje meg, hogyan lehetne ambiciózusabb magadról és elérni a célokat a rekordidőben
 • Értsd meg, mi ösztönzi a motivációt és a csapat motivációját is
 • Fejleszteni a hálát a megbecsüléses felmérés és az érzelmi intelligencia számára
 • Bonyolultabb beszélgetések kezelése bizalommal
 • Inspiráljon másokkal a vezetői stílussal és személyes hitükkel

Képzési módszertan

A GBNTC Personal Development Masterclass sorozat a résztvevők számára egy létrát, hegymászást, amely növeli a tudást az egyik tanfolyamról a másikra. Minden Masterclass rövid előadásokból, esettanulmányokból, gyakorlati feladatokból, csoportos megbeszélésekből, tudásmegosztásból áll össze az iparági társaikkal és egy valós tapasztalattal, amely közvetlenül kapcsolódik a szerephez és funkcióhoz, amelyet a résztvevő szervezete szolgál. Az ezeknek a foglalkozásoknak a fejlesztésére használt oktatási eszközök a bevált gyakorlatokból fakadnak; A GBNTC kihasználja a tényleges vezérigazgatói hangfelméréseket, az iparági hatáselemzéseket és a piaci megfigyeléseket. Ezek az ülések kihívást jelentenek a résztvevők számára, praktikusak és könnyen érthetők, és arabul és angolul is szállíthatók.

Program Outline

Érdeklődés (2 nap)

Az elismert érdeklődés alapítói, Diana Whitney és David Cooperrider meghatározzák ezt a kifejezést: "keressük a legjobbakat az emberekben, szervezetükben és a körülöttük lévő világban". Ez a módja annak, hogy meglássuk és a világban lenni, nem pedig egy technika. Az értékelő vizsgálat segítséget nyújt a csoportok és a csapatok pozitív jellemzőinek bemutatásában olyan kérdések bevezetésével, amelyek stratégiai és innovatív gondolkodást keltenek. A koncepció azon alapul, hogy mindenki sikeresen megváltoztathatja az idő múlását. Ez a Masterclass a felértékelődő kutatás elméleti tudásterületén alapul, ugyanakkor gyakorlatias és pragmatikus megközelítésre tesz szert. A Masterclass résztvevői képesek lesznek kihasználni a megbecsüléses felmérés fogalmát, hogy az alapcsapat tagjai pozitív aspektusaira építsenek. Segíteni fogja őket abban is, hogy azonosítsák és maximalizálják potenciáljukat.

Haladó elővigyázatosság és személyes bizalom (1 nap)

Ma a környezetünk, amelyben dolgozunk, rendkívül versenyképes és magas szintű interakciót igényel az egyének között. Ezek a kölcsönhatások gyakran nagyon feszültek lehetnek, mivel a növekvő nyomás a termelékenységre és az eredményközpontú környezetre korlátozódik. Annak érdekében, hogy ezekben a körülményekben sikeres legyen és maradjon sikeres, az érzelmek, a viselkedés és a munkamódszerek ellenőrzése kell, hogy legyen, hogy a személyes hatás nem befolyásolja az üzleti döntéshozatalt. Azonban az assertiveness fontosságát nem lehet figyelmen kívül hagyni az üzleti eredmények vezetésében. Ez a mesterkurzus különböző eszközökkel foglalkozik az öntudatos magatartás kialakításával anélkül, hogy személyes elfogultságot hozna a döntéshozatalban. Segítené továbbá a delegáltaknak a személyes bizalmat a munkahelyeken, és egészségesebbé tenné az üzleti kapcsolataikat a jobb termelékenység és teljesítmény tekintetében. Végül lehetővé tenné a résztvevők számára, hogy felismerjék a különböző viselkedéseket, pozitív és negatív szempontjaikat.

Kommunikációs kiválóság (3 nap)

(Ezt a mesterkurzust augusztus 7-én kínálják) A kommunikáció soha nem volt annyira változatos vagy összetett, mint a mai világban. Soha nem volt ilyen sokféle kommunikációs eszköz: telefon, szöveg, e-mail, szociális média, Skype, Instagram, videokonferencia és konferenciahívások stb. Mindez törekszik arra, hogy a kommunikáció sima legyen és az életünk könnyebb. Miközben biztosan megkönnyítette a kommunikációt, de nem különösebben megkönnyítette az életünket, és ez a továbbfejlesztett kommunikáció nem mindig volt hatékony és eredményes. Ennek fő oka az, hogy még mindig nagyon keveset tudunk a különböző kommunikációs módok használatának legjobb módjairól. Ez a Masterclass arra törekszik, hogy megoldja ezt a szakadékot a személyes fejlődésben azáltal, hogy lebontja az üzleti kommunikációt az összetevőikbe, és elemzi a legjobb eszközöket és eszközöket a potenciális közönség bármely helyzetben történő bekapcsolásához.

Kritikus gondolkodás és problémamegoldás (3 nap)

(Ez a Masterclass szeptember 13-án áll rendelkezésre) Ez a Masterclass célja, hogy segítse a küldötteket a kritikai gondolkodás művészetének elsajátításában, ami az üzleti sikerhez szükséges. Különféle típusú kritikai gondolkodás szükséges az üzleti környezetben, azaz stratégiai, taktikai, analitikus és implikatív. Ez a mesterkurzus lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy megértsék a különböző gondolkodási megközelítéseket, amelyek bármely körülmények között alkalmazhatók, hogy jobb eredményeket érjenek el. A résztvevők meg fogják tanulni a szisztematikus problémamegoldási folyamatot, és hogyan lehet innovatív válaszokat generálni az üzleti problémákra és lehetőségekre. Ez lehetővé tenné a résztvevők számára, hogy felmérjék preferált gondolkodási stílusukat, és hogyan alakítsák ki a megfelelő és a lehető legjobb választ.

A stressz elleni küzdelem és kontrolling (1 nap)

A stressz normális pszichológiai és fizikai reakció a folyamatosan növekvő munkahelyi igényeknek. Amikor az agy fenyegetést észlel, akkor reagál, jelezve a testet, hogy felszabadítsa a hormonokat a fenyegetés ellen. Ezt gyakran "harc- vagy repülés" válasznak nevezik. Mivel a fenyegetés meghaladja a szervezetet, várhatóan visszatér a normális állapotába, de ez ritkán fordul elő, mivel a jelenlegi hektikus munkafolyamatban egyre nagyobb a nyomás. Ezért a munkahelyi stressz kezelése lényeges feladat a fizikai egészség fenntartása és produktív maradása érdekében. Ez a Masterclass különböző technikákkal fejleszti a személyes stressz szabályozását, amelyet általában a megnövekedett munkahelyi nyomásnak köszönhet. A Masterclass célja, hogy segítse a küldötteket a soha véget nem érő munkahelyi nyomás következtében fellépő stressz elleni küzdelemben, és célja a résztvevők mindennapi működésének javítása.

Az ülések hatékony elindítása (1 nap)

Míg az üzleti megbeszélések a mindennapi élet életének lényeges részét képezik, mindannyian találkoztunk olyan rosszul strukturált találkozókkal, amelyek teljes időpocsékolással járnak és gyakran további komplikációkat okoznak ahelyett, hogy megoldanák az egyiket. Ez a Masterclass célja, hogy segítse a küldötteket abban, hogy elsajátítsák azokat a sikeres találkozókat, amelyek hatással vannak a résztvevőkre, inspirálják, energizálják és valami hasznosat elérnek. Ez a Masterclass különféle eszközöket vezet be annak biztosítása érdekében, hogy minden találkozó jól megtervezett, strukturált és szervezett legyen az előre meghatározott célok és célok elérése érdekében. Ez lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy rendezett, jól megtervezett, jól strukturált és jól összehangolt találkozókat szervezzenek.

Rendkívüli tanulás: Master Mind Mapping

Az elme térkép az ötletek és fogalmak képi ábrázolása, értéke pedig az egyszerűségében rejlik. Ez egy vizuális gondolkodás eszköz, amely segíthet a struktúrák felosztásában és az információk szervezésében. Segít a jobb megértés, elemzések, szintézis és új ötletek generálása. A gondolkodási képesség és a sebesség olvasása fokozatosan befolyásolhatja a szakmai kompetenciát, a teljesítményt és a képességet, hogy kreatív megoldásokat találjon a komplex problémák megoldására. Ez a Masterclass a legjobb gyakorlatokat tanítja az erőteljes elméleti térképezés és a sebesség-olvasási technikák terén. Segít a küldötteknek abban, hogy javítsák gondolkodásuk és tervezésük színvonalát, erősebb memóriát és hatékony jegyzeteket készítsenek az elme térképek felhasználásával. Ez lehetővé teszi számukra, hogy jelentősen javítsák teljesítményüket a munkahelyen, és növelik a komplex feladatok megértésének képességét.

Érzelmi intelligencia (2 nap)

Daniel Goleman és a Hay / McBer szervezet kutatása szerint a magas emocionális intelligencia (EI) a végrehajtó szerepeknél nagyobb előrelátó tényező, mint az IQ, és hogy az EI hozzájárulása a sikerhez magasabb szinteken növekszik. Az érzelmileg intelligens vezetés nagy, mérhető különbséget tesz három fontos területen: a munkavállalók megtartása, a termelékenység és az ügyfélszolgálat. A jó hír az, hogy az Emotional Intelligence javítható. Ez a Masterclass megtanítja Önt, hogyan fejlessze ki saját érzelmi intelligenciáját, hogyan javíthatja az "érzelmi klíma" -ot, hogy maximalizálja csapatának termelékenységét, és egyszerű, használható formátumokat kínál Önnek, amelyek lehetővé teszik, repertoár. Ön is kap egy pre-tanfolyam érzelmi intelligencia önértékelést, hogy segítsen azonosítani a saját céljait a kurzus, és hagyja el a saját cselekvési tervet fejleszteni a kompetenciákat, mint egy érzelmileg intelligens vezető.

Bevezetés a neurológiai programozásba (NLP) (2 nap)

A neurológiai programozás (NLP) az emberi kiválóság tanulmányozása és az NLP elveinek alkalmazása révén képes utánozni a tehetséges embereket és sikereket replikálni. Ez a Masterclass az üzleti kapcsolatai és az interperszonális készségek új szintre emelhető. Segít a delegálóknak megérteni a sikeres emberek jellemző vonásait és azt, hogy ezek között lehet az egyik. A résztvevők betekintést nyerhetnek az NLP-eszközök és -technikák nagy számához, amelyeket üzleti kapcsolatok és sikeres csapatok fejlesztésére, a nem produktív magatartásformák megváltoztatására és a munkahelyen még magabiztosabb, meggyőzőbb és befolyásosabbá válhatnak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy azonnali kapcsolatot létesítsenek bárkinek, akikkel kölcsönhatásba lépnek. Célja továbbá, hogy segítse a résztvevőket a magabiztosság megteremtésében és megőrzésében a kihívásokkal teli helyzetekben.

KASH 4 készpénz (1 nap)

Érezte már, hogy javítani kell a munkaerő termelését és hatékonyságát? Úgy érzed, hogy vannak olyan szörnyű szokások, amelyek okozhatják a "termelés hiányát" és hajlandóak felszámolni őket a gyökérből? Ez a Masterclass segít Önnek és munkatársának tisztázni a KASH termelékenységének, hatékonyságának, hatékonyságának és a munkaerő alkalmazásoknak a munkavégzéssel kapcsolatos elégedettségét. A résztvevők képesek lesznek azonosítani a négy fő képességet, amelyek hozzájárulnak a tudás megszerzéséhez. Felkészülnek arra, hogy megszüntessék azokat a rossz szokásokat, amelyek hozzájárulnak a termelés hiányához, ami nem csak hozzáadott értéket eredményez, hanem teljesen átalakítja a munkaerőt

Vezetői stílus (2 nap)

A vezető lehet bárkinek a csapatnak, akinek van egy különleges tehetsége, aki kreatívan gondolkodik a dobozból, nagyszerű ötleteket és tapasztalatokat szerez az üzleti vagy projekt bizonyos aspektusaiban, amelyek hasznosnak bizonyulhatnak a menedzsernek és a csapatnak. A vezető vezet az erősségekre, nem pedig a címekre. A vezetésben való növekedésnek befolyással kell lennie. Ez a mesterkurzus úgy van kialakítva, hogy mérje az aktuális befolyást a saját önértékelésen keresztül. Ezt az információt fel lehet használni a vezetői növekedés céljára. Az osztály a személyiség értékelésének strukturált megközelítése lesz, ahol a résztvevőket különféle vezetői és személyiségvizsgálatokon keresztül értékelik, visszajelzést kapnak kollégáiktól, és láthatják az észlelés panorámáját, amely teljes képet ad ahhoz, hogy jelentős változásokat hozzanak magukban vezető szerepet töltenek be.

Motivációs értékelés (2 nap)

Ez a Masterclass olyan alapvető és egyedülálló vezetőkön fejlődik ki, amelyeket minden ember közös. Az egyén sajátos természetének változása nemcsak az őt megillető specifikus motivatornak származik, hanem a prioritásuk sajátos sorrendjéből is. A Masterclass átadása előtt a résztvevők pszichometriai értékelést kapnak, amely személyre szabott jelentéseket készít minden egyes személy számára. E jelentések alapján a Masterclass bemutatja azokat a motivációs típusokat, amelyek közösek az egyének és a csoportok között. Ez különösen hasznos mesterkurzus lehet, amely megméri a hatékony csapatépítés és a csapatkiválasztás dinamikáját a motivációs értékelési kritériumok alapján.

Média és bemutató készségek vezetők számára (3 nap)

(Ez a Masterclass november 1-jével érhető el) A Közel-Keleten és a világ minden táján a vezető vállalati vezetők és a kormányzati tisztviselők részt vesznek az intenzív médiamegképzéseken, hogy megtanulják hatékonyabban kommunikálni a híreket média. Ez egy alapvető szakmai fejlesztési készség minden vezető számára. A médiakezelés azonban nem csak a vezetők és a szóvivők tanításáról szól, hogy hogyan nézzen ki és játsszon jól a fényképezőgépen. Arról szól, hogy fegyelmezzük őket, hogy beszéljék meg a megfelelő szavakat, hogy előmozdítsák napirendjüket, és tartsák magukat és a cégeiket előre és bajban. Ez a Masterclass videó példákat, élő kamerás gyakorlati foglalkozásokat és üzenetfejlesztési gyakorlatokat használ a résztvevők tanításának módjára:

 • Alkalmazkodik a médiumhoz: Speciális vagy általános érdekű történet? Online, nyomtatott vagy sugárzott? Barátságos vagy ellenséges?
 • Határozza meg, mi a valóságos hírekről? Mi radioaktív?
 • A közönség demográfiájának megértése.
 • Erős üzenetek kifejlesztése.
 • Használja a "híd" technikákat, hogy maradjon az üzenetben.
 • Kerülje el a riporter "csapdák".
 • Fogadja el az interjút.
 • Viseljen megfelelő ruhát és sminket.
 • Javítani kell a beszédkészségeket és alkalmazkodniuk kell bizonyos médiahelyzetekhez.
 • Válassza ki a megfelelő interjúhelyet: belülről vagy kívülről, irodai vagy konferenciateremről stb.
 • Támogatja a kulcsfontosságú üzeneteket jó szemkontaktusokkal és testbeszédekkel.
 • Várjon kérdéseket.
 • Fogadja meg a megfelelő eszközökkel a napirend pozitív előmozdítását. Nem a spinról van szó - arról van szó, hogy megtanulják a fegyelmet, hogy a kulcsüzeneteket olyan módon vezessék be, amely mind felelős, mind önálló.

Sikeres testbeszéd (1 nap)

A rendelkezésre álló definíció szerint a testbeszéd a nonverbális kommunikáció művészete, ahol az érzéseket, gondolatokat vagy szándékokat fizikai viselkedés, például arckifejezés, testtartás, gesztusok, szemmozgás, érintés és térhasználat fejezi ki. Ez a mesterkurzus célja, hogy segítse a küldötteket abban, hogy tudatosságot szerezzenek arról, hogy hogyan és milyen testbeszédük "kommunikál" annak érdekében, hogy a másokkal való interakció során kihasználják az előnyöket. Célja, hogy felkészítse a résztvevőket annak megértésére, hogyan tudják biztosítani testbeszédüket szinkronban az üzenettel, amikor találkozót vezetnek, javaslatot terjesztenek elő, vagy egyszerűen megpróbálják meggyőzni másokról egy jó ötletet. Ennek a modulnak a résztvevői képesek lesznek a megértés fejlesztésére a jelen Masterclass eszközeivel, és képesek lesznek megerõsíteni személyes kapcsolataikat társaikkal.

Hat gondolkodó kalap (3 nap)

(Ez a Masterclass október 4-én áll rendelkezésre) A Hat gondolkodó kalap módszer egy egyszerű, hatékony módszer, amely segít az embereknek produktívabbá tenni. Ez teljesen új szisztematikus gondolkodásmód, és az alkalmazottak számára olyan készségeket és eszközöket biztosít, amelyek azonnal alkalmazhatók. A Masterclass a gondolkodás struktúrájának javítására összpontosít, hogy drasztikusan javíthassa a csoportok döntéshozatalát és az eszmék értékelését. A résztvevők megtanulják, hogyan különítsék el az érzelmeket a tényektől, a negatív és a kritikai gondolkodástól pozitívak a kreatív gondolkodástól egy gyors tempójú, praktikus és interaktív környezetben.

Időkezelés (2 nap)

Az időgazdálkodási képességek javítása lehetővé teszi a hatékonyság növelését, a termelékenység növelését és kevésbé hangsúlyozottabbá válását. Az időgazdálkodási tanfolyam segít a delegálóknak a hatékonyabb eredmények elérésében kevesebb idő alatt. Ez nagyrészt a napi tevékenységeik nagyobb irányításáért felelős küldöttekhez kapcsolódik, egyre több célpontra összpontosítva, hatékonyabbak az idejükben, a stressz leküzdésében és a bizonyított technikák beépítésével. Az időgazdálkodás az egyik legfontosabb eleme a személyes fejlődésnek. Az időgazdálkodás a szerszámok, készségek és technikák skáláját jelenti, amelyek az egyes feladatok, projektek és célok megvalósításához szükséges idő kezelésére szolgálnak. Ez a mesterkurzus megvizsgálja az időgazdálkodás minden lényegét, hogy a dolgok tetejébe kerüljenek. A résztvevők megtanulják, hogyan használják a hatékony időgazdálkodást a mások irányításával kapcsolatban, kezeljék magukat, tervezzék, ütemezzék, megoldják a problémákat és megoldásokat a nehéz helyzetekben. A Masterclass ismereteinek végrehajtásával jelentősen javítható a munka és a magánélet közötti egyensúly, valamint a kollégákkal, családtagokkal és barátaikkal való kapcsolatuk.

Ki kellene részt vennie?

Bárki, akinek a legjobbat kell maguktól és másoktól szerezni, és előnyös:

 • Non-vezetők
 • Első alkalommal vezetők
 • felügyeletek
 • Középvezetők
 • Senior vezetők
 • Első sorvezetők
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Established in 1993, the Gulf Business Network Group (GBN) has developed into one of the largest business networks in the Gulf region, offering value-added professional consultancy and specialized tec ... Tovább

Established in 1993, the Gulf Business Network Group (GBN) has developed into one of the largest business networks in the Gulf region, offering value-added professional consultancy and specialized technical services in the ever-expanding fields of Water Treatment, Plant Automation and Environment. Kevesebb