Magasabb diploma a kulináris művészetben
International Culinary Institute
Kulcs információ
Campus helye
Hong Kong, Hongkong
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
HKD 59 000 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* évente. A 2021/22-es tanév tandíját jelenleg felülvizsgálják
Bevezetés
Kép a Szakképzési Tanács jóvoltából
A program céljai
Felkészíti a hallgatókat, hogy az élénk és folyamatosan növekvő vendéglátóiparban dolgozzanak, és fejleszti szellemi és szakmai kompetenciáikat, hogy kielégítsék az ipar igényét az új szakácsgenerációk iránt, akik nemcsak több kulináris és menedzsment készségekkel, hanem szakmai gondolkodásmóddal és munkához való hozzáállással rendelkeznek ;
Széles körű témákat kínál a kínai és a nyugati konyhaművészetről és a tudományokról, valamint a kulináris folyamspecifikus modulok klaszteréről a hallgató nemzeti / nemzetközi konyhaművészettel kapcsolatos ismereteinek és készségeinek növelése érdekében, a hallgatók érdeklődésének és karrier törekvéseinek megvalósítása érdekében
Strukturált, hogy irányítsa a diákokat a kulináris fülkékben szerzett ismeretek megszerzésére, és holisztikus módon fejlessze a kulináris műveletek és a vendéglátóipari vállalkozások irányítási know-how-ját.
Programfolyam
A hallgatók a következő irányzatok egyikét választhatják szakmai ismereteik és készségeik fejlesztése érdekében az adott tanulmányi területen:
- Nyugati konyha (ICI campus)
- Kínai konyha (CCI campus) *
A diákok a harmadik félévben lépnek be a Stream-be, a választásuk, az akadémiai teljesítményük és a Stream elérhetőségének függvényében.
* Megjegyzés: A kínai közvetítés nem alkalmazható nem helyi hallgatók számára.
Karrier kilátások
A diplomások szakmailag készen állnak arra, hogy számos vendéglátóhelyen - például éttermekben, szállodákban, üdülőhelyekben, vidámparkokban és klubházakban - rendelkezésre álló operatív pozíciókat töltsenek be. A szakmai tapasztalat felhalmozódása után rendkívül képes jelöltekké válnak felügyeleti és vezetői posztokra.
A kulináris művészetek (nyugati konyha) felsőfokú diplomáját megszerző diplomások, akik egyéves képesítés utáni szakmai tapasztalattal rendelkeznek és legalább 22 évesek, és sikeres szakmai vizsgát teljesítenek, elnyerik a „Certified Cook” diplomát, amelyet a International Culinary Institute és a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara.
Szakmai elismerés
Azok a hallgatók, akik az ételkészítési és vendéglátóipari programokat tanulmányozzák, kötelesek részt venni az élelmiszer-higiénia és biztonság modulban. A sikeres pályázók elnyerik az "Alapvető élelmiszer-higiéniai tanúsítványt a higiéniai felügyelők számára" elnevezést, amelyet a hongkongi Élelmiszer- és Környezetvédelmi Higiéniai Osztály elismert.
A kulináris művészetek (nyugati konyha) felsőfokú diplomájával rendelkező diplomások, akik legalább egyéves képesítés utáni szakmai tapasztalattal rendelkeznek és legalább 22 évesek, részt vehetnek a német kereskedelmi teszt képesítési rendszerben. A sikeres pályázókat a „Certified Cook in Western Cuisine” díjjal jutalmazzák, amelyet a International Culinary Institute és a Vendéglátóipari Üzleti és Menedzsment Oktatási Központ kínál, Koblenz, Gastronomisches Bildungszentrum Koblenz eV, IHK-Akademie Koblenz eV
A kulináris művészetek (kínai konyha) felsőfokú diplomáját a tervezett szervezet Kínában teljesítheti. A sikeres pályázók megfelelő „kínai szakács” képesítést kapnak.
Általános belépési követelmények
Középiskolai végzettség, bizonyított angol nyelvtudással, pl. IELTS 5,0 vagy azzal egyenértékű.
A pályázatokat az érintett részleg külön-külön értékeli.
Tanterv
Program Stream
A hallgatók a következő folyamok közül választhatnak, hogy szakmai ismereteiket és készségeiket bővítsék az adott tanulmányi területen:
- Nyugati konyha (ICI campus)
- Kínai konyha (CCI campus)*
A hallgatók a harmadik félévben lépnek be a Streambe, választásuktól, tanulmányi teljesítményüktől és a Streamben elérhető helyek függvényében.
*Megjegyzés: a kínai adatfolyam nem vonatkozik a nem helyi diákokra.
Szakmai Elismerés
Az ételkészítési és étkeztetési szakot tanuló hallgatóknak az Élelmiszer-higiénia és -biztonság modult kell elvégezniük. A sikeres pályázók megkapják az "Alapvető élelmiszer-higiéniai bizonyítványt a higiéniai felügyelők számára", amelyet a hongkongi Élelmiszer- és Környezethigiéniai Osztály ismer el.
A szakácsművészetből (nyugati konyha) végzett felsőfokú diplomával rendelkezők, akik legalább egy éves szakképesítés utáni munkatapasztalattal rendelkeznek, és legalább 22 évesek, részt vehetnek a német kereskedelmi vizsgarendszerben. A sikeres pályázók „Certified Cook in Western Cuisine” oklevelet kapnak, amelyet a International Culinary Institute és a Koblenz, Gastronomisches Bildungszentrum Koblenz eV, IHK-Akademie Koblenz eV, Vendéglátóipari Üzleti és Menedzsment Oktatási Központ kínál.
A gasztronómiai művészet (kínai konyha) felsőoktatási diplomával rendelkezők részt vehetnek a kínai tervezett szervezet kereskedelmi vizsgáján. A sikeres pályázók megfelelő „kínai szakács” képesítést kapnak.
Belépők
Képtár
Karrierlehetőségek
A végzettek szakmailag készen állnak arra, hogy számos vendéglátó-ipari egységben – például éttermekben, szállodákban, üdülőhelyeken, vidámparkokban és klubházakban – elérhető operatív pozíciókat töltsenek be. Szakmai tapasztalat megszerzése után kiválóan alkalmas jelöltek lesznek felügyelői és vezetői pozíciókra.
A felsőfokú szakácsművészeti oklevelet (nyugati konyha) végzettek, akik legalább 22 éves koruk után egyéves munkatapasztalattal rendelkeznek, és sikeresen teljesítik a szakmai vizsgát, „Certified Cook”-t kapnak, amelyet a International Culinary Institute és a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara.