eath

A végén a második világháború (1939-1945) fordulópontot a történelem Kelet-Európában. A vasfüggöny és a hidegháború osztja Európa két részből áll. Az új szocialista, szovjetbarát rezsimek a kelet fel a régiót elkülönítve a politikai és gazdasági egyetértés a nyugat-európai - az úgynevezett keleti blokk jön létre. Az ideológia a kommunizmus vetnek minden területén a közélet és ez tart közel fél évszázada. Mint minden más korszakok, a kultúra és a művészet egy tükör a társadalmi folyamatok, 45 éve Kelet-Európában ezek nagyban alárendelve a kommunista ideológia és vezérli a hatalmon lévő kommunista pártok. Ma a leginkább látható és érdekes bizonyítékai ennek az időszaknak az óriás műemlékek és műemléki komplexek tartósak együtt a kommunista államokban. Összeomlása után a szocialista rezsimek Kelet-Európában sok ilyen emlékek elvesztették jelentését, de még mindig figyelmet érdemel a monumentális esztétikai és művészi értéket. Hogy elhagyott és nem maradt, vagy a rossz karbantartás ők kissé morzsolódik le, és eltűnik a nyilvánosság memória, míg a folyamatos vita a sorsukat a kelet-európai országok még nem ért véget.

srykA hidegháború idején a bolgár művészet kultúra létezik a kíváncsi határán átfedő több központok. Kelet és Nyugat között, a helyi és globális, bolgár művészet és építészet létre legsikeresebb projektek közötti időszakban a belföldi értelmezik a globális trendek idején. Ennek eredményeként lehet tanúja sajátos gondolatok szocreál majd a késő modernizmus. A monumentális emlékművek sem kivételek ezeket a tendenciákat. Ők emlékeznek ikonikus figurák és fontos dátumokat és eseményeket, a nemzeti és a kommunista párt történetében. A tömeges építése nagyszabású emlékművek az ország után kezdődik a kommunista puccs 1944 szeptemberében, és kövesse a történelmi évfordulók a következő évtizedekben. A csúcs az országos ünnepe a 1300 évfordulóján az alapító a bolgár állam 1981-ben látott egyes történészek érdekében, hogy összefonódik a történelem, a kommunista párt a bolgár nemzet. Valószínűleg a legtöbb ikonikus jelképe ez az ünnep a Emlékház a Bolgár Kommunista Párt csúcsán Buzludzha.

A hirtelen változás a politikai rendszer a szocializmusból a demokrácia után az 1989-es helyezi ezeket az anyagi nyomok az elmúlt időszak ideológiai vákuum - meg vannak fosztva ideológiai díj és a hivatalos állami csodálatát. Manapság váltak érdekes és értékes kettős dokumentumok két egymást követő korszakok az európai történelem és Bulgária különösen. Ezért egyre nagyobb érdeklődés ezek a helyek a széles körű szakemberek: szociológusok, culturologists, művészettörténészek, építészek, stb valamint a művészek és utazók a világ minden tájáról. A téma egyre vonzó és népszerű a diákok kutatások, egyetemi szakdolgozatok és doktori disszertációk legelső főiskolákon és egyetemeken.

dy8lòprojekt típusa: Mező iskola & sor kirándulások számára ismerős kulturális örökség a szocialista (kommunista) időszakban Bulgáriában, elsősorban a monumentális művészet és építészet. Alkalmas felnőttek (18 +) érdekel a művészet, történelem, művészettörténet, építészet, kulturális antropológia a keleti blokk 1945 és 1990 között, valamint a fényképezés (dokumentumfilm, művészeti és építészeti). Résztvevők jellemzőinek változhat diákok és szakemberek, hogy az ínyencek.

Honlap / s: Nyolc-tíz műemlékek és műemléki komplexek található Bulgáriában, a főváros, Szófia Nyugaton a Fekete-tenger partján, hogy a Keleten. Az utazás megszervezése ezeken az oldalakon kerül megrendezésre a balkáni Heritage Field School.

Az időszakban a projekt Focus: A szocialista időszak Bulgáriában (1945-1989)

projekt helyszínei: Sofia, Buzludzha, Stara Zagora, Sumen, Varna

BHF partnerek ebben a projektben: Új Bolgár Egyetem

Major területén iskolai témák / tevékenységekEgy átfogó bevezetés a kommunista korszak történelmi, művészeti és építészeti Bulgária és szerepe a fényképezés és a propaganda. Tanulmányi kirándulások a fotó és ülések jelentős és látványos bolgár helyszínek közötti időszak található látványos városi és természeti környezet, mögötti jelenet látogatások és találkozó művészek és történészek egészen a főváros, Szófia, hogy a Fekete-tenger partján.

igazgatók: Emilia Kaleva, építész; Nikola Mihov, fotográfus

Időpontok: Június 17-július 1., 2017-ben

Jelentkezési határidő: Amíg a helyek tele vannak, vagy május 10, 2017

Minimális tartózkodási: Két hét

minimális életkor: 18

Száma mező iskola a rendelkezésre álló helyek: 12

Project nyelv: Angol

tapasztalat szükséges: Egyik sem.

YULKülönleges követelmények: A projekt nem ajánlott egyének speciális betegségek, amelyek súlyosbíthatják során szabadtéri tevékenységekhez. A résztvevők hozzák ruhák és kozmetikumok alkalmas meleg és napos időben, de azt is készülni esős, szeles, hideg napon. Ők is várható, hogy felkészüljenek a területen iskolában olvas annyi ajánlott irodalom lehető kezdete előtt a projekt. Ahhoz, hogy egy személyes laptop (egér és USB flash meghajtó) és a személyes kamera ajánlott, de nem kötelező (DSLR, kompakt, egy okos telefon a legújabb generációs fényképezőgép). Minden résztvevő fogják kérni, hogy engedje el a szerzői jog minden grafikai anyagok hozzák létre / dolgoznak az expedíció során (térképek, rajzok, fényképek, stb), hogy a balkáni Heritage Alapítvány nem kereskedelmi használatra.

Jegyezzük meg, az uniós polgárok, EGT, az Egyesült Államok, Kanada, Japán, a Koreai Köztársaság, Ausztrália és Új-Zéland nem kell beutazási vízum Bulgária! Polgárainak fent nem említett országokból kell ellenőrizni előre, hogy szükség lesz beutazási vízumot az ország!

A Field School

Ez a mező az iskola egyedülálló bepillantást a történelem és a művészet a kommunista Bulgáriában. Célja, hogy nyissa ki a kaput az örökséget a szocialista időszakban Bulgária és a Balkán előtt a nemzetközi közönség, és hozzájárul a kiegyensúlyozott értékelést a folyamatban lévő nyilvános vita körül annak megőrzését vagy bontáshoz egész Kelet-Európában. Ez nem támogat semmilyen politikai ideológia, hanem, hogy támogassa a cél-hasznosítási kommunista-kori műemlékek tekintetében mind a történelmi háttér és a modern értékek. A provokatív projekt címe: Régészet kommunizmus tartja a jelenlegi állapot az emlékek a középpontban - a romló és eltűnő sokan néznek inkább olyan, mint a régészeti, mintsem történelmi helyek.

etykuA mező iskola kerül sor az első alkalommal 2017-ben. Úgy képzelte, mint a kezdeti szakaszban a hosszú távú projekt körül a volt szocialista országokban a Balkánon. Ez vezeti: 1. Emilia Kaleva, építész. Ő foglalkozik a kulturális örökség megőrzése és reintegrációja a pártállam építészeti helyek. 2006-ben elvégezte a kutatást a építészet és művészet a legnagyobb bolgár kommunista korszak emlékmű csúcsán Buzludzha; és 2. Nikola Mihov, szabadúszó, díjnyertes fotós, akinek munkája egyesíti művészi megközelítést levéltári kutatás. Az első fotó-book "elfelejti a múlt - monumentális műemlékek kommunizmus" (2012) lett hivatkozást területen iskola témában. A könyv közül kiválasztott legjobb fotókönyv az év a British Journal of Photography és jelölték a Deutsche Börse Photography díj (2014) - az egyik legrangosabb díjakat a fotózás világában. Ő a társ-alapítója a virtuális múzeum a szocialista korszak grafikai Bulgáriában. Mindketten jelentős szerepet játszanak a növekedésben közérdekű felé kommunista korszak öröksége és a kapcsolódó vita értékelési és megőrzése az egyetemi és művészeti körökben.

A Régészeti kommunizmus - Expedíció a kommunista emlékművek Bulgária Field School Project a következő modulokat tartalmazza: 1.Lectures és beszél (bevezető és speciális) a kulturális és történelmi hátterét a szocializmus Délkelet-Európában; művészet, propaganda, az építészet és a műemlékek a szocialista Bulgária, stb 2.. Vetítések tematikusan kapcsolódó dokumentumfilmek, amelyek kombinálhatók, ha lehetséges, a találkozók szerzők. Előadások és vetítések Szófiában kerül sor ikonikus helyszíneken Szófia kulturális élet. 3.. Tanulmányutakat oldalak / műemlékek (Szófiában és az ország) kombinált speciális előadások a helyszínen arról, hogy a történelem, a kontextus és a művészi értéket. 4.. Photo-dokumentáció ülés szakmai felügyelet mellett Nikola Mihov hallgatói érdekel dokumentarista fotográfia. Ez egy lehetőség, hogy megtudjátok és módszertanát alkalmazza dokumentumfilm, művészeti és építészeti fotózás, amikor a "találkozók" a műemlékeket.

Minden résztvevő kap:

 • A fotóalbum FELEJTSE múltad N. Mihov;
 • Balkan Heritage Field School Certificate meghatározva a terepmunka órát, oktatási modulok és látogatott oldalak;
 • Póló.
wyrj

A Program

Témák előadások és tanulmányi látogatások, a táblákon iskola:

 • Bevezetés a történelmi és politikai háttere kommunista korszak Bulgária;
 • Bevezetés a kulturális és művészeti kontextusban a kommunista korszak Bulgária;
 • A kommunista korszak műemlékei részeként a Visual Propaganda az idő;
 • Bevezetés a bolgár kommunista korszak építészet;
 • Témák és megközelítések a hatalmas építészeti komplexumok Bulgáriában 1945 és 1989 közötti
 • Тhematic előadások a helyszínen. Történelem és sajátosságai:
 • Az emlékmű a szovjet hadsereg, Szófia, 1954
 • A Nemzeti Kulturális Palota komplexum és emlékmű "1300 Years Bulgária", Szófia, 1981
 • Az emlékmű "Banner of Peace", Szófia, 1979
 • Az emlékmű a csúcs Buzludzha, 1981
 • Az emlékmű "védelmezői Stara Zagora", Stara Zagora, 1977
 • Az emlékmű "1300 Years bolgár állam", Sumen, 1981
 • A Park-emlékmű a bolgár-szovjet barátság, Várna, 1978
Program oktatási nyelve:
Angol

2 további kurzus Balkan Heritage Field School »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
2 hetek
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint