Hitelesített nyári Program

Geopolitika és biztonság - A Fekete-tenger-Kaszpi régió

Ez a program által támogatott nagylelkű hozzájárulása MR. FRANK Greinke és családja alapja.

PROGRAM LEÍRÁS és célkitűzések

Ez a kurzus célja, hogy a végzős és a vezető egyetemi szinten a hallgatók széles körű ismerete és megértése a Fekete-tenger-Kaszpi régió. A kurzus biztosítja a stratégiai áttekintést történelmi és a legújabb fejlemények, valamint a különböző forgatókönyvek a hosszú távú fejlesztések a régióban vizsgálata révén az empirikus esetek és a jelenlegi biztonsági környezetben a régióban. A hangsúly a tanfolyam lesz döntő államokban a stabilitás és a növekedés a régióban: Ukrajna, Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Kazahsztán és Türkmenisztán során az osztály vita fogunk festeni stratégiai térképet a Kaukázus és Közép-Ázsia nézi több belső és külső tényezők a stabilitás, többek között: érdekei nagyhatalmak és az egymásnak ellentmondó külpolitikai prioritása a régiós országok; állapotának kormányzást, a hatékonyságot az államok, és a probléma a korrupció; erős makrogazdasági növekedés egyes országokban miatt a természeti erőforrások kíséretében korlátozott hozzáférés a gazdasági és oktatási lehetőségeket; foglalkoztatás, mint egy biztonsági problémát, és legfontosabb mércéje az állam legitimitását; helytelenül a természeti, emberi és gazdasági erőforrások; állapotát a civil társadalom; lehetőségeket megkönnyítsék a polgárok részvételét a nemzeti fejlesztési multietnikus társadalmak növekvő bennük a felhatalmazást.

A TANFOLYAM CÉLJAI

Végére a program, a hallgató:

 • Fejleszteni kell a világos megértése a származási és a történelmi fejlődés a regionális államok és nagyhatalmak befolyásoló régió
 • Ismerje legnagyobb kihívást a régió által uralt etnopolitikai konfliktusok, valamint a kihívások, mint a demográfiai folyamatok, a munkanélküliség stb
 • Lehetőségeinek feltárása a lehetséges pozitív politikai és gazdasági fejlesztések a régióban.
 • Kapnak egy alapos megértése világpolitika befolyásolja az energiabiztonság és energiapolitika, valamint a megértés közötti kapcsolat energiaellátás Európa és a hosszú távú biztonságot;
 • Javítani, hogy képesek alkalmazni az elméleti megközelítések meghatározott esetekben: BTC Pipeline; Déli folyosó a Natural Gas, stb

TANULÁSI EREDMÉNYEK

A hallgatók képesek lesznek:

 • Határozza meg a politikai és gazdasági földrajz és történelmi eredete a Fekete-tenger Kaszpi-tengeri régió;
 • Határozza meg a regionális államok külföldi biztonsági politika és a hazai politikai fejlődés;
 • Kritikusan elemezni a meglévő és potenciális kihívások és konfliktusok a régióban;
 • Alkalmazza IR elmélet elemei tanult más osztályokba, hogy ebben a régióban
 • Határozza meg az alapvető gazdasági és energiabiztonsági kérdések szélesebb körű Eurasia;
 • Kritikusan elemezni alternatív stratégiákat energiabiztonság;

Program Format

Ez a program egyesíti az előadás formájában osztályú vitát. A diákok várhatóan elkészül az osztály megbeszélések alapján kijelölt olvasmányok. A diákok is várható, hogy a jelenlegi hírek a régiót meg kell vitatni az osztályban.

Lesz egy in-class ülés naponta két órán keresztül, 10 órakor, és néhány délutánra 14:00 látogató vendég hangszórók, beleértve a grúz tisztviselők, külföldi diplomaták és az üzleti szféra.

Tanulmányi követelmények

Esszé írása (35%)

Esszé reflektáló egyik legnagyobb biztonsági kihívás a kiválasztott ország a régióban. (3-5 oldalas)

Csoport Projektek és bemutató (40%)

Csoportok kötelesek készíteni, és 20 perces hivatalos bemutató alapján az elemzés a kiválasztott témában.

Osztály részvétel (25%)

A hallgatók várhatóan részt minden osztály kész megvitatni a kijelölt kérdések, aktuális hírek a Fekete-tenger-tenger térsége, és aktívan vegyenek részt a vitában meghívott előadók.

IGAZOLÁS ÉS HITELEK

A nyári program díjat 3 kredit az amerikai rendszer és 6 ECTS az európai rendszerben (bár azt javasoljuk, hogy egyeztessen a szervezet mennyi hitelt kapnak a program).

A sikeres befejezése a program, a diákok kapnak GIPA teljesítési igazolás és a levelet Transcript (jelezve a kreditek számát kapott)

jelentkezési eljárások

 • Kitöltött jelentkezési lapot
 • Statement of Purpose (max. 300 szó)
 • Frissítve CV az elérhetőségét
Program oktatási nyelve:
Angol
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
2 hetek
Nappali
Price
2,500 USD
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date