Nyári kurzus tervezési gondolkodás az üzleti átalakításhoz

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A nyári kurzus a tervező gondolkodásban

A problémamegoldás, a kreativitás, az együttes létrehozás és az ügyfélérték fogalma döntő fontosságúvá válik minden üzleti stratégiában, segítve a növekedés új lehetőségeinek kiaknázását, az üzleti folyamatok optimalizálását és az ügyféllel való szoros kapcsolatok kiépítését. A tervezési gondolkodás egy sor olyan folyamatot és munkaszerkezetet foglal magában, ahol az emberek a középpontba állnak, és elősegítik a kulcsfontosságú megoldások fejlesztését az összes érdekelt féllel együttműködve.

A tanfolyam célja egy tapasztalati tanulási inkubátor létrehozása, ahol minden nap egy intenzív workshop kerül megrendezésre egy adott témával kapcsolatban, a kulcsfogalmak és a Design Thinking eszközök alkalmazásához.

célok

 • Jobb betekintést nyerhet a meglévő / jövőbeli ügyfelekbe
 • Megérteni az ügyfelek igényeit / problémáit és igényeit / érzelmeit
 • Növelje a vállalati értéket azáltal, hogy hatékonyan azonosítja az új lehetőségeket és jár el
 • Hogyan vezessük a csapatokat a kreatív folyamaton keresztül
 • Meg kell különböztetni a tapasztalati fázist és a végrehajtási szakaszt
 • Gyors prototípus a fogalmak tisztázásához és értékes visszajelzések megszerzéséhez
 • Érvényesítse és eladja a végső történetet az érdekelteknek

Módszertan

Akció. Visszaverődés. Tanul.

Ez az intenzív tanfolyam tapasztalati tanulási inkubátorként épül fel: minden nap egy intenzív műhelytal kezdődik a nap felfedezésének témájáról, amely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy mélyebben megértsék a formatervezési gondolkodási módszereket, összekapcsolva ezeket a kulcsfogalmakat és eszközöket az adott tapasztalattal. Maga az egész műhely felépítése a divergencia / konvergencia elvre épül.

A program tanulási eredményei a következők:

 • A cselekvés / gondolkodás / tanulás fogalmának beágyazása a projekt és a munkafolyamatok kihívásai előtt.
 • Szerezzen tapasztalati megértést a tervezési gondolkodás fogalmairól, eszközeiről és módszertanáról.
 • Képes alkalmazni ezeket a fogalmakat különféle kontextusokban.
 • A problémák és szükségletek újradefiniálása.
 • Azonosítsa a tervezési és üzleti lehetőségeket egy holisztikus nézet segítségével.
 • Végrehajtja a tervezési gondolkodási koncepciókat életképes termék vagy szolgáltatás létrehozásához.
 • Azonosítsa, megértse és továbbítsa eredményeit a megfelelő érdekelt feleknek.

Diák profilja

Ezt a professzionális nyári tanfolyamot az értékesítés, az emberi erőforrások, az innováció, a RID, a marketing, a kommunikáció, az üzleti fejlesztés, a tervezés és a menedzsment részlegekben dolgozó szakemberek számára tervezték.

Tanfolyam koordinátor

Minden nyári kurzus program tartalmát és tantervét a kinevezett kurzuskoordinátor, a tantárgy szakembere és a Mester terület Akadémiai Tanszék dolgozza ki. A kurzuskoordinátor aktív szerepet játszik a tanárok beillesztésében, valamint a társaságok és intézmények közötti kapcsolatok kialakításában annak érdekében, hogy kapcsolatot létesítsenek a kurzus programjával.

Mercé Graell

Érdeklődése, valamint a kutatásban és a szakmai gyakorlatban végzett munkája magában foglalja a közös alkotás és az ember-központú tervezési innovációs módszereket . 2010 óta tervező menedzser és vezető tervező a Designit, egy nemzetközi stratégiai tervező cégnél.

A tudományos életben kiegészítő tanárként dolgozott az Ohio Állami Egyetemen és a Sinclair Közösségi Főiskolán, ahol a tervezési tanácsadó bizottságban van. Jelenleg a Design Management Master programban és a Design Thinking szakmai programokban koordinálja és tanítja

Nicolas-Emmanuel Leblanc

A vállalkozói szellem és a művészet területén egyaránt érdeklődését a kreatív folyamatra és annak alkalmazásaira összpontosította. Kanadában ő volt a digitális média társaság alapítója, valamint egy induló inkubátor igazgatótanácsának tagja és a tagvállalatok tanácsadója. Jelenleg független üzleti tanácsadó Barcelonában, ahol üzleti modellezést, ügyfélfejlesztést, induló vállalkozások finanszírozását és prezentációs készségeket tanított a Barcelona Activaban, a Barcelona Design Centerben, az IED-ben, valamint különféle vállalati ügyfeleknek. Korábban az Alcatel Mobile Phonesnál dolgozott Párizsban, később szabadúszó reklámzene producerként Párizsban, New York-ban és Mexikóban.

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Kevesebb