TJO

A fő cél a projekt célja, hogy az oktatás és a képzés alatti régészet részvétel útján folyamatban lévő kutatási projektek. Ezek közül az első összpontosít hajógyártás a török ​​korban és hajózási területén a Fekete-tenger és a Földközi-tenger keleti. A kutatás célja, hogy töltse ki a hézagokat a mi tudományos ismeretek ezen a területen. A fő eszköze a kutatás lesz feltárás, valamint a pontos rögzítése tényleges hajótörés. Van egy nagy számú török ​​hajóroncsok felfedezett nyugati partja mentén a Fekete-tenger, de csak egyikük tárták eddig. A kutatás kiterjed számos fontos tudományos területeken, mint például: a technológia és a hagyomány a török ​​hajógyártás, hajóépítés központok, kereskedelmi utak stb A második kutatási projekt célja a tanulmány a szárazföldi és tengeri kölcsönhatás az emberek a régióban élő történelem előtti időkben. Céljai lesz elérni a különböző eszközök, köztük a geofizikai felmérés, térképezés és 3D-s rekonstrukciója elsüllyedt ősi táj; az őskorban a teljes tengerfenék a Fekete-tenger szárazföld volt, hogy elsüllyedt során a holocén. Több mint húsz elmerült őskori település azonosítottak bolgár vizek mind e mai napig; Néhány társított rendkívül összetett Varna rézkori kultúra. A fő hangsúly ebben a sorban a kutatás lesz az ősi tengerparti tájak és a lezajlott változások vannak; kísérletet a rekonstrukció lesz.

logCélunk, hogy bővítse a tudás a résztvevők, hogy finomítsa a készségeket, és így meghajtására őket tovább pályájukon a tengeri régészet. A mező iskola alkalmas kezdők ezen a területen, és bevezeti a diákokat, hogy egy sor víz alatti régészeti technikák kutatási, felvétel, védelmi, monitoring stb .; Ezek közül néhány: hajóroncs földmunkák, víz alatti fényképezés, fotogrammetriai és 3D modellezés, skála rajz, búvárkodás helyszíni felmérések, a tengeri geofizikai és távérzékelés.

Minden résztvevő kap balkáni Heritage Field School Certificate meghatározó témák és az óra a mező iskolai tevékenységek (terepmunka, előadások, workshopok, tanulmányutak, stb.)

A helyszín és az oldalak

Az alap a mező iskola található, a tengerparti város Kiten a déli bolgár Fekete-tenger partján. A város elismerten kulcsfontosságú helyét régészeti projekt a Fekete-tengeren. A hajótörés választott Terepmunkánk öbölben fekszik délre Kiten, mélységben 8-9 méter. Az öböl gazdag régészeti leletek és eddig legalább hét másik hajóroncsokat fedeztek fel. E egy már feltárt és rögzíteni kell, és a többiek még nem vizsgálták ki, hogy a jelen pillanatban. Egy másik régészeti lelőhely az érdeklődés a terület a víz alá település a kora bronzkori (késő 4. - korai 3. évezred BCE); azt már részben feltárt, hanem nagy része még érintetlen marad. Számos kő és vas és ólom horgonyok készletek fából horgonyok, valamint kerámia töredékek különböző időszakokban találtak a tenger körül Kiten. Ennek eredményeként a rengeteg fontos felfedezések és talált tárgyak a múzeum bolgár Vízalatti Régészeti ben alakult a város Kiten.

rxsulA dinamikus régészeti táj öböl Kiten miatt ideális helyszín feltárása több szempontból a tengeri régészet, az emberi kiigazításokat a környezet változásaira, helyszíni kialakulását folyamatok stb Mint ilyen, is szolgálhat, mint a tökéletes nevelés alapja a tanítás és képzés régészet diákok.

projekt típusa: Mező iskola & víz alatti ásatások és a tengeri geofizikai mérések

A projektről: A mező iskolai oktatást és képzést víz alatti régészet részvétel útján három párhuzamos folyamatban lévő kutatási projektek:

 • feltárás utáni középkori (valószínűleg török ​​kori) hajótörés a déli öböl Kiten;
 • geofizikai felmérést a víz alatt őskori táj mentén a déli bolgár Fekete-tenger partján.
 • terepbejárás, monitorozása és feltérképezése a régészeti lelőhelyek, a South Bay Kiten;
 • A mező iskola alkalmas kezdők ezen a területen, és bevezeti a diákokat, hogy egy sor víz alatti régészeti technikák kutatási, felvétel, védelmi, monitoring stb A résztvevők a területen iskolai képzést kapnak a hajótörés feltárás, a víz alatti fényképezés, fotogrammetriai és 3D modellezés, skála rajz, búvárkodás helyszíni felmérések, a tengeri geofizikai és távérzékelés.

projekt helyszíne: A résztvevők és a személyzet marad családi szálloda található üdülővárosban Kiten, Southern bolgár Fekete-tenger partján. A szállás szobákban 2-3 ágy, légkondicionáló, wi-fi, fürdőszoba WC-vel, stb

dtukPartnerek ebben a projektben: A mező iskola által szervezett balkáni Heritage Foundation (BHF) a colaboration a National Center for Underwater Archaeology (CUA), Bulgária és Intézet Field Research, USA Academic kredit áll: a diákok, akik tanulmányi Európában kaphat akár 9 kredit keresztül Új Bolgár Egyetem, Bulgária. A diákok, akik tanulmányi Európán kívüli kaphatnak 8 félév hitel egység (egyenértékű 12 negyedév egység) keresztül IFR akadémiai partnere a University of California, Los Angeles (UCLA) - Extension.

Field iskolai koordinátorDr. Nayden prahov, régész, a National Institute of Archaeology és Múzeum, Bolgár Tudományos Akadémia; Balkan Heritage Foundation Program igazgatója

Időpontok: 25 Máj - június 22, 2017

Száma mező iskola a rendelkezésre álló helyek: Maximum 8

Jelentkezési határidő: Amíg a helyek tele vannak, vagy legkésőbb május 1, 2017

Project nyelv: Angol

minimális életkor: 18

Követelményei:

 • A pályázóknak kell legalább SCUBA Open Water kiadott igazolás bármely világszerte elismert oktató szervezet; A résztvevők up-to-date DAN biztosítás.
 • A résztvevők bizonyítaniuk kell (napló) legalább négy merülés egy évvel korábban a területen iskolában. Abban az esetben nem kell kell tenniük legalább 2-4 extra merülés Bulgária előtt terén iskola kezdve a partnerségi búvárközpont Marina saját expenses.Participants kell biztosítania saját búvárfelszerelés (búvárruha (5 mm búvárruha ajánlott), BCD, szabályozó, maszk, uszony, légzőcső, kés, zsákmányt, stb.) Ha a résztvevők nem hozza a saját búvárfelszerelést tudtak bérelni ilyen a partneri búvárközpont áron akár 15 euró naponta (attól függően, hogy a terméket bérelt).
 • A résztvevők saját maga biztosítja a búvárfelszerelés: búvárruha (5 mm búvárruha ajánlott), BCD, szabályozó, maszk, uszony, légzőcső, kés, zsákmányt, stb.) Ha a résztvevők nem hozza a saját búvárfelszerelést tudtak bérelni ilyen a partneri búvárközpont áron akár 15 euró (kb. 15 USD) naponta (attól függően, hogy a terméket bérelt). Аir tartályok és búvárkodás súlyok lesz elérhető az oldalon.
 • Minden résztvevőt várnak, hogy felkészüljenek a mező iskola elolvassa a szükséges mérési alább felsorolt ​​azon az oldalon. Rеadings lehet biztosítani a projekt személyzetének kérésére.
 • A résztvevők hozzák ruhák és kozmetikumok alkalmas meleg és napos idő, hanem azt is készülni esős, szeles, hideg napon.

különleges szempontok: A projekt nem ajánlott egyének napenergia allergia vagy egyéb speciális betegségek, amelyek súlyosbíthatják az intenzív szabadtéri tevékenységekhez. Az átlagos május-júniusi hőmérséklet a területen 25-30⁰ C (77-86 ℉) vagy magasabb. Az átlagos vízhőmérséklet a területen május végén - június 17-23 ⁰ C (62-73 ℉). A mélység a déli öböl Kiten, ahol az ásatások és búvár felmérésben kerül sor, ez 8-15 m (26-49 ft).

TDK

A Program

A mező iskolában legalább 95 óra terepmunka és a képzés (minimum 15 merülés), műhelyek, előadások, tárlatvezetések az alábbiak szerint: terepmunka

 • A gyakorlás alapvető feltárás technikák;
 • Létrehozása a mező grafikus dokumentáció - alaprajzok, metszetek;
 • Víz alatti fotózás;
 • Marine geofizikai felmérés;
 • Régészeti merülés felmérés;
 • Manipuláció ROV.

Műhelyek

 • Régészeti dokumentálása Fazekas (rajz, grafikai rekonstrukciója, fényképezés, leírás, stb.)

Előadások

 • Régészeti Örökség Fekete-tenger nyugati partján.
 • Bolgár Vízalatti Régészeti.
 • Víz alatti Fotogrammetria és fényképezés.
 • Bevezetés a Hajózási régészet.
 • Alapvető Hajó Architecture.
 • Hajóépítés és Tengerhajózási mentén Fekete-tenger nyugati partján a 18-19 században.
 • Víz alatti Geofizikai és Távérzékelési.
 • Conservation leletek tengeri környezet.

Vezetett túrák

 • Látogatás a Régészeti Múzeum és a régi negyed Nesebar;
 • Látogatás a Régészeti Múzeum és a régi negyed Sozopol.
Program oktatási nyelve:
Angol

2 további kurzus Balkan Heritage Field School »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
1 hónap
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint