Olasz tészta tanfolyam
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Kulcs információ
Campus helye
Turin, Olaszország
Nyelvek
Angol, Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
3 hétig
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 4 000 / per course
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Olasz tészta tanfolyam
Három hetes elméleti és gyakorlati órák, valamint az olasz péksütemény szakképzésének lehetősége.
ICIF létrehozta az olasz süteményekről szóló kurzust az olasz sütemények, fagylaltok és csokoládé szövetséggel közösen.
A kurzus programja a szakmai sütőipari szakácsok, a mester fagylaltkészítők és a mester Chocolatier által tartott demonstrációs leckéket kínálja az olasz sütemények szövetségének utasításai alapján. A tantárgy témái az olasz sütemények és cukrászsütemények készítésének, az alapvető tészta, az olasz stílusú krémek, a kis sütemények, valamint a regionális hagyományos édességek és a modern kreatív desszertek, a torta design és a manuális csokoládé temperálás módszerek, csokoládé és fagylaltok díszítése. A képzést a cukrászipari vállalatok cégei oktatási látogatásai egészítik ki. A kurzus olasz nyelvű, és a tanárokat angol tolmács támogatja.
A résztvevők minimális száma: 12.
tartam
A tanfolyam teljes időtartama 3 hetes elméleti-gyakorlati órákon az Intézetben.
Ez a tanfolyam nem tartalmazza a gyakorlati képzést a külső létesítményekben.
Beiratkozhatnak a tanfolyamra
- Olasz és külföldi élelmiszer- és borszakemberek
- Olasz és külföldi ínyenc amatőrök és rajongók.
A kurzus programja
ELSŐ HÉT
hétfő
- Péksütemények reggelire:
- Croissant
- Csokoládé zsinór
- Nyolc alakú briós krémmel
- Csokoládé Girella
kedd
Péksütemények reggelire:
- Velencei briós krémmel
- Szilvás sütemény
- Palacsinta
- Muffin
szerda
Szivacs:
- Klasszikus szivacs (könnyű habverés / közepes habverés / súlyos habverés)
- Szivacs (csokoládé, mandula)
- Margherita tészta (tojással és vajjal kiegészítve)
csütörtök
Szivacs:
- Merítő készítmények (mandulák)
- Roulò (pisztácia, mandula)
- Sacher
- Keksz
péntek
Édes cukrászsütemény:
- Klasszikus édes sütemény
- Rántott répaszelet (csokoládé, mogyoró)
- Mogyorós répaszelet (süteményekhez)
MÁSODIK HÉT
hétfő
Édes cukrászsütemény:
- Alsó édes piskóta (kekszekhez és kekszekhez)
- Milánó édes rövidrácsos cukrászsütemény (lekvárkrémekhez és krémekhez)
- Kemény tojássárgája édes pici cukrászsütemény
kedd
Leveles tészta:
- Puff cukrászsütemény (vajban gazdag / közepesen vajban / vajban gazdag)
- Cannoli (tejszín, sabayon)
- Az Apple rózsa
- Almás rétes
szerda
Süteménykrém, Bignè és meringusok:
- Bignè (Heavy Mass / Közepes tömeg / könnyű tömeg)
- Süteménykrém (csokoládé, pisztácia, chantilly)
- Királyi krém, vajkrém
- Angol krém
- Meringusok (klasszikus, olasz stílusban)
csütörtök
Bajorok és mousses:
- Bajor krémekkel
- Bajor gyümölcsökkel
- Csoki mousse
- Eper Mousse
- Kávé mousse
péntek
Semifreddos és Ganache:
- Krém parfait
- Gyümölcs parfait
- Víz Ganache
- Whipped Ganache
- Ganache a lefedettségért
HARMADIK HÉT
hétfő
Chocolaterie - Termelési technikák és díszítés csokoládéval:
- Csokoládé temperálása
- Cone Dekoráció
- Praliné (fehér csokoládé, mogyoró, pisztácia)
kedd
Cake Design - Dekorációs technikák:
- A cukor tészta lefedettsége
- Modellezési technikák a cukorpasztával (állatok, rajzfilmek, ünnepségek)
- Art Flower technika cukor tésztával (virágépítés, színárnyalat)
szerda
Dekorációs technikák:
- Icing (recept, kúp díszítés)
- Airbrush
Művészeti cukor - Isomalt:
- Művészeti cukor leírása
- Feldolgozási technikák (öntés, nyújtás, fúvás),
- Alapfelszereltség
csütörtök
Jégkrém:
- Krémalapú jégkrém
- Gyümölcsalapú jégkrém
- parfé
- Fagylalt-serpenyő és fagylalt-desszertek
- Fagylalt sütemények
- Affogati
- Gránit
péntek
- ZÁRÓ VIZSGÁLAT e Delegáció és a RÉSZVÉTELI TANÚSÍTVÁNYOK ÉS DIPLOMÁK BEMUTATÁSA
szombat
- Külső látogatás az intézet által szervezett Chocolate Laboratory és kóstolók számára
- Az intézet által szervezett külső látogatás az "Albertengo Panettoni" Társaság részére
A kurzus díjai
Az Olasz Péksütemények díja 4 000,00 Euro. Lehetőség van 1 hétre is beiratkozni, az első és a második hét moduljának díja 1.300,00 euró heti 5 napos órára, míg a harmadik hét moduljára a díj 1,400,00 euró 6 nap tanóra. A kurzus díja magában foglalja:
- Szállás az ICIF Vendégházban egy kis apartmanban (két hálószobából álló egy, két vagy három ággyal és egy fürdőszobával) és 3 hetes reggeli szolgáltatással
- Az intézet hétfőtől szombatig (az iskola vasárnap és ünnepnapokon zárva tart) 3 hétig
- Elméleti és gyakorlati órák a programban jelzettek szerint
- Oktatási anyagok (receptkönyvek, audio-video rendszerek stb.)
- Étel és borászati termékek a leckékhez
- A berendezések és az eszközök használata a különböző laboratóriumok óráiban
- A teljes Chef egyenruha: egy Chef's kabát az ICIF logóval, egy pár Chef nadrágja és egy kötény az ICIF logóval
- Segítségnyújtás a tanfolyam megkezdése előtt, szükség esetén a Visa for Study kiadása
- Az ICIF Intézet részvételi tanúsítványa az olasz süteményi szövetség által kiállított kurzus és hivatalos diplomával.
A fentiekben nem kifejezetten megemlített egyéb elemeket nem tartalmazza.
A KIADÁS DÍJÁBAN NEM TARTALMAZÓ KIEGÉSZÍTŐ DÍJAK:
- 50 euró az egészségbiztosításra, amely az alapellátási költségekre, valamint a kórházi költségekre vagy a kórháznak csak a munkaidő alatt bekövetkezett balesetekre terjed ki a tanfolyam teljes időtartamára (csak akkor, ha a hallgató nem rendelkezik egészségügyi ellátással ország).
- 50 € azok számára, akik a csapatbusz-transzfert csak Olaszországba való érkezéskor kívánják kihasználni, amelyet az ICIF Intézet a kurzus kezdete előtt vasárnap szervezett a milánói Malpensa repülőtérről. Az 50 euró befizetése a kurzus egyenlegében banki átutalással, készpénzben vagy hitelkártyával az ICIF Direction irodájában, a tanfolyam első napján ICIF .
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Olasz süteményprogram
- Parma, Olaszország
A francia péksütemények alapvető és haladó technikái
- Ferrières-en-Brie, Franciaország
Sütő- és cukrászművészeti vezetői diploma
- Toronto, Kanada