Pizzát tanfolyam
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Kulcs információ
Campus helye
Turin, Olaszország
Nyelvek
Angol, Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
12 hétig
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 4 800 / per course
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Pizzát tanfolyam
Elméleti és gyakorlati leckék a pizzán: az összetevők kiválósága, tészta, élesztő, különböző típusú pizzák, lehetőség nyílik a közepes és magas szintű pizzériák képzésére.
ICIF akadémiájával együttműködve egy új tanfolyamot, a pizzai tanfolyamot dolgozott ki. Egy 4 hetes tréning három héten át tartó képzésre osztott, amelyen pizzákra koncentráltak, a Pizzéria Akadémiája által küldött Masters Pizza készítők, valamint az ICIF által megrendelt cukrászsütemények szakembereivel folytatott utolsó ICIF . A képzési program lehetővé teszi, hogy az elmélet és a gyakorlati készségek integrált megközelítése révén olyan népszerű, kulturális és társadalmi jelenségnek tekintsünk, amely tipikusan olasz, mind Olaszországban, mind pedig külföldön. A kurzus olasz nyelvű, és a tanárokat angol tolmács támogatja.
A résztvevők minimális száma: 12.
tartam
A tanfolyam teljes időtartama 12 hét:
- 4 hetes elméleti és gyakorlati órák az Intézetben
- 8 hét gyakorlat (opcionális) a pizzériákon, amelyeket korábban az Intézet választ.
Azok, akik beiratkozhatnak:
- Olasz és külföldi szakemberek az élelmiszer és a bor
- Olasz és külföldi élelmiszer-szerelmeseinek és rajongóinak
Lecke témák
A Pizza: népszerű olasz termék, amely világméretű társadalmi és kulturális jelenséggé vált
- ICIF : hivatkozási keret
- A Pizza története és hagyományai
- A pizza készítő szakma
- Egy növekvő piac
- Élelmiszer alapanyagok
- Liszt: osztályozás, típus, minőség és felhasználás
- Víz: a kihasználandó erőforrás
- Sók: egy alapelem kiválasztása és kezelése
- A hozzávalók: a választás, ami jellemz bennünket, a szezonalitás és a területiség fontosságát
- A klasszikus pizza és a pizza pizza
A tészták és az élesztők
- Bizonyítás: egy ősi művészet titkai
- Közvetlen tészta.
- Tészta: az erjesztés és a kovász
- Tészta: az érlelési fázis.
- A tészta és a tartóeszköz
- A sütő: a pizzéria szíve
- Pizza sütés: technikák és ügyesség
Pizza: betekintések és fogalmak
- A laboratórium kialakítása: a kontextus és kilátások, a bevételek és a haszonkulcsok
- Takeaway Pizza: a szállítás és a szállítási előírások
- A focaccia, a pizza a lapáttal és a kenyér a pizzériában
Speciális technikák
- A szerves szektor és alternatív megoldások egy ügyfélkör létrehozására
- Az akrobatikus Pizza
- Közvetett tészták (The Biga - The Poolish)
- Alternatív tészta különböző lisztekkel (pl .: Kamut liszt, fekete rizsliszt, Enkir liszt stb.)
- Tésztát Kamut liszttel
- Tészta előkészített termékekkel (szója - gabona)
- Gluténmentes tészta
- Pizza a lapáttal és a római stílusú tálcás sült Pizza
- Nápolyi pizza (hagyományos specialitás garantált védett állapotban)
- A pizza desszertként
A pizza készítés professzora
- Részletes tanórák a professzionális pizza szakácsok elméleti és gyakorlati szemináriumain
A kis száraz péksütemények, amelyek a teát és a kávét kísérik, valamint a kekszek fajtái
- Női csókok, Ugly but Good (Brutti ma Buoni), Cornflour kekszek, macskakülönlegességek, rövid kenyér kekszek
A friss kis sütemények, az olasz krémek és a hagyományos sütemények
- Cukrászkrém, csokoládé krém, Zabaione krém, kávé krém bignè töltelékhez és Funghetti bignè
- Mézeskalács tészta lekvárkrém és sütemény készítéséhez piskótakrémmel és friss gyümölcsökkel, Paradicsomos sütemény, Sacher torta, Szivacs italos tésztával töltött torta előállításához
Krémes desszertek az étteremben
- Csokoládé puding Piemontból (Bonet), csokoládés mousse, Panna cotta, Tiramisù
Csokoládé temperáló technika, csokoládék és csokoládé dekorációk
Péksütemények reggelire
- Olasz stílusú croissant, szicíliai cannoli, bomboloni (Krapfen), csokoládé Girella és Trecce
Élelmiszerbiztonság és HACCP
- Az élelmiszerekre alkalmazott mikrobiológiai fogalmak
- HACCP rendszer
- Fő CDF (fertőző betegségek élelmiszerekkel)
- Az élelmiszerraktározás fő rendszerei
- Egészségügyi eljárások (munkahelyi higiénia, személyi higiénia)
- Az élelmiszerrel érintkező anyagok és tárgyak helyes megválasztása
Az élelmiszer-táplálkozás elmélete
- A táplálkozás mint élelmiszer-tudomány: a modern társadalom alkalmazási területei, a kulináris szektor támogatása
- Kiegyensúlyozott menü összetétele egészséges szempontból
- A különböző élelmiszerek (fehérjék, szénhidrátok, lipidek, rostok és vitaminok) táplálkozási szempontjai és az élelmiszer-piramis
- Információk a kiegyensúlyozott étrend összetételéről az étkezési és egészséges szempontból
A mediterrán étrend elmélete
- Fogalmak a különböző alapanyagok élelmiszer-egyensúlyáról a mediterrán étrend alapfogalmaival kapcsolatban
- A mediterrán étrend főbb nyersanyag-jelképe és a mediterrán étrend egészséges aspektusát tükröző receptek neve
- Fogalmak a diétás Földközi-tenger más kulináris kultúrájáról
Szakmai gyakorlat (opcionális)
A hallgató választhat, hogy folytassa-e a tanfolyamot azzal, hogy az Intézet által korábban kiválasztott közepes-magas szintű pizzériákon 8 héten át tartó szakmai gyakorlatot folytat.
díjak
A Pizza pálya díja 4.800,00 Euro. Lehetséges egyhetes időszakra való jelentkezés, az egyes heti modulok díja 1.500,00 euró. A kurzus díja magában foglalja:
- Szállás az ICIF vendégházban kis apartmanokban (két, egy, két vagy három ággyal ellátott hálószoba, fürdőszoba) és reggeli
- Étkezés az intézetben hétfőtől péntekig (az iskola vasárnap és ünnepnapokon zárva tart)
- Elméleti és gyakorlati órák a programban jelzettek szerint
- Oktatási anyagok (receptkönyvek, audio-video rendszerek stb.)
- Étel és borászati termékek a leckék és kóstolók számára
- A berendezések és az eszközök használata a különböző laboratóriumok óráiban
- A teljes Chef-egyenruha: egy Chef-kabát az ICIF logóval, egy pár Chef nadrágja, egy kötény az ICIF logóval és egy bandana az ICIF logóval
- Segítségnyújtás a tartózkodási engedély kiadásának és az olasz adóazonosító szám megadására
- Az ICIF Intézet részvételi tanúsítványa az olasz pékségi akadémia által odaítélt pálya és hivatalos diplomával.
A fentiekben nem kifejezetten megemlített egyéb elemeket nem tartalmazza.
A KIADÁS DÍJÁBAN NEM TARTALMAZÓ KIEGÉSZÍTŐ DÍJAK:
50 euró az egészségbiztosításra, amely az alapellátási költségekre, valamint a kórházi költségekre vagy a kórháznak csak a munkaidő alatt bekövetkezett balesetekre terjed ki a tanfolyam teljes időtartamára (csak akkor, ha a hallgató nem rendelkezik egészségügyi ellátással ország).
50 € azok számára, akik a csapatbusz-transzfert csak Olaszországba való érkezéskor kívánják kihasználni, amelyet az ICIF Intézet a kurzus kezdete előtt vasárnap szervezett a milánói Malpensa repülőtérről. Az 50 euró befizetése a kurzus egyenlegében banki átutalással, készpénzben vagy hitelkártyával az ICIF Direction irodájában, a tanfolyam első napján ICIF .
ösztöndíjak
Ösztöndíjak állnak olasz állampolgárságú résztvevők rendelkezésére, akik Olaszországban laknak. Az alkalmazással kapcsolatban kérjük, forduljon hozzánk, vagy hívja az ICIF Intézetet Costigliole d'Asti-ba.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Borszakértő Egyetemi Bővítő Tanfolyam: kóstoló, kiszolgálás és párosítás
- Madrid, Spanyolország
- Alcorcón, Spanyolország + 3 több
Professzionális cukrász- és sütőtanfolyam
- Barcelona, Spanyolország
Szakértelem Díj a vendéglátási üzemeltetésben
- Santa Barbara, Amerikai Egyesült Államok