A digitális gyártás forradalma vált az iparág 4.0 sarokkövévé, egyrészt új üzleti modelleket hoz létre, másrészt a nagyon versenyképes ágazatokban, például az autóiparban, az egészségügyben és a repülőgépiparban válik a szabványnak.

A kreatív ipar és az ipari szektor , amelyben konvergál, igényel speciális szakterületeket, akik megértik ezt az új paradigmaváltást. Új szakmai profilokat kell létrehozni, amelyek képesek a digitális gyártási technológiák megvalósítására, és nyomon követhetik a körülöttük lévő folyamatos fejlődést és az ökoszisztémájukból eredő lehetséges projekteket.

A digitális gyártási posztgraduális képzésben részt vevő Craft biztosítja a hallgatók számára a szükséges ismereteket és eszközöket, amelyek lehetővé teszik számukra a digitális gyártási technológiák használatát jövőbeli projektjeikben, a digitális és analóg mesterségek folyamatának áttekintésében, valamint a területen alkalmazott új tervezési módszereknek való kitételben. digitális gyártás.

célok

A posztgraduális képzés célja, hogy biztosítsa a hallgatók számára a szükséges ismereteket és eszközöket, amelyek lehetővé teszik számukra a digitális gyártási technológiák használatát jövőbeli projektjeikben, a digitális és analóg mesterségek folyamatának áttekintését, valamint a területen alkalmazott új tervezési módszereknek való kitételét. digitális gyártás.

  • Határozza meg, hogy milyen típusú digitális gyártási technológiák vonatkoznak a projektre vagy a tervezési folyamatra.
  • Értsd meg, hogyan dolgozhatsz olyan környezetben, ahol az analóg és a digitális ipar egyaránt összeáll.
  • Készítsen egyedi termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyek az emberközpontú tervezésre összpontosítanak.

Módszertan

Az IED Master School folyamatos továbbképzést, képzettséget, specializációt és lehetőséget nyújt a design minden aspektusának naprakészen tartására, amelyet az olasz design gazdag történelmi és kulturális öröksége támaszt.

A jövőre vonatkozó stratégiánk mindig összeegyeztethető a társadalmi, környezeti és pénzügyi makrótámogatásokkal, és figyelemmel kísérjük a városok és környéke által az elkövetkező 30 évben alkalmazandó változásokat. Hisszük, hogy a tervezésen keresztül válaszokat és megoldásokat tudunk biztosítani.

Tanulmányunk az IED Master-nél a négy olyan forgatókönyven alapul, amelyeknek fontosnak tartjuk a jövő igényeinek kielégítését : a fenntartható fejlődés tervezése, új üzleti modellek tervezése, új média kialakítása és az emberek tervezése.

Célunk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik képesek a kulturális értékek és a tervezési eszközök kihasználására, hogy ne csak leküzdjék a jövő kihívásait, hanem az innovációt hozzák létre és vezessék. Azt szeretnénk, hogy diákjaink felelősséget vállaljanak képzési pályájukért, és megtanulják, hogyan irányítsák azt a szakértők és szakemberek támogatásával és tanácsadásával.

Az IED Master-nél az iskolát olyan laboratóriumnak tekintjük, ahol a diákok innovatívak, vállalkozóiak és mozgatórugók lehetnek; ahol szabadon kísérletezhetnek és hozhatnak létre.

Diák profilja

A kurzus a kreatív iparágakban dolgozó szakemberek számára készült, akik a digitális gyártás határait a szakterületükön kívánják mozgatni. Szakemberek és diplomások a divat, a képzőművészet, a design vagy az építészet területén. A pályázók alapvető ismereteket igényelnek a 3D-s modellezésről és a tervezési gondolkodásról, és felkérik őket, hogy terjesszék elő kreatív portfóliójukat.

Munkalehetőségek

Lehetséges karrierhelyzetek:

  • Innováció menedzser
  • Kreatív igazgató
  • Termék
  • Projekt menedzser
  • Üzleti fejlesztő

koordinátor

Tito Favaro

Ipari tervező szakember - ergonómia. Több mint 14 éves tapasztalattal rendelkezik a termék- és szolgáltatásfejlesztésben, együttműködve olyan cégekkel és multinacionális vállalatokkal, mint a Hewlett Packard, az Applus, a Pal robotika, az Universal robotok, a RuckerLipsa, az Alstom, a Caf, az STE Group, az Ideaded, a Xavier Garcia, az Evaluz vagy a Nacar design.

Előadást tartott az olyan intézményekben, mint a Ramon Llull Egyetem, a Katalógus Katalóniában, a Katalónia Robotikai és Ipari Számítástechnikai Intézete, a CSIC felsőoktatási tanácsa a spanyol államban, az Eina iskolai tervezés, az IED Barcelona iskolai tervezés, a Baleár-szigetek tervezőiskola. Szigetek, Gagrobo Univerty Bulgária)

Joris Debo

A spanyol divatmárka Revisited ipari tervezője és társalapítója. Több mint 16 éves tapasztalat az adalékgyártás területén, mint a kreatív igazgató, valamint a kreatív iparágak szabadúszó 3D-s nyomtatási szakembere.

Készítsen hatalmas tapasztalatot számos területen, mint például a fogyasztási cikkek, a bútorok és a világítástechnika, a művészet

A vendégeket többek között a Harvard Egyetem (USA), a Columbia Egyetem (USA), a Pratt Intézet (USA), az Új Iskola (USA), a Red Dot Akadémia (Kína), valamint az olyan múzeumokkal szorosan együttműködött, mint a V

Program oktatási nyelve:
  • Angol

24 további kurzus IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Utoljára frissítve Augusztus 17, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
jan. 16, 2020
Duration
6 hónapok
Nappali
Price
6,200 EUR
Belépési díj 2.000 € tandíj 4.200 €
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
jan. 16, 2020
Jelentkezési határidő

jan. 16, 2020

Location
Jelentkezési határidő
End Date