Posztgraduális szakács szakember az integratív egészséges főzésben
Culinary Institute of Barcelona
Kulcs információ
Campus helye
Barcelona, Spanyolország
Nyelvek
Spanyol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
3 hónapok
Pace
Részidő
Tandíjak
EUR 8 250 / per course *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* 2024. január: 8250 € – 2024. május: 7425 €
Bevezetés
A CHEF posztgraduális szakembere az integrált egészséges főzésben
Szakácsoknak és táplálkozási szakembereknek, akik szeretnék integrálni az egészséget a 21. századi gasztronómiába.
A posztgraduális szakács szakember az integratív egészséges főzésben a CIB egyik programja, amelyet főző- vagy táplálkozási, gyógyászati vagy dietetikai tapasztalattal rendelkező embereknek terveztek, akik szeretnének edzeni vagy szakosodni az egészséges főzésben, ismerve termékeit, technikáit és főbb trendjeit, és ezáltal javítani és diverzifikálni. egy étterem gasztronómiai javaslata, vagy kulináris ismereteket adnak az egészségügyi szektornak. Három hónapos gyakorlati foglalkozások, bemutatók, workshopok és terepmunkák, amelyek felkészítik a hallgatót az egészséges főzés elveinek és alkalmazásainak elsajátítására, valamint a feltörekvő trendek széles körére.
A CIB kulináris programjai a kreativitásra és az innovációra összpontosítanak, hátrahagyva a klasszikus recepteken alapuló tanítást, és igyekezve előre látni az ágazatban az elkövetkező években megnyíló új forgatókönyveket. A CIB kommunikációs készségekben, csapatmunkában és üzleti menedzsmentben is képzi hallgatóit, hogy hallgatói felkészüljenek mindenre, amit szakmai jövőjükben kérni fognak tőlük.
Belépők
Tanterv
Töltse le a programot itt
Képtár
Rangsorok
- Az egyik legjobb iskola gasztronómiát tanulni (Séf ceruza)
A program eredménye
Gólok
Felkészülés az egészséges főzésre a 21. században
- A táplálkozási egyensúly figyelése és kezelése
Tápanyagok, élelmiszer, a táplálkozás energiája, egyensúly az élelmiszeren keresztül, ételfilozófia és alkímia a konyhában.
- Az egészségre és a jó közérzetre összpontosító kulináris trendek elsajátítása
Az egészséges táplálkozás jelenlegi trendjeinek megismerése és összegyűjtése, mint például az energikus főzés, az élő ételek és az ájurvédikus gyógyászat, valamint a terápiás látásmód bevezetése a táplálkozásba.
- Az egészséges főzés minden fogyasztóhoz igazítása
Ételek készítése, beállítása, újragondolása és tervezése különböző élettani és hormonális stádiumoknak, betegségeknek és táplálkozási igényeknek, legyen szó babáról, sportolóról vagy cukorbetegről.
- Alkalmazni az egészséges gasztronómia múltját, jelenét és jövőjét
Ismerve az eredetet, és hogyan alkalmazza a jelenlegi és új fejlesztéseket a táplálkozástudományban, és alakítsa át azt technológiákon és új készségei révén az egészséges alkalmazkodás és innováció érdekében.
- Tudományos ismeretek és kulináris alkalmazása
A pszichoneuroimmunológia alkalmazása a személyre szabott gasztronómiára, a bélmikrobiótára az étrendben, és minden esetben az étrendhez igazodó anyagcsere- vagy hormonális változások azonosítása.
- Az egészséges főzéshez szükséges technikák és készségek elsajátítása
Tiszteletteljes technikák alkalmazása, mint például az erjesztés vagy az alacsony hőmérsékletű főzés, hogy az étel tápértékét a lehető legmagasabb szinten tartsa.
- Alkotás és innováció az egészséges főzés érdekében
Olyan módszerekkel dolgozni, amelyek a kreativitást ösztönzik a problémák megoldására, és az innovációt értékteremtő eszközként és versenyelőnyt használva.
- Élni a termékkel
Lelkiismerettel értékelni az élelmiszer gyökereit és átalakulását, hangsúlyozni a szezonalitás fontosságát, és inspirációt meríteni a környezetből, mint fő éléskamrunkból, a fenntartható nyersanyagok felhasználására helyezve a hangsúlyt.
Az Ön versenyelőnyei
- Magas szintű ismeretekkel fog rendelkezni a gyógyételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokról, azok tápanyagtartalmáról és egyéni főzési technikáiról.
- Transzverzális rálátása lesz a különböző típusú betegségekre és azok táplálkozási és kulináris igényeire.
- Komplex, 360 fokos ismereteket szerezhet a gasztronómiában az egészség szempontjából alternatívák kidolgozásához.
- Olyan jövőképe és képzése lesz, amely alkalmas az élelmiszer-problémák és korlátozások megoldására.
- Olyan gasztronómiai ismeretekre teszel szert, amelyek a jövőben újragondolják a táplálkozás módját.
- Képes lesz gasztronómiai terveket és megoldásokat készíteni, hogy konkrét problémákra választ adjon.
Ideális Diákok
Ki
- Szakácsra szeretnék szakosodni
Profi szakácsoknak, akik az egészséges gasztronómia világára szeretnének összpontosítani.
- Bővíteni szeretném kulináris tudásomat
Orvosoknak, táplálkozási és dietetikusoknak, akik kulináris tudásukat szeretnék kamatoztatni szakmai hátterükben különböző területeken, mint a makrobiotika, az ájurvéda, a hormonális helyzet adaptálása vagy a bélmikrobióta javítása.
- Edző és egészséges szakács szeretnék lenni
Szakácsoknak vagy táplálkozási szakértőknek, akik főzésen keresztül integrált táplálkozási szolgáltatásokat szeretnének kínálni fogyasztóik wellness-terveihez.
- A pszichoneuroimmunológiát szeretnék alkalmazni a személyre szabott gasztronómiára
Pszichoneuroimmunológiai szakértőknek, akik kulináris technikákat és technológiákat kívánnak alkalmazni a holisztikus pszichoneuroimmunológiai ismereteikhez.
- Szeretném javítani pácienseim fizikai és szellemi teljesítményét
A sportágazatban dolgozó szakemberek számára, akik be szeretnék vonni az integráló orvoslást a gasztronómiába, hogy javítsák pácienseik személyre szabott táplálkozási rendszerét.
Diák profilja
Karrierlehetőségek
Karrierlehetőségek
- Egészséges konyha szakácsa
- Gasztronómiai szakemberek kórházakban, iskolákban és közösségekben
- Az egészséges gasztronómia kutatás-fejlesztési projektjeinek felelőse
- Az egészséges gasztronómia tanácsadója és tanácsadója
- Kövesse nyomon az egészséges gasztronómiát az oktatási központokban
- A gasztronómiában alkalmazott táplálkozási szolgáltatások bővülése
- Egészségügyi Coach
- Vállalkozói üzleti egészséges gasztronómia