Népszerű Kategóriák

Felkészítő/Alapozó Képzések

A felkészítő vagy alapozó év egy éves bevezetés a diplomás képzésbe, mely felkészíti a hallgatót az egyetemi felvételire. Ezek a képzések számos különböző tudományterületen felkészítik a hallgatókat, mint amilyen egyebek mellett a Művészetek, a Bölcsészet, az Üzlet, a Biológia, a Mérnöki Tanulmányok, a Műszaki Tudományok, a Természettudomány. A felkészítő és alapozó kurzusok sokfélesége zavarba ejtő lehet, de ne hagyd, hogy ez megállítson! Kezdd meg a keresést az alábbi legnépszerűbb felkészítő programokkal.

Újonnan hozzáadott Felkészítő Év képzések

The University Center

Egyetemi előkészítő program

Szeptember 19, 2018
The University Center egy átfogó egyetemi előkészítő iskola. Segítünk a nemzetközi diákoknak, hogy felkészüljenek az akadémiai sikerre nagy amerikai egyetemeken.

Newcastle University

Nemzetközi Alapítvány a biológiai és biomedikai tudományokban

Szeptember 12, 2018
Készüljön fel az 1. évfolyamon való közvetlen bejutásra a Newcastle University biológia, kémia, farmakológia, pszichológia és állattani témákban.

Carfax College Oxford

Egyetemi előkészítő tanfolyamok

Szeptember 18, 2018
A Carfax a diákok széles skáláját kínálja a brit és az amerikai egyetemek számára, valamint a világ vezető egyetemeihez vezető úton.

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

Mi az a Felkészítő/Alapozó Év?

A felkészítő év célja, hogy felkészítse a hallgatókat a felsőoktatás első évére. A felkészítő program gyakran nyelvtanfolyamot jelent azok számára, akik nem anyanyelvi beszélői az oktatás nyelvének. A felkészítő évnek néhány alapozó egyetemi kurzus is részét képezheti. A felkészítő év a kurzusösszetételt és a célokat tekintve különbözik az alapozó évtől.

Mik a Felkészítő Év előnyei?

A felkészítő év zökkenőmentessé teszi a középiskola és a felsőoktatás közti átmenetet. Azok a hallgatók, akik úgy döntöttek, hogy külföldön folytatják tanulmányaikat nem csak a továbbtanulás kapcsán találhatják hasznosnak a felkészítő kurzusokat, hanem a későbbi karrierjük során is. A felkészítő év segíthet megalapozni egy diplomás- , associate-, vagy alapképzést.

Mit tanulunk a Felkészítő Év során?

A diákok elsősorban az oktatás nyelvét sajátítják el felkészítő év során. A felkészítő év nyelvtanfolyamai intenzívek, céljuk a célnyelv olyan fokú elsajátítása, mely lehetővé teszi az adott nyelven való sikeres egyetemi tanulmányokat. A felkészítő év nyelvtanfolyamai között találunk angol, cseh, francia, német, spanyol, kínai, japán és egyéb tanfolyamokat. A felkészítő év nyelvtanfolyamai nem pusztán a célnyelven való írást, olvasást, beszédet és hallásértést fejlesztik, hanem az adott ország kultúráját és történelmét is megismertetik a hallgatókkal.

Milyen karrierfejlődésre számíthatsz a Felkészítő Évtől?

A felkészítő év megnyitja az utat az egyetemi oktatás felé, így jelentős karrierfejlődési lehetőséget hordoz magában. Függetlenül attól, hogy a jelölt egy frissen végzett középiskolás, vagy a munkaerőpiacról visszatérő szakember, a felkészítő év hozzájárulhat az egyetemi képzés sikeréhez. A felkészítő évet végzett pályakezdők nagyobb magabiztossággal, könnyebben lépnek a munkaerőpiacra, és ez nem csupán nyelvtudásukban nyilvánul meg, hanem a szakmai tudásukon is tetten érhető.

Mennyibe kerül a Felkészítő Év?

A felkészítő év ára intézményenként, országonként és szakonként jelentősen eltérhet. A felkészítő év költségei az egy éves diploma programéihoz foghatók, vagy az alatt maradnak. További költségekkel kapcsolatos információért érdemes a felkészítő programot kínáló intézményhez fordulni. Az intézmények felvételi irodái további tájékoztatást nyújthatnak a rendelkezésre álló pénzügyi támogatásokról és ösztöndíjakról.

Miért végezzem Online a Felkészítő Évet?

Az online felkészítő év mindenki számára lehetőséget biztosít arra, hogy egyéb kötelezettségei mellett, jelentősebb időrendi változtatások nélkül részt vegyen a képzésen. A felkészítő programok naprakész e-learning technológiája elhozza a hallgatók otthonába az egyetemi hangulatot. Az online felkészítő programokon részt vevő hallgatók részesülnek mindazon előnyökben, mint a hagyományos egyetemi képzésre járó társaik, ráadásul sokkal rugalmasabb az időbeosztásuk. Az online felkészítő programok ugyanolyan sok munkával járnak, mint a hagyományos egyetemi képzések, így a megszerzett kreditek is egyenértékűek.

Ha többet szeretnél megtudni, honlapunkon számos online és hagyományos felkészítő képzéssel kapcsolatos információt találsz. Az egyes téged érdeklő programokról további információt a praktikus online űrlap segítségével kaphatsz, melyet a képzés oldalán találsz meg.