Régészet

Általános információk

Program leírás

A Jézus Főiskolának nagy hagyománya van a régészetben, és élénk csoportja van egyetemi és posztgraduális hallgatóknak.

Kiemeltük, hogy a tanulók fejlesztik képességeiket, átadható készségeket szereznek, de különösen megtanulnak reflexívnek lenni és kritikus gondolkodást alkalmazni múltunk tanulmányozásához. A történelem korabeli felhasználásának és visszaélésének vizsgálata kulcsfontosságú szempont a Jézusnál folytatott régészetben.

Alapképzésünk 3 évre oszlik. A moduláris tanfolyam úgy van konfigurálva, hogy maximális rugalmasságot biztosítson az egyetemi évek során kialakuló speciális érdekek kielégítésében.

A közös első év után lehetővé teszi a régészet , az asszírozás, a biológiai antropológia és az egyiptológia egy vagy több területére való szakosodást .

A régészet tárgyi bizonyítékokat használ fel az egyes társadalmak természetének és fejlődésének feltárására, valamint az emberi múlt variációinak és közös vonásainak kifejtésére.

Az asszirológia az ókori Mezopotámia (Sumer, Babilónia és Asszíria) nyelveit, kultúráját, történelmét, régészetét és vallását tanulmányozza.

A biológiai antropológia feltárja az emberi evolúciót, a biológiát és a viselkedést, valamint a biológia és a kultúra kölcsönhatását.

Az egyiptológia az ókori Egyiptom történetét, nyelveit, társadalmát, régészeteit és vallását tanulmányozza.

Utoljára frissítve jan. 2021

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Jesus College is one of the 31 Colleges at the University of Cambridge. Jesus College is on a single large site on a quiet side street in the centre of Cambridge. We have a large community made up of ... Tovább

Jesus College is one of the 31 Colleges at the University of Cambridge. Jesus College is on a single large site on a quiet side street in the centre of Cambridge. We have a large community made up of undergraduates, postgraduates, Fellows, and staff. Kevesebb