Hivatalos Leírás

A Certified Accounting Technician (CAT) az ACCA által tervezett szakképesítés, amely lehetővé teszi számodra, hogy támogassa a hivatásos könyvelők munkáját. A záróvizsga egyenértékű az egyetemi képzési program első évében. Következésképpen a CAT-diplomások közvetlenül juthatnak az Alapismeretek szintjére (Skills Module).

A CAT-képesítés megszerzése során szerzett ismeretei, készségei és gyakorlati tapasztalata mentesítheti Önt bizonyos papíroktól, és számíthat az ACCA minősítés gyakorlati tapasztalataira.

A CAT-nak kilenc vizsgálata van, amelyek négy szinten vannak felosztva. Minden szintet úgy terveztek, hogy tesztelje a számviteli támogatási szerepekhez szükséges ismereteket, készségeket és megértést. A vizsga befejezéséig legalább egy éves releváns tapasztalatot kell szerezned, miközben pénzügyi képzésed alatt eléri a technikusok képesítését.

Ha teljesítette a minősített számviteli technikus státusza feltételeit, az ACCA átruházza Önt a Certified Accounting Technician címére, és a nevét követően használhatja a "CAT" betűket.

A CAT minősítés lehet az ACCA-minősítés és a szakmai könyvelők globális testületének tagsága.

Program tanterv

Bevezető bizonyítvány a pénzügyi és vezetői számvitelben **

  • FA1 - Pénzügyi tranzakciók rögzítése
  • MA1 - Menedzsment információk

Pénzügyi és vezetői számviteli közbenső bizonyítvány **

  • FA2 - Pénzügyi nyilvántartások vezetése
  • MA2 - Költségek és pénzügyek kezelése

Diploma a számviteli és üzleti **

  • FAB - Üzleti könyvelő
  • FMA - Vezetői számvitel
  • FFA - Pénzügyi számvitel

Opciók (Bármely 2 dokumentum)

  • FAU - Alapítványok a könyvvizsgálatban
  • FTX - Az adóztatás alapjai *
  • FFM - alapok a pénzügyi menedzsmentben

* Változatok (MYS, UK)

** Extra tanúsítványok az ACCA-tól

vizsgálatok

Az első 7 tanulmány számítógépes vizsga. Az opciós papírok papíralapú vizsgák. A számítógéppel végzett vizsgák megkísérlik, hogy a vizsgák befejezésekor azonnal szerezzenek eredményeket. A papíralapú vizsgaeredmények 5-6 héten belül megjelennek.

Szülők napja

A szülők napját félévente tartják. Ezen a napon a szülők megbeszélhetik az előadókkal a diákok előrehaladását. Beszélgetésről és belső vizsgákról szóló jelentés áll rendelkezésre az előadók és a szülők közötti vita fokozása érdekében. Eddig pozitív volt a válasz, elősegítve a jó kapcsolatot a szülők, a diákok és az előadók között.

CAT diplomások

Az egyéves releváns és felügyelt gyakorlati tapasztalattal rendelkező diplomásoknak be kell nyújtaniuk a gyakorlati tapasztalat követelményeit, amelyek az ACCA számára elő-, utó- vagy utáni vizsgálatokat / tanulmányokat tehetnek meg. A jóváhagyás után a CAT-diplomások hozzáadhatják nevükhöz a tekintélyes "CAT" neveket.

Progresszió az ACCA-hoz

Az ACCA minősítéssel próbálkozó CAT-diplomások mentesülnek a Tudásmodul (3 tanulmány) alól, és így közvetlenül a Képesítési Modul (6 tanulmány) felé haladhatnak.

Karrier kilátások

A diplomások képesek lesznek támogatni a pénzügyi menedzsereket mindenféle üzleti tevékenységben, mind helyi, mind nemzetközi szinten.

bevitel

Január, március, április, július és szeptember

Megjegyzés: A CAT csak teljes idejű programként vehető igénybe

Program oktatási nyelve:
Angol

22 további kurzus Sunway University »

This course is Nappali bejárós
Start Date
jan. 2020
Duration
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
jan. 2020
Jelentkezési határidő

jan. 2020

Location
Jelentkezési határidő
End Date