Read the Official Description

Fedezze fel Kínát és gyönyörködjön az ősi civilizáció csodálatos történelméről, kultúrájáról és társadalmáról!

Pillantás

Ösztöndíjak állnak rendelkezésre

 • 7 - Epson America, Inc. Nemzetközi ösztöndíj
 • 385 - Holcomb
 • 378 - A Grand Forks Scheels ösztöndíj
 • 368 - YFU közösségi támogatás
 • 384 - YFU Pénzügyi Segélyalap

Kor követelmény

2000. július 31. - 2003. július 31. Egyetemi év: 1994. augusztus 1. - 2000. augusztus 1. Nyári program: 2000. július 1. - 2003. július 1.

Azok a diákok, akik nem felelnek meg ennek a kor követelménynek, vagy akik a program kezdete előtt végzik el a középiskolát, eseti alapon veszik figyelembe a felvételt.

 • Nyelv: mandarin kínai. Az év és a féléves programok pályázóinak legalább 160 órányi kínai nyelvvizsgára van szükségük érkezéskor. Kötelező kéthetes kínai nyelv és kultúra tanfolyam lesz az év és féléves hallgatók számára. Ez a tanfolyam szerepel a programban. A nyári diákoknak csak a kínai alapismeretek ismerete szükséges.
 • A fogadó család elhelyezése: A diákok jellemzően Peking, Sanghaj, Tianjin, Jiangsu, Shenzhen és Shenyang városi és elővárosi területein helyezkednek el. A diákoknak azonban készen kell állniuk arra, hogy az ország bármely régiójában éljenek.
 • Iskola: Az iskola szeptember elejétől június végéig tart.
 • Mulatságok: harcművészetek, asztalitenisz, úszás, kosárlabda, foci, tollaslabda, zenei és látogató galériák, múzeumok és színházak.

Nyári program

Fedezze fel Kína: Peking

Kínai 4 hetes kalandja rövid érkezéssel kezdődik, ahol bevezetésre kerül az ország, a szokások és az életmód. Élvezheti a valódi kínai mindennapi életet egy fogadócsaláddal való életben, és nyelvi készségei megerősödni fognak, miközben kommunikál a vendéglátó családtagjaival!

A pekingi tartózkodás alatt reggel a kínai kulturális órákat élvezheti, beleértve a nyelvoktatást, a művészetet, a harcművészetet és a sportokat. Délutánonként szabadideje van, vagy részt vesz az YFU China által szervezett tevékenységekben. A diákok esélyt kapnak arra, hogy hetente egy teljes napos kirándulást szervezzenek Pekingben, például a Nagy Falon, a Tian'anmen téren, a Tiltott Városban és a Nyári Palotában.

Három és fél hetes pekingi alkalom után három napos kulturális túra lesz Sanghajba utazva. Az YFU hallgatói által látogatott híres helyek közé tartoznak a Népi Tér, a Shanghai Pudong New terület, a Binjiang Park, a Keleti Pearl Tower és a Shanghai Múzeum. Esténként sétálhat Huangpu folyón, és nézze meg a Bundt. Az izgalmas kulturális turné után a diákok visszatérnek az USA-ba Sanghajból.

Kérjük, értsétek meg, hogy a nyáron Kínában a programok törlésre kerülnek, ha a 10 YFU-hallgató közül legalább 10 nem teljesül. Az YFU hallgatók amerikai pályázók, valamint más nemzetközi YFU pályázók.

Akadémiai programok

A kínai idődben egy fogadó családdal fog élni, és részt vesz egy helyi kínai középiskolában. Tapasztalatának egy része:

Középiskola: A YFU USA diákjai Kínába a középiskolában vagy a középiskolában vagy a középiskolában 10. vagy 11. osztályba kerülnek. A kínai iskolák jellemzően szigorú szabályokkal rendelkeznek hallgatóik számára, és követelményük van a diákok fizikai megjelenésére (nincs piercing, nincs hosszú haj a fiúkra, és nem engedélyezik a lányokat.) A testnevelést erősen ösztönzik. Számos témában minden évben versenyeket szerveznek a diákok tanulmányozása ösztönzésére. A vizsga külön a tudomány és a művészet hallgatók számára készült.

Egyetemi program: Az egyetemi program kiválóan alkalmas azoknak a hallgatóknak, akik tovább szeretnének folytatni Kínában. Ez a program kínál agglegényeket, mestereket és Ph.D. programok a jogosult hallgatók számára.

Kiegészítő programok: A diákok lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek egy vagy két önbérleti utazás során a kínai időben. Ezek az utak általában októberben és júniusban zajlanak, és általában 5 napig tartanak. A kirándulások közé tartoznak a múzeumi túrák, a pekingi híres helyszín látogatása és Kunming tartományi fővárosában tett látogatások, hogy megtudják a helyi kisebbségi csoportot. Az utazások ára az RMB 2000-4000 (kb. 300-600 USD) között mozog. Váratlan körülmények miatt változások lehetnek az opcionális utazásra.

Opcionális kirándulások: Két fakultatív kulturális utazást kínálnak a diákoknak egész évben. Október elején a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy pihenjenek Pekingbe és élvezzék mindazt, amit a világ legnagyobb városa kínál. Június végén a diákok felajánlják az opcionális utazást Yunnanbe. A szemeszter hallgatók képesek lesznek kihasználni az általuk kínált utazást. Ezek a kulturális kirándulások többletköltséget fognak fizetni, amely 350 és 650 dollár között van. Az opcionális utazások változhatnak.

A tandíj magában foglalja

 • Elhelyezés egy gondosan kiválasztott gazdacsaláddal
 • Beiratkozás egy helyi kínai középiskolába (kivéve a nyári diákokat)
 • Reptéri transzferek
 • Belföldi és nemzetközi utazás
 • Minden indulás előtti és utáni érkezési irányok és nyelvi táborok
 • A képzett YFU-munkatársak előkészítő támogatása
 • Támogatás egy YFU Kína terület képviselőjéből a program alatt
 • Átfogó biztosítás

A rövid távú nyári program esetében a diáknak saját szállítást kell szerveznie a Chicago O'Hare nemzetközi járatára.

Kiegészítő költségek: A diákok felelősek a személyes kiadások pénzéért, iskolai egyenruhákért, tankönyvekért, ebédekért, szállítási költségekért és további kínai nyelvtanári költségekért, ha szükséges. A diákok szintén felelősek az orvosi költségekért, a biztosítási megtérítési igényekért és a vízumhoz kapcsolódó költségekért. A tandíj nem tartalmazza a személyes kiadások pénzt. Az YFU China azt ajánlja, hogy a diákok körülbelül 1200 fontot tervezzenek programjuk minden hónapjában.

további információ

Tájékozódás: A féléves vagy évjáratra pályázó összes hallgatónak rendelkezésre kell állnia egy kötelező, 3 napos indulás előtti tájékozódásra, amely július közepén zajlik. Ez a tájékozódás a program egy szükséges része, amelynek célja a diákok felkészítése a tengerentúli tapasztalataikra. Minden diák részt vesz az egynapos indulás előtti tájékozódásban májusban vagy júniusban. Kínában érkezéskor a diákok háromnapos érkezési orientációt és kulturális turnét vesznek részt Pekingben. A tájékozódás után utazni fog az állandó fogadó családdal való tartózkodáshoz, és intenzív 2 hetes kínai nyelv és művelődési kurzussal rendelkezik. A féléves tájékozódás idején egy helyi szállodában vagy egy vendéglátó családnál fogsz maradni, és kulturális és történelmi körúton jár a környéken. Az évet az Egyesült Államokba való visszatérés előtt visszavezetési irányba fogjuk zárni. Minden tájékozódási költség szerepel a programban.

Jelentkezési határidő

A pályázati határidő minden téli és tavaszi távozási program számára (január-március) október 1 . Az ösztöndíjak benyújtásának határideje december 1 . A nyári vagy őszi indulási programok határideje (június-szeptember) március 15 . A programok a határidő lejárta előtt tölthetők be, ezért ösztönözzük a korai benyújtást!

Program taught in:
Kínai

See 22 more programs offered by Youth for Understanding USA »

This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
Duration
1 - 2 félév
Nappali
Price
13,995 USD
Féléves program
By locations
By date
Start Date
szept. 2019
Application deadline
Start Date
szept. 2019
Application deadline

szept. 2019