Read the Official Description

Lettország lehet egy kis helyszín a világtérképen, de a vendégszeretet, a történelem, a kultúra, a kaland és az emberek nagy részét szívének veszi, ha ezt a balti országot választja YFU célállomásként.

Pillantás

Ösztöndíjak elérhetőek

 • 385 - Holcomb
 • 378 - A Grand Forks Scheels ösztöndíj
 • 368 - YFU közösségi támogatás
 • 384 - YFU Pénzügyi Segélyalap

Kor követelmény

Különleges érdeklődési programok: 2000. július 1. - 2003. július 1. Orosz nyelvű program: 2000. szeptember 1. - 2003. augusztus 1..

Azok a diákok, akik nem felelnek meg ennek a kor követelménynek, vagy akik a program kezdete előtt végzik el a középiskolát, eseti alapon veszik figyelembe a felvételt.

 • Nyelv: orosz és lett. Korábbi nyelvvizsga nem szükséges.
 • Host család elhelyezés: Az YFU fogadó családok olyan városokban élnek, mint Riga, Liepaja vagy Ventispils.
 • Iskola: szeptemberben kezdődik és májusban fejeződik be, rövid szünetekkel ősszel, karácsonykor és tavasszal.

Nyári program: orosz nyelv

Ha felfedezed az új kultúrákat és az embereket, kérlek, próbáld ki öt hetes háziasszonyodat Lettországban! Az orosz nyelvű nyári program Lettországban élő diákjai élnek Rigában, a lett fővárosban, és egy orosz orosz nyelvű oroszországi fogadócsaláddal élnek. Lesz tudsz merülni a nyelvben, felszívja a színes kultúrát, és új barátokat hozhat létre a helyi közösségben. Önnek is egyedülálló lehetősége van arra, hogy egy helyi vendéglátó családdal éljen, és részt vegyen egy nyári orosz nyelvű intézetben. A program során az YFU hallgatók részt vesznek az uralkodó orosz nyelvórákon. A nyelvórák a napi 3 órában, a heti 4 napban zajlanak, ami sok időt biztosít a diákoknak az orosz tanuláshoz és az ideiglenes otthonuk feltárásához. Az osztályokon kívül a diákokat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt a helyi közösségekben, csatlakozva klubokhoz, sportokhoz és csapatokhoz. Lettországba érkezéskor a diákok kétnapos orientációval rendelkeznek a világ minden tájáról érkező YFU-hallgatók mellett, akik úgy döntöttek, hogy Lettország ideiglenes otthona. A program végén a diákok visszatérnek Siguldába egy újbóli beutazás irányába, ahol felfedezik a várost, és elmélkednek tapasztalataikról.

Akadémiai programok

Lettországban töltött ideje alatt fogadó családdal fog élni, és részt vesz egy helyi középiskolában. Tapasztalatának egy része:

Iskola: Lettországi iskolák hangsúlyozzák az egyetemi teljesítményt. Az osztálytermi hangulat formális és a diákok elvárják, hogy a lehető legnagyobb tisztelettel kezeljék tanáraikat. A középfokú oktatás Lettországban középiskolákra (egyetemi előkészítő iskolákra) és szakiskolákra tagolódik. A középiskolák a vidusskolas (középiskola) néven ismertek. Ezen iskolák többsége három évig tart, és a diákoknak legalább 12 tantárgyat kell elvégezniük. A felső középfokú oktatásban különböző tantárgyak, többek között a matematika, a nyelv, a történelem, a biológia, a társadalomtudományok, a zene, a művészet és a sport témakörein vesz részt.

Egyes középiskolák, úgynevezett gimnáziumok, szakosodhatnak olyan témákban, mint a matematika, a fizika és a számítógépes tudományok, a kémia és biológia, az idegen nyelvek és a humán tudományok stb.

Lettország különleges érdeklődési programjai

A művészeti és zenei iskoláknak megkülönböztetett helye van a lett oktatási rendszerben. Ők ismertek magas szakmai és klasszikus iskolai végzettségükről. Ezekben az iskolákban az intenzív speciális oktatás egyesíti a szükséges bölcsészettudományi kurzusokat. Szigorú követelményeket támasztanak a diákok számára, függetlenül attól, hogy tervezik-e a szakmai karrierjüket, és a legnagyobb erőfeszítést igényel a hallgató. A különleges érdeklődésre számot tartó diákok ugyanúgy járnak el, mint a hagyományos oktatási programokban.

Művészet: A művészeti iskolákban a diákok tanítják a klasszikus művészet alapjait. A ceruzával, a vízzel és olajjal, valamint a festékkel dolgoznak. Az iparművészeti iskolák kerámiából, textíliából, fából, bőrből, üvegből és fémtárgyakból kínálnak osztályokat. A pályázónak ebből a programból legalább kétéves művészeti tapasztalattal kell rendelkeznie, és egy korábbi művészeti tanár ajánlásának kell lennie.

Balett: A ballet programban részt vevő hallgatók egy helyi középiskolában és egy helyi professzionális balettiskolában vesznek részt. A diákok legalább heti 2-3 alkalommal vesznek részt balett-órákon. A hallgatóknak legalább két év balettes tapasztalattal kell rendelkezniük, és be kell nyújtaniuk nyilatkozatukat a balett oktatójukról vagy iskolájukról, igazolva tapasztalataikat.

Zene: A zenei programban részt vevő diákok egy olyan zenei vagy középiskolában járnak el, amely rendkívül erős extrákú zenei lehetőségeket kínál. A zeneiskolákban a hallgatók hallgatnak hangot, szolfézést, zeneelméletet és történelmet, kórusos énekeket, zongorát és egy másik hangszert, amelyet a hallgató választ. A diákoknak lehetőségük van játszani az iskolai zenekarban és énekelni a kórusban. A pályázó hallgatóknak legalább két éves zenei tapasztalattal kell rendelkezniük, és egy zenetanár ajánlásait kell megadniuk.

további információ

Tájékozódás: A féléves vagy évjáratra pályázó összes hallgatónak rendelkezésre kell állnia egy kötelező 3 napos nemzeti indulást megelőző orientációhoz, amely rendszerint július közepén történik. Ez a tájékozódás a program egy szükséges része, amelynek célja a diákok felkészítése a tengerentúli tapasztalataikra. Minden diák részt vesz az egynapos indulás előtti tájékozódásban májusban vagy júniusban. A diákok néhány nappal az érkezés után is részt vesznek egy négynapos érkezési irányításon és nyelvtanfolyamon. Ennek során a diákok napi három-négy órát töltenek le a nyelvtanfolyamokon, hogy erős alapot érjenek Lettországban az iskola megkezdése előtt. Az YFU Latvia egy hétvégi kirándulást szervez Tallinnba, Észtországba egy középéves tájékozódásra, amely a tavaszi hétvégén zajlik. Júniusban a diákoknak indulási orientációs hétvégük van, hogy megismerhessék tapasztalataikat. Minden irányítási költség a program tandíjába kerül.

Vízum adatok: A vízumokra vonatkozó információk a beiratkozáskor kerülnek beadásra. Ha többet szeretne megtudni a folyamatról, itt olvashat a Lett Követségről.

Jelentkezési határidők: Az összes téli és tavaszi távozási program (január-március) pályázati határideje október 1. Az ösztöndíjak igénylésére vonatkozó határidő december 1. A nyári vagy őszi indulás (június-szeptember) határideje március 15. A programok a határidő lejárta előtt tölthetők be, ezért ösztönözzük a korai benyújtást!

A tandíj magában foglalja

 • Elhelyezés egy gazdacsaláddal
 • Beiratkozás egy helyi lett iskolába
 • Reptéri transzferek
 • Belföldi és nemzetközi utazás
 • Minden indulás előtti és utáni érkezés
 • A képzett YFU-munkatársak előkészítő támogatása
 • Támogatás a YFU Latvia Area képviselőjéből a program során
 • Átfogó biztosítás

Kiegészítő költségek: A tandíj nem tartalmazza a személyes kiadások pénzt. Az YFU Latvia azt javasolja, hogy a diákok minden hónapban kb. 150 eurót tervezzenek a programban.

Program taught in:
Orosz

See 22 more programs offered by Youth for Understanding USA »

This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
Duration
1 Év
Nappali
Price
15,995 USD
Akadémiai Év Program
By locations
By date
Start Date
szept. 2019
Application deadline
Start Date
szept. 2019
Application deadline

szept. 2019