Hivatalos Leírás

Németország egy lélegzetelállítóan gyönyörű ország, minden korosztály számára egyedülálló és sokrétűen modern kultúra. Sok csere diák szívesen hívja otthon Németországot!

Pillantás

Ösztöndíjak elérhetőek

 • 374 - Alexander Voigt Memorial Ösztöndíj
 • 64 - Chevron Corporation Ösztöndíj
 • 115 - Kongresszus-Bundestag ifjúsági csere
 • 7 - Epson America, Inc. Nemzetközi ösztöndíj
 • 358 - Goethe Intézet - PASCH Ösztöndíj
 • 385 - Holcomb
 • 378 - A Grand Forks Scheels ösztöndíj
 • 368 - YFU közösségi támogatás
 • 384 - YFU Pénzügyi Segélyalap
 • 273 - YFU Stiftung
 • 305 - YFU Stipendium Program Németországba

Kor követelmény

Tavaszi távozás: 1999. október 1. - 2003. január 15. Nyári program: 2000. április 1. - 2003. december 31. A távozás ideje: 2000. április 1. - augusztus 1..

Azok a diákok, akik nem felelnek meg ennek a kor követelménynek, vagy akik a program kezdete előtt végzik el a középiskolát, eseti alapon veszik figyelembe a felvételt.

 • Nyelv: német. Korábbi nyelvvizsga nem szükséges. Az év és a szemeszter hallgatói részt vesznek egy 3 hetes orientációban és intenzív nyelvtanfolyamban (OLC), hogy segítsenek a német nyelvtudás fejlesztésében.
 • Fogadó családok elhelyezése: A diákokat Németországban, általában vidéken, kisvárosokban (akár 30 000 főig) vagy közepes méretű városokban (31 000-125 000 fő között) helyezik el. Nagyon kevés diák kerül a nagyobb városokba. A német családi élet elbűvölő eleme a hagyomány, hogy a családtagok és a barátok délután érkezzenek tea vagy kávéért. Ez a tökéletes lehetőség arra, hogy megismerkedjen az új családtagjaival és barátaival.
 • Iskola: Augusztus közepén vagy szeptember elején kezdődik, június közepétől július elejéig.
 • Mulatságok: Sportklubok, zenés klubok, foci, túrázás, kempingezés és utazás.

Nyári programok

Fedezze fel Németországot ezen a nyáron egy hetes berlini kulturális túra és egy négyhetes háziasszony egy másik országrészében. Berlinben való megérkezéskor a diákok egy sor YFU-hallgatóhoz csatlakoznak a világ minden részéről egy sor orientációs tevékenységgel, városi túrákkal, múzeumokkal és emlékmeglátogatásokkal, valamint helyi kulturális tevékenységekkel. A diákok majd folytatják a németországi családok vendégszeretetét, hogy mindennapi életüket megtapasztalják, és 3 hétig járjanak iskolába. A program egy másik kétnapos szemináriumon végződik Berlinben, mielőtt hazatér.

Akadémiai programok

Németország számos kulturális lehetőséggel és egy házigazda családdal várja, hogy megoszthassa veled! Németországi cserediákként a tapasztalataid egy része:

Iskola: Német tanulóként gimnáziumba vagy gesamtschuleba lehet helyezni. A legtöbb hallgató részt vesz a gimnáziumban, amely felkészíti a hallgatókat a német egyetemi rendszerbe való belépéshez. A gimnáziumok egy sor alapvető osztályt (matematika, tudomány, nyelvek, társadalomtudományok) tartalmaznak, melyeket választható kurzusokkal egészítenek ki. Az iskolában a diákok részt vehetnek a testnevelésben, a művészetekben (színház, zene, fotózás), számítógépes projektekben és egyéb rendezvényeken. Az YFU-hallgatóknak fel kell készülniük arra, hogy az osztályok legalább két vagy annál alacsonyabb osztályzaton vegyenek részt, mint az amerikai felsőoktatási szintjük. A németországi diákok a középiskola utolsó évét kizárólag a német főiskolák számára készítik el, így az YFU hallgatók általában nem vesznek részt ezen a szinten.

Külső tanfolyamok: Az iskolán kívül a legtöbb német ifjúság részt vesz olyan szervezetekben, mint a sportegyesületek, a gyülekezetek és a közösségi oktatási központok. A diákcsere-diákokat arra ösztönzik, hogy kihasználják a közösségükben kínált tanórán kívüli tevékenységeket.

további információ

Tájékozódás: A féléves vagy évjáratra pályázó összes hallgatónak rendelkeznie kell egy kötelező 3 napos nemzeti indulást megelőző orientációval, amely rendszerint július közepén vagy december elején történik. Ez a tájékozódás a program egy szükséges része, amelynek célja a diákok felkészítése a tengerentúli tapasztalataikra. Minden diák részt vesz az egynapos indulás előtti tájékozódásban májusban vagy júniusban. Minden orientációs költség szerepel a programban. Az év hallgatói féléves tájékozódást szerveznek, amelyet különböző városokban tartanak, mint például München, Drezda, Hamburg és Berlin. A félidős orientáció hat nap lesz, és minden orientáció csodálatos lehetőséget nyújt más YFU hallgatóknak való találkozásra és a német történelem, kultúra és politika felfedezésére. Mielőtt visszatérne haza, a diákok is részt vesznek egy kétnapos regionális visszatérési orientációban. Ezeket a tájékozódásokat a programkínálat is tartalmazza.

Fontos tudnivalók: Azok a diákok, akik korábban féléves vagy éven át cserébe részt vettek egy másik országban, nem vehetnek részt egy év vagy féléves programban Németországban. Ezenkívül a kérelmezőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy Németországban 18 éves kor alatt tilos a dohányzás. A németországi programokba érkező hallgatóknak nem kell vízumot beszerezniük az indulás előtt. Az YFU USA csere diákjai Németországban tartózkodási engedélyt kérnek az YFU Németország és a befogadó családok segítségével.

"Vannak olyan tapasztalatok az életben, amelyek úgy tűnik, hogy a színpadon állnak mindazok után, amelyek a Kongresszus-Bundestag Youth Exchange Ösztöndíj megszerzése volt ez a tapasztalat. Németországban nem tanultam külföldön. " - Miranda, Németország 2013

A tandíj magában foglalja

 • Elhelyezés egy gondosan kiválasztott gazdacsaláddal
 • Belépés egy helyi német középiskolába (kivéve a nyári diákokat)
 • Reptéri transzferek
 • Belföldi és nemzetközi utazás
 • Minden indulás előtti és utáni érkezés
 • A képzett YFU-munkatársak előkészítő támogatása
 • Támogatás a YFU Germany Area képviselőjéből a program során
 • Átfogó biztosítás

Kiegészítő költségek: A tankönyvek, az iskolai díjak és az iskolai szállítás költségei nem tartoznak a programkínálatba, és attól függően változhatnak, hogy a hallgatók hol helyezkednek el. A tandíj nem tartalmazza a személyes kiadások pénzt. Az YFU Germany azt javasolja, hogy a diákok minden hónapban kb. 120 eurót tervezzenek a programban.

Jelentkezési határidő

A pályázati határidő minden téli és tavaszi távozási program számára (január-március) október 1 . Az ösztöndíjak benyújtásának határideje december 1 . A nyári vagy őszi indulási programok határideje (június-szeptember) március 15 . A programok a határidő lejárta előtt tölthetők be, ezért ösztönözzük a korai benyújtást!

Program oktatási nyelve:
Német

22 további kurzus Youth for Understanding USA »

This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
Duration
1 - 2 félév
Nappali
Price
13,995 USD
Féléves program
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019