Tanulás külföldön Németország

Youth for Understanding USA

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Tanulás külföldön Németország

Youth for Understanding USA

Németország egy lélegzetelállítóan gyönyörű ország, minden korosztály számára egyedülálló és sokrétűen modern kultúra. Sok csere diák szívesen hívja otthon Németországot!

Pillantás

Ösztöndíjak elérhetőek

 • 374 - Alexander Voigt Memorial Ösztöndíj
 • 64 - Chevron Corporation Ösztöndíj
 • 115 - Kongresszus-Bundestag ifjúsági csere
 • 7 - Epson America, Inc. Nemzetközi ösztöndíj
 • 358 - Goethe Intézet - PASCH Ösztöndíj
 • 385 - Holcomb
 • 378 - A Grand Forks Scheels ösztöndíj
 • 368 - YFU közösségi támogatás
 • 384 - YFU Pénzügyi Segélyalap
 • 273 - YFU Stiftung
 • 305 - YFU Stipendium Program Németországba

Kor követelmény

Tavaszi távozás: 1999. október 1. - 2003. január 15. Nyári program: 2000. április 1. - 2003. december 31. A távozás ideje: 2000. április 1. - augusztus 1..

Azok a diákok, akik nem felelnek meg ennek a kor követelménynek, vagy akik a program kezdete előtt végzik el a középiskolát, eseti alapon veszik figyelembe a felvételt.

 • Nyelv: német. Korábbi nyelvvizsga nem szükséges. Az év és a szemeszter hallgatói részt vesznek egy 3 hetes orientációban és intenzív nyelvtanfolyamban (OLC), hogy segítsenek a német nyelvtudás fejlesztésében.
 • Fogadó családok elhelyezése: A diákokat Németországban, általában vidéken, kisvárosokban (akár 30 000 főig) vagy közepes méretű városokban (31 000-125 000 fő között) helyezik el. Nagyon kevés diák kerül a nagyobb városokba. A német családi élet elbűvölő eleme a hagyomány, hogy a családtagok és a barátok délután érkezzenek tea vagy kávéért. Ez a tökéletes lehetőség arra, hogy megismerkedjen az új családtagjaival és barátaival.
 • Iskola: Augusztus közepén vagy szeptember elején kezdődik, június közepétől július elejéig.
 • Mulatságok: Sportklubok, zenés klubok, foci, túrázás, kempingezés és utazás.

Nyári programok

Fedezze fel Németországot ezen a nyáron egy hetes berlini kulturális túra és egy négyhetes háziasszony egy másik országrészében. Berlinben való megérkezéskor a diákok egy sor YFU-hallgatóhoz csatlakoznak a világ minden részéről egy sor orientációs tevékenységgel, városi túrákkal, múzeumokkal és emlékmeglátogatásokkal, valamint helyi kulturális tevékenységekkel. A diákok majd folytatják a németországi családok vendégszeretetét, hogy mindennapi életüket megtapasztalják, és 3 hétig járjanak iskolába. A program egy másik kétnapos szemináriumon végződik Berlinben, mielőtt hazatér.

Akadémiai programok

Németország számos kulturális lehetőséggel és egy házigazda családdal várja, hogy megoszthassa veled! Németországi cserediákként a tapasztalataid egy része:

Iskola: Német tanulóként gimnáziumba vagy gesamtschuleba lehet helyezni. A legtöbb hallgató részt vesz a gimnáziumban, amely felkészíti a hallgatókat a német egyetemi rendszerbe való belépéshez. A gimnáziumok egy sor alapvető osztályt (matematika, tudomány, nyelvek, társadalomtudományok) tartalmaznak, melyeket választható kurzusokkal egészítenek ki. Az iskolában a diákok részt vehetnek a testnevelésben, a művészetekben (színház, zene, fotózás), számítógépes projektekben és egyéb rendezvényeken. Az YFU-hallgatóknak fel kell készülniük arra, hogy az osztályok legalább két vagy annál alacsonyabb osztályzaton vegyenek részt, mint az amerikai felsőoktatási szintjük. A németországi diákok a középiskola utolsó évét kizárólag a német főiskolák számára készítik el, így az YFU hallgatók általában nem vesznek részt ezen a szinten.

Külső tanfolyamok: Az iskolán kívül a legtöbb német ifjúság részt vesz olyan szervezetekben, mint a sportegyesületek, a gyülekezetek és a közösségi oktatási központok. A diákcsere-diákokat arra ösztönzik, hogy kihasználják a közösségükben kínált tanórán kívüli tevékenységeket.

további információ

Tájékozódás: A féléves vagy évjáratra pályázó összes hallgatónak rendelkeznie kell egy kötelező 3 napos nemzeti indulást megelőző orientációval, amely rendszerint július közepén vagy december elején történik. Ez a tájékozódás a program egy szükséges része, amelynek célja a diákok felkészítése a tengerentúli tapasztalataikra. Minden diák részt vesz az egynapos indulás előtti tájékozódásban májusban vagy júniusban. Minden orientációs költség szerepel a programban. Az év hallgatói féléves tájékozódást szerveznek, amelyet különböző városokban tartanak, mint például München, Drezda, Hamburg és Berlin. A félidős orientáció hat nap lesz, és minden orientáció csodálatos lehetőséget nyújt más YFU hallgatóknak való találkozásra és a német történelem, kultúra és politika felfedezésére. Mielőtt visszatérne haza, a diákok is részt vesznek egy kétnapos regionális visszatérési orientációban. Ezeket a tájékozódásokat a programkínálat is tartalmazza.

Fontos tudnivalók: Azok a diákok, akik korábban féléves vagy éven át cserébe részt vettek egy másik országban, nem vehetnek részt egy év vagy féléves programban Németországban. Ezenkívül a kérelmezőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy Németországban 18 éves kor alatt tilos a dohányzás. A németországi programokba érkező hallgatóknak nem kell vízumot beszerezniük az indulás előtt. Az YFU USA csere diákjai Németországban tartózkodási engedélyt kérnek az YFU Németország és a befogadó családok segítségével.

"Vannak olyan tapasztalatok az életben, amelyek úgy tűnik, hogy a színpadon állnak mindazok után, amelyek a Kongresszus-Bundestag Youth Exchange Ösztöndíj megszerzése volt ez a tapasztalat. Németországban nem tanultam külföldön. " - Miranda, Németország 2013

A tandíj magában foglalja

 • Elhelyezés egy gondosan kiválasztott gazdacsaláddal
 • Belépés egy helyi német középiskolába (kivéve a nyári diákokat)
 • Reptéri transzferek
 • Belföldi és nemzetközi utazás
 • Minden indulás előtti és utáni érkezés
 • A képzett YFU-munkatársak előkészítő támogatása
 • Támogatás a YFU Germany Area képviselőjéből a program során
 • Átfogó biztosítás

Kiegészítő költségek: A tankönyvek, az iskolai díjak és az iskolai szállítás költségei nem tartoznak a programkínálatba, és attól függően változhatnak, hogy a hallgatók hol helyezkednek el. A tandíj nem tartalmazza a személyes kiadások pénzt. Az YFU Germany azt javasolja, hogy a diákok minden hónapban kb. 120 eurót tervezzenek a programban.

Jelentkezési határidő

A pályázati határidő minden téli és tavaszi távozási program számára (január-március) október 1 . Az ösztöndíjak benyújtásának határideje december 1 . A nyári vagy őszi indulási programok határideje (június-szeptember) március 15 . A programok a határidő lejárta előtt tölthetők be, ezért ösztönözzük a korai benyújtást!

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Német


Utoljára frissítve January 22, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 2019
Duration
Időtartam
1 - 2 félév
Nappali
Price
ár
13,995 USD
Féléves program
Locations
Amerikai Egyesült Államok - Washington, District of Columbia
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
szept. 2019
Amerikai Egyesült Államok - Washington, District of Columbia
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt