Read the Official Description

Jöjjön el és nézze meg a mexikói kultúra rengetegét, mivel nem lehet turista. Ismerje meg, hogy az iszlám, a maja és az Olmec spanyol hatásokkal rendelkező civilizációk hogyan alakítják a mai modern agrár és ipari mexikói társadalom gyökereit.

Pillantás

Ösztöndíjak elérhetőek

 • 368 - YFU közösségi támogatás
 • 384 - YFU Pénzügyi Segélyalap

Kor követelmény

Őszi távozás: 2000. február 1. - 2003. július 31. Tavaszi távozás: 2000. július 1. - 2003. december 31..

Azok a diákok, akik nem felelnek meg ennek a kor követelménynek, vagy akik a program kezdete előtt végzik el a középiskolát, eseti alapon veszik figyelembe a felvételt.

 • Nyelv: spanyol. Előzetes spanyol nyelvű tanulmány nem szükséges, de erősen előnyben részesített. Az érkezési tájolás angolul történik.
 • Host család elhelyezés: A diákokat az egész országban befogadó családokba helyezhetik. A diákokat ritkán helyezik el a nagy városi központokba.
 • Iskola: Az iskolai év augusztusban kezdődik és május vagy június végéig tart. A hallgatóknak minden osztályukban jelentős erőfeszítéseket kell tenniük, és várhatóan javulást mutatnak a programjuk teljes időtartama alatt.

Akadémiai programok

Diákként Mexikóban lehetőséged lesz olyan kurzusokat választani, amelyek számos érdeklődési területről, például a számítástechnikáról, a kereskedelemről, a turizmusról, az egészségügyről, a természettudományokról vagy az adminisztrációról szólnak. Az akadémiai pályának megválasztása a hallgató korától függ.

Iskola: Az iskola általában 8:00 órakor kezdődik és 14: 30-kor fejeződik be, napközben szünettel. Egyes iskolák is kínálnak extracurricular tevékenységek, mint a sport, sakk, nyelv és főző klubok. Az iskola után a tanulók általában pár órát töltöttek nappali tanulmányozással és elvégzésével.

Tanórák: Egyes iskolák tanórán kívüli tevékenységeket is kínálnak, mint például a sport, a sakk, a nyelv és a főző klubok. A diákok és a fogadó családok YFU találkozóit is felajánlhatják a helyszínen.

Speciális programajánlatok: Az YFU Mexico a diákoknak lehetőséget biztosít két opcionális kulturális kirándulásra: egy februárban és egy májusban. A februári kirándulás Mexikóvárosban kezdődik, majd Mexikó közepén utazik, lehetővé téve a diákok számára, hogy értékeljék az ország természeti szépségét! A múltban tevékenykedtek a Monarch Butterfly bioszféra rezervátumban a Oyamelben, a Michoacanban túrázó vulkánok és a San Luis Potosi folyami rafting. A kulturális kirándulás költsége a múltban 200 dollár volt, de az ár változhat.

Májusban a diákok a Yucatan-félszigetre utazhatnak, ahol élvezhetik a régió régészeti kincseit és színpadi csodákat. A múltban végzett tevékenységek között szerepelt a Pink Flamingo szentély látogatása, és a Mexikó karibi partja mentén a tengerpartra kirándulás. A kulturális kirándulás költsége a múltban 700 dollár volt, de az ár változhat.

további információ

Tájékozódás: Minden féléves vagy évjáratra pályázó hallgatónak rendelkezésre kell állnia egy kötelező 3 napos nemzeti előtti induláshoz, amely rendszerint július közepén történik. Ez a tájékozódás a program egy szükséges része, amelynek célja a diákok felkészítése a tengerentúli tapasztalataikra. Mexikóba érkezéskor a diákok háromnapos érkezési irányba fognak járni, ami ideje lesz többet megtudni a mexikói kultúráról, megnyitni a csatornákat az új információkért és a tartós kapcsolatokért, és megkezdheti az oktatási tapasztalatát. Ugyancsak féléves (csak egyéves diákok) és újrabeilleszkedési irányok lesznek, amelyek biztosítják, hogy minden diák ki tudja használni a tapasztalatcserét. Minden orientációs költség szerepel a programban.

Kiegészítő költségek: Miközben az iskolai beiratkozási díjakat a YFU fedezi, a hallgatóknak fel kell készülniük arra, hogy fedezzék az iskolai egyenruhák költségeit (ha szükséges), az iskolai könyveket és az ellátásokat, és ha szükséges, az iskolába és az iskolából szállítanak. A diákoknak regisztrálniuk kell a mexikói kormányra érkezéskor, felár ellenében. A tandíj nem tartalmazza a személyes kiadások pénzt. Az YFU Mexico azt ajánlja, hogy a diákok minden hónapban körülbelül 125 dollárra tervezzék, hogy a programban vannak.

Vízum adatok: A vízumokra vonatkozó információk a beiratkozáskor kerülnek beadásra. Ha többet szeretne megtudni a folyamatról, itt a mexikói nagykövetségre hivatkozhat.

Jelentkezési határidők: Az összes téli és tavaszi távozási program (január-március) pályázati határideje: október 1. Az ösztöndíjak befizetésének határideje: december 1. A nyári vagy őszi indulási programok határideje (június-szeptember) március 15. A programok a határidő lejárta előtt tölthetők be, ezért ösztönözzük a korai benyújtást!

A tandíj magában foglalja

 • Elhelyezés egy gazdacsaláddal
 • Belépés egy helyi mexikói középiskolába
 • Reptéri transzferek
 • Belföldi és nemzetközi utazás
 • Minden indulás előtti és utáni érkezés
 • A képzett YFU-munkatársak előkészítő támogatása
 • Támogatás a YFU Mexikó területi képviselőjéből a program során
 • Átfogó biztosítás
Program taught in:
Spanyol

See 22 more programs offered by Youth for Understanding USA »

This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
Duration
1 - 2 félév
Nappali
Price
11,995 USD
Év Program
By locations
By date
Start Date
szept. 2019
Application deadline
Start Date
szept. 2019
Application deadline

szept. 2019