Read the Official Description

Hogy mi a program abban különbözik ...

Történelmileg, munkahelyi sokszínűség programok középpontjában az építési figyelmet és megbecsülést a különbségek faji, etnikai, nemi, vallási preferencia. Túl megismertetése és hogy szükség van a skill-épület a kultúrák közötti kapcsolatokban.

Kutatásaink azonosítja a kultúrák szempontjából is, talán a legfontosabb tényező, hogy fontolja meg, amikor kapcsolatok kezelésében a mai globális munkahelyen.

Kutatásaink épül által lefektetett alapokat CQ Pioneers Earley, Ang, és Tan (2006), Bucher (2008), és Livermore (2011). Ahhoz, hogy a kutatás, Ridley-Smith (2015) írta le a dinamikus, iteratív modell váltás, hogy léteznie kell az újonnan érkezők és a befogadó kultúra tagjai. Ez a kultúrák közötti annyira erős, hogy, ha használják, akkor minden, de biztosítja a kölcsönösen előnyös és hasznos CQ cseréje és a szervezeti eredmények. Azonban, ha bármelyik iteratív alkatrész hiányzik, mindkét entitás megtapasztalhatják az eredménye alacsony CQ és csökkent a szervezeti hatékonyság. Mint ilyen, ez természetesen elősegíti a szimbiotikus (SYM-Q ™) megközelítés kultúrák közötti kapcsolatok. A SYM-B ™ leltár értékeli amely többek között az öt kiemelt területen a legerősebb és a leggyengébb. A képzési programok, tanácsadó és coaching segít feltérképezni a tanfolyam, amely növeli a szervezeti CQ. A szervezet tagjai kötnek, "CQ számunkra!" A meglévő adatok származó kutatók fent jelzi, hogy ötféle kultúrák akadályok bemutatja a legjelentősebb munkahelyi sokszínűség kérdéseivel. Mert nézzük oktatási stratégiák a leghatékonyabb szerek eltávolítása kultúrák akadályok, ajánljuk a következő stratégiák segít összpontosítani az erőfeszítéseket ezen a területen:

Egyedi azonosító tényezők

Önazonosság tényezők rontják a szervezeti hatékonyság.

KÖZPONTI 1. Nyelv szerepe, akcentus, nyelvjárás, és non-verbális kommunikáció generációkon átnyúló kommunikációs létrehozhat közötti feszültség vezetők és munkatársak.

KÖZPONTI 2. Szerepe többgenerációs várakozások munkakapcsolatok

Generációk a munkahelyen

baby boom
A Gen Jonesers
Gen X
Millennials

Kulturális identitás tényezők

Cross-cultural ütközés akadályozhatja "szervezeti fit" és az asszimiláció.

KÖZPONTI 3. Kulturális intelligencia (CQ) stratégiák javítására munkakapcsolatok

Szerepük a CQ csere

újoncok
Tagjai Host Kultúra

Környezeti tényezők azonosítása

Bizonyos elvárások és minták kölcsönhatás szabja meg és a kultúra.

KÖZPONTI 4. közötti kompatibilitás kulturális kontextus és az egyéni viselkedés

Környezeti tényezők

Szorítás vs. lazaság
Hierarchia
HÁTTÉR
önzés
idő Tájékozódás
profitorientáció

Együttműködésben

Kettőssége helyzetben leírások és munkahelyek meghatározására is eltörpül a siker.

KÖZPONTI 5. Egyértelműen meghatározott feladat elvárásainak

Job Identity tényezők

Role Clarity
Role Újdonság
Szerepkonfliktus A hajlandóság, hogy vegyenek részt CQ stratégiák kulcsfontosságú, hogy megszüntesse a kultúrák közötti korlátokat, és megvalósítása a termelékenység célok, amire vágysz.

A program középpontjában a megszerzése megértése a kulturális előítéletek és hogyan befolyásolják a munkahelyi tényezők. Kezelése a kultúra változás létrehozásával közös értékek, magatartási kódexek, és jól meghatározott feladat identitás tényezők. Előmozdítása pozitív kölcsönhatás, nagyobb termelékenységet, és kevésbé egyértelmű.

Természetesen tankönyv: Beyond tégla és habarcs: Építési hatékony globális Szervezet (2015) elérhető a Constance Ridley-Smith, PhD Természetesen segítő 441-239-4120 | csmith@college.bm

BM
Program taught in:
Angol

See 2 more programs offered by Bermuda College »

This course is On-line, Campus based
Start Date
márc. 2019
Május 2019
Duration
2 - 6 napok
Részidős oktatás
Nappali
Price
300 USD
By locations
By date
Start Date
márc. 2019
Application deadline
Start Date
Május 2019
Application deadline
Start Date
nov. 2019
Application deadline
Start Date
jan. 2020
Application deadline

márc. 2019

Location
Application deadline
End Date

Május 2019

Location
Application deadline
End Date

nov. 2019

Location
Application deadline
End Date

jan. 2020

Location
Application deadline
End Date