Táplálkozási és Élelmezési Szolgáltatási Menedzsment diploma
Fanshawe College
Kulcs információ
Campus helye
London, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 8 632 *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* a nemzetközi hallgatók teljes díja félévre; a tényleges költségeket még meghatározzák
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Táplálkozási és élelmiszer-szolgáltatási menedzsment áttekintése
Ha rajong a dietetika, az étel- és táplálkozásmenedzsment iránt, és másokat edz, akkor ezzel a kétéves táplálkozási és élelmiszer-szolgáltatási menedzser diplomával vezető szerepet kaphat az étkezési szolgáltatások terén. Ez a program azoknak a táplálkozóknak szól, akik többet akarnak megismerni a táplálkozástudományról, és tökéletes lehetőség azok számára, akik karrierjüket szeretnék folytatni az egészségügyben és más kapcsolódó étkezési szolgáltatásokban.
Ennek az élelmiszer- és táplálkozási menedzsment programnak a hallgatói készségeket építenek:
- Mennyiségű élelmiszer-előállítás
- Táplálkozási és diétás terápiák
- Táplálkozástudomány
- Vezetés
- Pénzügyi menedzsment
- Emberi Erőforrások
A tantermi oktatás és a munkahelyi gyakorlatok révén a hallgatók felfedezik, hogy a hosszú távú gondozási létesítmények, az idősek otthona, a kórházak, a napközi otthonok, az iskolai büfék és a kereskedelmi vendéglátás, például a légitársaság étkeztetési szolgáltatásai hogyan biztosítanak tápláló ételeket betegeiknek, lakóiknak és ügyfeleiknek.
A diplomások által megszerzett munkakörök a következők:
- Táplálkozási menedzser
- Élelmezési szolgálat felügyelete
- Étrend-felügyelő
- Dietetikus technikus
- dietetikus
- A Támogatási Szolgálat igazgatója
- Élelmiszer-szolgáltatási tanácsadó
Készüljön fel egy jövedelmező karrierre az élelmiszer- és táplálkozásmenedzsment területén!
Diplomás két Ontario College-i igazolvánnyal: a kulináris készségekről szóló tanúsítvánnyal és a táplálkozási és élelmiszer-szolgáltatási menedzsment diplomával;
- Minőségi végzettséggel rendelkezik ezen a kanadai Táplálkozáskezelő Társaság (CSNM) akkreditált programján;
- Legyen vezető, miközben tanul a tantestülettől és tanítja őket a táplálkozástudomány, a menütervezés, az élelmiszer-előállítás és a csapatok vezetése terén szerzett tapasztalatokkal és ismeretekkel;
- Nyerjen gyakorlati tapasztalatokat és üzleti készségeket egy öt hetes gyakorlati alkalmazás révén, a Fanshawe egyik közösségi partnerének táplálkozási és étkezési szolgáltatásokkal foglalkozó menedzsment csapatának részeként;
- Jelentkezzen olyan lehetőségekre, mint a CSNM Nemzeti Ösztöndíjprogram, amelyet Fanshawe büszkén oszt meg, hogy eddig három országos díjazottja volt;
- Végezzen diplomát, ha úgy dönt, a Pathways lehetőségeivel, beleértve a Brescia Egyetemi Főiskola kitüntetésekre specializálódott táplálkozási és dietetikai szakát, amely regisztrált dietetikus szakmai gyakorlatra való jelentkezéshez szükséges;
- Haladjon tovább az oktatásában, tudván, hogy kész lesz diplomát szerezni az élelmiszer- és táplálkozási iparban rendelkezésre álló további kanadai képesítések megszerzésére.
Egyéb információk
- A táplálkozási és élelmiszer-szolgáltatási menedzsment programot a Kanadai Táplálkozási Menedzsment Társaság (CSNM) akkreditálta. A diplomások a program sikeres befejezése után jogosultak a CSNM szakmai tagságára (www.csnm.ca). A CSNM-ben való tagság előfeltételnek bizonyult az élelmiszer-ipari szolgáltató szektorban.
- A Táplálkozási és Élelmezési Szolgáltatási Menedzsment Program 1. és 2. szintjének sikeres teljesítése után a hallgatók megkapják az Ontario Főiskolai Tanúsítványt.
Tanulási eredmények
A diplomás megbízhatóan bizonyította, hogy képes
- tervezzen menüt az ügyfelek táplálkozási, étrendi és orvosi igényeinek, kulturális és vallási igényeinek, valamint személyes preferenciáinak kielégítésére.
- kezelni az élelmiszerek kezelését, elkészítését és kiszolgálását az egészségre, biztonságra, higiénés körülményekre, a minőségbiztosításra és az ügyfelek elégedettségére vonatkozó jogszabályok, irányelvek, eljárások és az ipar bevált gyakorlatainak való megfelelés biztosítása érdekében.
- kezelni a különféle kliensek táplálkozási szükségleteit az egészségügyben és más étkezési szolgáltatásokban, az egészségügyi szakemberekkel együttműködve vagy azok irányításával.
- támogasson másokat az ipari, szervezeti és jogi normáknak megfelelő szakmai és etikai munkában.
- figyelemmel kíséri a releváns helyi, nemzeti és globális trendeket, a kialakulóban lévő technológiákat, a jogszabályok és a bevált gyakorlatok változását a munka teljesítményének javítása érdekében, valamint tájékoztatja az élelmiszer- és táplálkozási szolgáltatások irányítását és nyújtását.
- olyan ügyfélszolgálatot kell nyújtani, amely előreláthatólag megfelel, és / vagy meghaladja az egyéni elvárásokat, és összhangban áll a szervezeti normákkal és célokkal.
- hozzájáruljon a részleg alkalmazottainak felvételéhez, coachingjához, képzéséhez, ütemezéséhez, felügyeletéhez és teljesítménymenedzsmentjéhez, összhangban az emberi erőforrásokkal, a munkaügyi kapcsolatokkal, a munkahelyi egészségvédelemmel és biztonsággal, valamint az ipar bevált gyakorlataival.
- alkalmazza az ipar bevált módszereit, pénzügyi megszorításait, valamint a társadalmi felelősségvállalás és a környezeti fenntarthatóság elveit a készletgazdálkodás és az áruk és szolgáltatások beszerzése során.
- hozzájáruljon az élelmiszer- és táplálkozási szolgáltatások és műveletek elemzéséhez, valamint a változások végrehajtásához és értékeléséhez, a folyamatos fejlesztés támogatása érdekében.
- hozzájárul a költségvetés tervezéséhez és kezeléséhez, összhangban a szervezet céljaival és a táplálkozási és étkezési részlegekre vonatkozó jogi követelményekkel.
- az információs és az iparágra jellemző technológiák kiválasztása és felhasználása az egyéni munkateljesítmény, valamint az élelmiszer- és táplálkozási szolgáltatások irányításának és nyújtásának javítása érdekében.
- az élelmiszer- és táplálkozási szolgáltatások és az egészséges életmód támogatása a marketingtervek és az ügyfelek általános jólétének támogatása érdekében.
Program Pathways
Táplálkozási és dietetikai szakirány a Brescia Egyetemi Főiskolán, Nyugati Egyetemen
Tanfolyamok
1. szint
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- FDMG-1113 Ételkészítés 1 4
- FDMG-1104 Kulináris alapismeretek 3
- BAKE-1021 Sütés gyakorlati 1 4
- BAKE-1002 sütési elmélet 1
- DEVL-1049 Karrier-előkészítés 2
- WRIT-1042 Ok és írás 1-Turizmus / Vendéglátás 3
- MATH-1210 Matematika a vendéglátáshoz 2
- NUTR-1018 Táplálkozás-Bevezetés
2. szint
Általános oktatás - Vegyen részt 3 kredit általános képzésben.
Tegye meg az alábbi kötelező tanfolyamokat:
- FDMG-3043 Ételkészítés 2 2
- FDMG-3044 Garde Manger 2
- FDMG-1064 Beszerzés és menü tervezés 2
- COMM-3080 Turisztikai és vendéglátási bizottság 3
- ANTH-1012 Kulturális antropológia 3
- FDMG-1114 Éttermi gyártás 1 3
3. szint - Külső munka
A következő kötelező kurzusok:
NUTR-1015 terepi elhelyezés 4.8
4. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező tanfolyamokon
(C MINIMÁLIS OSZTÁLY):
- ANTH-1002 A modern gasztronómia antropológiája 3
- NUTR-1011 Az élelmiszer és táplálkozás tudománya 3
- NUTR-1012 fiziológia és normál táplálkozás
- ACCT-1104 Számviteli alapismeretek 3
- NUTR-1013 klinikai dokumentáció 2
- NUTR-1014 terápiás táplálék
- HOSP-1013 alkalmazotti kapcsolatok 3
- NUTR-3008 Táplálkozásterápia Gyakorlati 2
5. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező tanfolyamokon
(Min. C fokozat):
- NUTR-3004 klinikai elhelyezés 4.8
- MKTG-3041 Marketing Nutrition 3
- FDMG-5018 Ellenőrzés és megfelelés 3
- FINA-3038 Pénzügy az élelmiszer- és táplálkozásmenedzsmentért 3
- NUTR-3006 táplálkozási szűrés 3
- MGMT-3099 Szolgáltatáskezelés 3
Általános oktatás - választható
Vegye 3 általános iskolai kreditet - általában a 2. szinten
Program rezidens
A hallgatóknak legalább 21 kreditet kell teljesíteniük ebben a programban a Fanshawe College hogy megfeleljenek a programban való tartózkodás követelményeinek és elvégezzék ezt a programot
Felvételi követelmények
OSSD az egyetem (C) (U) Főiskola (C) tanfolyamaival,
Egyetemi / Főiskolai (M) vagy Nyílt (O) adatfolyam a következőkkel:
- 12-es fokozatú angol (C) vagy (U)
- Bármely 11. osztályú matematika * (C), (U) vagy (M)
vagy
Akadémiai és karrier belépési bizonyítvány (ACE)
vagy
Ontario-i középiskolai egyenértékűségi bizonyítvány (GED) és:
Bármely 11. osztályú matematika * (C), (U) vagy (M)
vagy
- Érett jelentkező, aki a fent említett tanfolyamokon áll
Jegyzet:
* Azok a jelentkezők, akik nem rendelkeznek a szükséges matematikával, a megfelelő előzetes frissítés elvégzésével továbbra is jogosultak a felvételire.
Angol nyelvi követelmények
Azoknak a pályázóknak, akiknek az első nyelve nem angol, az alábbi módszerek egyikével kell bizonyítani az angol nyelvtudást:
- 12. osztályú főiskola vagy egyetemi adatfolyam angol nyelvű hitele Ontario középiskolából vagy azzal egyenértékű, a program belépési feltételeitől függően
- Az angol mint idegen nyelv (TOEFL) teszt legalább 79 ponttal az internetes teszten (iBT), az elmúlt két év teszt eredményeivel
- Nemzetközi angol nyelvtesztelő rendszer (IELTS) Akadémiai teszt 6,0 összponttal, 5,5-nél kevesebb ponttal sem a négy sáv bármelyikében, az elmúlt két év teszt eredményeivel.
- Kanadai Akadémiai Angol Nyelv (CAEL) teszt, melynek összpontszáma 60, a négy sáv bármelyikében 50-nél kevesebb pontszámot kapott, az elmúlt két évben pedig a teszt eredményei
- Pearson Test of English Academic (PTE) legalább 53 ponttal, az elmúlt két évben a teszt eredményekkel
- A Cambridge-i angol teszt (FCE / CAE / CPE), amely a 169-es Cambridge-i angol skála összpontszámával rendelkezik, 162 nyelv alatti nyelvi készség nélkül, a vizsgálati eredmények az elmúlt két évben
- Egy angol nyelvértékelés (ELE) a Fanshawe College nál, a teszt összes szakaszában legalább 70% -os pontszámmal, az elmúlt két évben végzett vizsgálati eredményekkel
- Fanshawe College ESL4 / GAP5 diákok: minimálisan 80% ESL4 / GAP5 8. szinten, 75% ESL4 / GAP5 9. szinten, vagy 70% ESL4 / GAP5 10. szinten
Ajánlott tudományos előkészítés
- 11. fokozatú élelmiszer és kultúra (M)
- 12. fokozatú táplálkozás és egészség (C)
- 11. vagy 12. fokozatú kémia (C) vagy (U)
- 11. vagy 12. fokozatú biológia (C) vagy (U)
- 11. és 12. évfolyam vendéglátás és turizmus (C)
- Bármely 11. vagy 12. fokozatú vállalkozói tevékenység (C) vagy (O)
- 11. osztály Információs és kommunikációs technológia: a digitális környezet (O) vagy 12. osztály Információs és kommunikációs technológia: multimédiás megoldások (C)
- 12. osztályú pénzügyi számviteli elvek (M)
- 12. osztály Üzleti és technológiai kommunikáció (O)
- Akadémiai és karrier-felvételi bizonyítvány (ACE): Üzleti vagy műszaki matematika tanfolyam és számítógépes ismeretek tanfolyam
Ajánlott személyes előkészítés
- Érdeklődés a táplálkozás és az egészség iránt
- Az ételkészítés és -szolgáltatás iránti érdeklődés az intézményi étkezési környezet meglátogatásával
- Érdeklődés más országok ételeivel és szokásaival szemben
- Fejlesztési képességek fejlesztése
- Az a fajta ember, aki belép a területre, felelősségteljes, személyes és élveznie kell a kihívást jelentő iparágban dolgozó emberekkel való együttműködést
- A sikeres személyek részletközpontúak és jó csapatjátékosok
Fejlett állás
A pályázók a korábbi tanulmányi eredmények alapján egy másik intézménynél és / vagy az előzetes tanulási értékelésen és elismerésen (PLAR) jelentkezhetnek. A haladó állások a pályázót a program második vagy magasabb szintjére való közvetlen belépésre jogosítják.
A pályázó kiválasztási kritériumai
Ha a jogosult pályázók száma meghaladja a programban rendelkezésre álló helyeket, a pályázó kiválasztási kritériumai:
- Az Ontario állandó lakosainak előnyben részesítése
- A kérelem beérkezése február 1-jéig (ezt követően a Fanshawe College a pályázókat először az első kézbesítés alapján veszi figyelembe, amíg a program nem teljes)
- Teljesítés a felvételi követelményekben
A felvétel utáni követelmények
A következő elemek vonatkoznak a programra:
- A védőoltás jó egészségügyi nyilvántartása szükséges
- Rendőrségi nyilvántartás ellenőrzése és sebezhető ágazati átvilágítás, beleértve a bántalmazott szexuális bűnelkövetők adatbázisának ellenőrzését
- Érvényes biztonságos élelmiszerkezelői tanúsítvány
- Kétlépéses TB-teszt
Karrierlehetőségek
- Táplálkozási menedzser
- Élelmezési szolgálat felügyelete
- Diétás technikusok / asszisztens
- A Food Service Team tagja, például Cook vagy Food Service Worker
- Diétásmenedzser / osztályvezető
- Élelmiszer- és táplálkozási menedzser
Képtár
Belépők
Tanterv
Tanfolyamok
1. szint
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- FDMG-1113 ---- Ételkészítés 1
- FDMG-1104 ---- Alapvető kulináris ismeretek
- BAKE-1021 ---- Gyakorlati sütés 1
- BAKE-1002 ---- Bake Theory
- DEVL-1049 ---- Karrier előkészítés
- WRIT-1042 ---- Ok és írás 1-Turizmus/vendéglátás
- MATH-1210 ---- Matematika a vendéglátásért
- NUTR-1018 ---- Táplálkozás-Intro
2. szint
Általános oktatás - Vegyen részt egy 3 kredites általános oktatás választható kurzuson.
Vegyen részt az alábbi kötelező kurzusokon:
- FDMG-3043 ---- Ételkészítés 2
- FDMG-3044 ---- Garde Manger
- FDMG-1064 ---- Beszerzés és menütervezés
- COMM-3080 ---- Idegenforgalmi és vendéglátási kommunikáció
- ANTH-1012 ---- Kulturális antropológia
- FDMG-1146 ---- Élelmiszer-gyártás
3. szint – Externship
Végezze el a következő kötelező tanfolyamot:
- NUTR-1015 ---- Mezőelhelyezés
4. szint
Vegye ki a következő kötelező tanfolyamok mindegyikét
(Minimum C fokozat):
- ANTH-1002 ---- A modern gasztronómia antropológiája
- NUTR-1011 ---- Az élelmiszer- és táplálkozástudomány
- NUTR-1012 ---- Élettan és normál táplálkozás
- ACCT-1104 ---- Számviteli alapismeretek
- NUTR-1013 ---- Klinikai dokumentáció
- NUTR-1014 ---- Terápiás táplálkozás
- HOSP-1013 ---- Munkavállalói kapcsolatok
- NUTR-3008 ---- Táplálkozási terápia gyakorlati
5. szint
Vegye ki a következő kötelező tanfolyamok mindegyikét
(Minimum C fokozat):
- FLDP-3049 ---- Táplálkozási gyakorlat
- MKTG-3041 ---- Marketing táplálkozás
- FDMG-5018 ---- Auditálás és megfelelőség
- FINA-3038 ---- Pénzügyi élelmiszer- és táplálkozásmenedzsment
- NUTR-3006 ---- Táplálkozási szűrés
- MGMT-3099 ---- Létesítmények kezelése
Általános oktatás - Választható tárgyak
Szerezzen 3 általános oktatási kreditet – általában 2. szinten
Program rezidens
A hallgatóknak legalább 21 kreditet kell teljesíteniük ebben a programban Fanshawe College címen, hogy megfeleljenek a program tartózkodási helyére vonatkozó követelménynek, és elvégezzék ezt a programot
A program eredménye
A diplomás megbízhatóan bizonyította, hogy képes
- Menüket úgy kell megtervezni, hogy megfeleljenek az ügyfelek táplálkozási, étrendi és egészségügyi szükségleteinek, kulturális és vallási követelményeinek, valamint személyes preferenciáinak.
- az élelmiszerek kezelésének, elkészítésének és kiszolgálásának irányítása a vonatkozó jogszabályoknak, irányelveknek, eljárásoknak és az egészséggel, biztonsággal, higiéniával, minőségbiztosítással és az ügyfelek elégedettségével kapcsolatos legjobb iparági gyakorlatoknak való megfelelés biztosítása érdekében.
- az egészségügyi szakemberekkel együttműködve vagy az egészségügyi szakemberek irányítása alatt kezeli a különböző ügyfelek táplálkozási igényeit az egészségügyi ellátásban és más vendéglátóipari környezetben.
- mások támogatása abban, hogy szakmailag és etikusan dolgozzanak az iparági, szervezeti és jogi normákkal összhangban.
- figyelemmel kíséri a releváns helyi, országos és globális trendeket, az újonnan megjelenő technológiai változásokat a jogszabályokban, és a legjobb gyakorlatokat a munkateljesítmény javítása, valamint az élelmiszer- és táplálkozási szolgáltatások irányításának és nyújtásának tájékoztatása érdekében.
- olyan ügyfélszolgálatot nyújt, amely előrevetíti, megfelel és/vagy meghaladja az egyéni elvárásokat, és összhangban van a szervezeti szabványokkal és célkitűzésekkel.
- hozzájárul az osztályok személyzetének felvételéhez, oktatásához, képzéséhez, ütemezéséhez, felügyeletéhez és teljesítménymenedzsmentjéhez, összhangban az emberi erőforrásokkal, a munkaügyi kapcsolatokkal, a munkahelyi egészségvédelemmel és biztonsággal, valamint az iparág legjobb gyakorlatával.
- alkalmazza a legjobb iparági gyakorlatokat, pénzügyi korlátokat, valamint a társadalmi felelősségvállalás és a környezeti fenntarthatóság elveit a készletkezelésben, valamint az áruk és szolgáltatások beszerzésében.
- közreműködik az élelmezési és táplálkozási szolgáltatások és működések elemzésében, a változások végrehajtásában és értékelésében, a folyamatos fejlesztés támogatása érdekében.
- közreműködik a szervezet célkitűzéseivel és a táplálkozási és étkeztetési osztályokra vonatkozó jogszabályi követelményekkel összhangban lévő költségvetések tervezésében és kezelésében.
- információs és iparág-specifikus technológiák kiválasztása és felhasználása az egyéni munkateljesítmény, valamint az élelmezési és táplálkozási szolgáltatások kezelésének és szállításának javítása érdekében.
- az élelmiszer- és táplálkozási szolgáltatások és az egészséges életmód népszerűsítése a marketingtervek és az ügyfelek általános jólétének támogatása érdekében.
Karrierlehetőségek
A Fanshawe Táplálkozási és Élelmiszerszolgáltatási Menedzsment programjában végzettek sokféle helyen találhatnak munkát, beleértve az egészségügyi intézményeket, a tartós gondozást, a nyugdíjas otthonokat, a kórházakat, a javítóintézeteket, a napköziotthonokat, a légitársaságok élelmezési szolgáltatásait, a közösségi és kormányzati szerveket, a vendéglátó szolgáltatásokat, iskolák/főiskolák/egyetemek, vendéglátóipar és vendéglátóipar. Karrierek széles skáláját folytathatják, beleértve:
- táplálkozási szakértő
- táplálkozási menedzser
- étkeztetési felügyelő
- Diétás felügyelő
- dietetikus technikus/asszisztens
- szakács vagy élelmiszeripari dolgozó
- diétás vezető/osztályvezető
- élelmezési és táplálkozási menedzser
- élelmezési szolgáltatások vagy támogató szolgáltatások igazgatója
- élelmezésügyi igazgatóhelyettes
- támogató szolgáltatások menedzsere
- élelmezési osztály vezetője
- Étkezési tanácsadó
Íme néhány példa a karrierlehetőségekre a Fanshawe Táplálkozási és Élelmiszer-menedzsment programján végzett hallgatók számára:
Élelmiszerügyi igazgatóhelyettes
Gondoskodik arról, hogy minden egyes lakos étrendi és táplálkozási követelményei teljesüljenek, és rendszeres felméréseket végezzenek.
Diétás segéd
Felelős az étkezési/étkezési szolgáltatások előkészítéséért, kiszolgálásáért és takarításáért.
Élelmiszerszolgálat vezetője
Olyan étkeztetési program kidolgozása és végrehajtása, amely vonzó és tápláló ételeket tartalmaz, amelyek megfelelnek az egyes ügyfelek táplálkozási igényeinek.
Tanulói beszámolók
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Táplálkozási és élelmezési menedzsment diploma
- Toronto, Kanada
Élelmiszer- és vendéglátás-menedzsment alkalmazott tudományos munkatársa (Campus)
- Dallas, Amerikai Egyesült Államok