Táplálkozási és élelmezési menedzsment diploma
Centennial College
Kulcs információ
Campus helye
Toronto, Kanada
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CAD 2 721 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Belépők
Tanterv
1. félév
- COMM-160/COMM-161 Főiskolai kommunikáció 1
- GNED általános oktatás választható
- NFSM-100 A higiéniai, biztonsági és higiéniai alapelvek
- NFSM-101 Bevezetés a számítástechnikába
- NFSM-105 konyhai gyártás
- NFSM-108 Bevezetés az élelmezési szolgáltatásokba
- NFSM-109 Táplálkozás 1
- NFSM-117 Matematika az élelmiszerszolgáltatás-menedzsmenthez
2. félév
- COMM-170/COMM-171 Főiskolai kommunikáció 2
- GNED-500 Globális állampolgárság: a társadalmi elemzéstől a társadalmi cselekvésig
- NFSM-110 Táplálkozás 2
- NFSM-112 Élelmiszer-tulajdonságok elemzése
- NFSM-115 Beszerzés az élelmiszeripari szolgáltatások számára
- NFSM-201 Kommunikáció és szakmaközi megközelítések az egészségügyben és az élelmezési szolgáltatásokban
- NFSM-208 Élelmiszerszolgáltatás könyvelés
3. félév
- GNED általános oktatás választható
- NFSM-202 Szervezeti magatartás az élelmezési szolgáltatásokban
- NFSM-206 Medical Nutrition Therapy
- NFSM-207 Létesítmények tervezése és tervezése
- NFSM-210 Marketing és Merchandising élelmiszeripari szolgáltatásokhoz
- NFSM-211 felügyeleti gyakorlatok
- NFSM-223 Food Services Systems Management
4. félév
- NFSM-203 Humánerőforrás-menedzsment az élelmezési szolgáltatásokban
- NFSM-213 Receptfejlesztés és költségszámítás
- NFSM-216 Egészségügyi menü tervezése
- NFSM-217 Field Placement
- NFSM-219 Szakmai gyakorlati szeminárium
- NFSM-220 Táplálkozásértékelési és Tanácsadási technikák
- NFSM-221 Pénzügyi menedzsment
A program eredménye
Kiemelt program
A Közösségi és Egészségtudományi Iskola, valamint a Vendéglátó-, Idegenforgalmi és Kulináris Művészeti Iskola erőforrásainak felhasználásával megtanulhatja a nagy mennyiségű étel elkészítésének gyakorlati szempontjait, és kísérleteket végezhet az ételek fizikai tulajdonságainak megismerésére.
- A program négy félévből áll (őszi és téli felvételi).
- A program utolsó hat hetében jóváhagyott gyakorlati gyakorlatból áll, amelyet a főiskola szervez meg. A terepi kihelyezés egy felügyelt gyakorlat lesz az egészségügyben.
- A kar tagjai jellemzően a CSNM vagy az Ontariói Dietetikusok Kollégiumának tagjai. Tapasztalattal rendelkeznek az élelmiszergyártásban, a kiskereskedelmi iparban, az élelmezési szolgáltatások menedzsmentjében, a klinikai táplálkozásban, valamint az akut és tartós ellátásban nyújtott tanácsadásban.
Ha végzett a táplálkozási és élelmezési menedzsment szakon, a következőkre lesz képes:
- Menüket úgy kell megtervezni, hogy megfeleljenek az ügyfelek táplálkozási, étrendi és egészségügyi szükségleteinek, kulturális és vallási követelményeinek, valamint személyes preferenciáinak;
- Felügyeli és értékeli az élelmiszerek kezelését, elkészítését és kiszolgálását, hogy biztosítsa a vonatkozó jogszabályoknak, szervezeti szabályzatoknak és eljárásoknak, valamint az egészséggel, biztonsággal, higiéniával, minőségbiztosítással és ügyfél-elégedettséggel kapcsolatos legjobb iparági gyakorlatoknak való megfelelést;
- Különféle ügyfelek táplálkozási szükségleteinek kielégítése egészségügyi környezetben, a szakmaközi egészségügyi csapat tagjaival együttműködve vagy azok irányítása alatt;
- Másokat betartani és támogatni abban, hogy a szakmai és etikai magatartásra vonatkozó iparági, szervezeti és jogi normák szerint dolgozzanak;
- Alkalmazza a releváns helyi, nemzeti és globális trendeket, feltörekvő technológiákat és a jogszabályok változásait a munkateljesítmény javítása és a vezetői döntések támogatása érdekében;
- Olyan ügyfélszolgálatot nyújtani, amely előrevetíti, megfelel vagy meghaladja az egyéni elvárásokat, és összhangban van a szervezeti szabványokkal és célkitűzésekkel;
- Részvétel az osztályok személyzetének felvételében, oktatásában, képzésében, ütemezésében, felügyeletében és teljesítményértékelésében az emberi erőforrások, a munkaügyi kapcsolatok, a munkahelyi egészség és biztonság, valamint az iparág legjobb gyakorlataival összhangban;
- Részvétel a készletkezelésben, valamint az áruk és szolgáltatások beszerzésében az iparág legjobb gyakorlatai, pénzügyi korlátai, valamint a társadalmi felelősségvállalás és a környezeti fenntarthatóság elvei szerint;
- Közreműködni az élelmezési és táplálkozási folyamatok, rendszerek és műveletek elemzésében, a változtatások végrehajtásában és értékelésében a folyamatos fejlesztés támogatása érdekében;
- Közreműködik a szervezet célkitűzéseivel és az élelmezési és táplálkozási szolgáltatásokkal foglalkozó részlegekre vonatkozó jogszabályi követelményekkel összhangban lévő költségvetések tervezésében és adminisztrációjában;
- Megfelelően válassza ki és használja az információs és iparág-specifikus technológiákat az egyéni munkateljesítmény, valamint az élelmezési és táplálkozási szolgáltatások irányításának javítása érdekében;
- Vegyen részt az élelmiszer- és táplálkozási szolgáltatások, valamint az egészséges életmód népszerűsítésében a marketingtervek és az egyének általános jólétének támogatása érdekében;
- A globális állampolgársággal és a méltányosságra vonatkozó ismeretek, készségek és tapasztalatok fejlesztése az erőforrások fenntarthatóságával, az egyéni és közösségi identitással, a kritikus társadalmi elemzéssel, valamint a fokozott személyes és társadalmi felelősségvállalással kapcsolatban;
- A társadalmi, gazdasági és ökológiai méltányosságot egyéni és globális szinten előmozdító változásra irányuló cselekvés támogatása;
- Vegyen részt a szakmaközi együttműködésben.
Karrierlehetőségek
Állást kínáló cégek
Azok a szervezetek, amelyek a Táplálkozási és Élelmiszerszolgáltatás-menedzsment szakon végzetteket vettek fel, többek között az Aramark, a Compass, a Complete Purchasing, az Extendicare, a Humber River, a Kensington Gardens, a Sienna Senior Living, Mt. Sinai Kórház, Marquise Hospitality (Division of Compass), Providence Healthcare Centre, Scarborough Health Network, Shepherd Village, Sodexho, St. Michael's Hospital, Michael Garron Hospital, University Health Network, Revera and MacKenzie Health.
Karrier kilátások
- Élelmiszer- és Táplálkozási Menedzser/Étrendi vezető
- Élelmiszer-felügyelő
- Diétás technikus
- Minőségi kockázatkezelési koordinátor
- Betegszolgálati felügyelő
- Étkezési program koordinátora
- Élelmiszerszolgáltatás igazgatója
- Kiskereskedelmi Élelmezési Felügyelő
- Catering Manager
Oktatás Pathways
A minősített táplálkozási és élelmezési menedzsment végzettségűek részt vehetnek Pathway partnerintézmény-programokban. Ezek a Pathway programok lehetővé teszik, hogy diplomát szerezzen Centennial Collegecímen szerzett tanulásért. Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden partnerségnek meg kell felelnie egy meghatározott minimális besorolási követelménynek ahhoz, hogy jogosult legyen az átigazolási kreditekre, amelyeket a partnerintézmény értékel.
Foglalkoztatási területek
A Nutrition and Food Service Management program elsődleges célja, hogy felkészítse Önt az egészségügyi karrierlehetőségekre. Folyamatos igény van képzett élelmezési menedzserekre Ontario tartós gondozási intézményeiben, akik megszerezték a CSNM-tagságot, azonban a foglalkoztatási területek közé tartozhatnak még:
- Kórházak
- Hosszú távú gondozási létesítmények
- Idősek lakhelyei
- Krónikus gondozási létesítmények
- Nagy volumenű étkeztetési szolgáltatások
- Kiskereskedelmi kávézók
- Légitársaság étkezési szolgáltatások
- Élelmiszergyártók
- közösségi ügynökségek
- Üzlet/étkezés
Tanulói beszámolók
English Language Requirements
Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.