Városi gazdálkodási eszközök az éghajlatváltozáshoz

IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Városi gazdálkodási eszközök az éghajlatváltozáshoz

IHS, Institute For Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam

Városi gazdálkodási eszközök az éghajlatváltozáshoz

Az IHS büszkén jelenti be, hogy ezt a kurzust az UN-HABITAT-nal közösen fejlesztették ki.

A városok egyre inkább elvárják, hogy konkrét lépéseket tegyenek az éghajlatváltozás mérséklése érdekében, és alkalmazkodjanak a városnak a felmelegedő vízszinthez, az aszályhoz és a földmelegítéshez kapcsolódó egyéb természeti katasztrófákhoz. Milyen konkrét tevékenységeket végezzen a város, és mi működik? Ez a kurzus irányítási eszközöket kínál a várostervezők, a tervezők és a környezetvédők számára.

célok

A kurzus végére a résztvevők képesek lesznek elkészíteni a helyi klímaváltozási terveket, amelyek a globális kihívásokkal foglalkoznak, mégis konkrét helyi akciókra összpontosítanak. A tanfolyam konkrét gyakorlatokat kínál a városi tervezés és a környezeti infrastruktúra, különösen az energia, a közlekedés, a lakhatás és a víz kezelésére.

Tartalom

1. modul: Bevezetés az éghajlatváltozáshoz és a sérülékenységhez.
A városokat a legsebezhetőbb területeknek tekintik a tengerszint emelkedése, a vihar hullámzása, az áradások és az aszályok miatt. A város legveszélyeztetettebb területeinek feltérképezése a releváns éghajlatváltozással járó ügynökökkel alapvető lépés a város sebezhetőségének csökkentésében. A résztvevők megismerik a sebezhetőség-felmérési eszközök széles skáláját, és megszerzik a tudás és a készségeket arra vonatkozóan, hogyan kell egy esettanulmányon alapuló sebezhetőségi értékelést és sérülékenység-leképezést végrehajtani egy várost illetően. Emellett a résztvevők bemutatják az éghajlatváltozással kapcsolatos döntéshozatali eszközöket.

2. modul: Az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás: föld, víz és katasztrófa-kezelés.
A városoknak alkalmazkodniuk kell mind az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó hosszú távú tendenciákhoz (pl. A tengerszint emelkedése), mind pedig az extrém eseményekhez, például az árvizekhez. Évszázadnyi földterület-visszanyerés után Hollandia a tavakat tóvá alakítja, lebegő házakat és utakat épített, és kísérleteket tett a tetőtéri kertekkel. Az elmélet és a bevált gyakorlatok alapján a résztvevők konkrét esetekről ismerik el a különböző adaptációs stratégiákat. Ebben a modulban különféle típusú megközelítések, például közösségi alapú és ökoszisztéma alapú alkalmazkodás fognak foglalkozni.

3. modul: Klímaváltozás mérséklése: Energia, közlekedés és szénpiacok.
A városok fontos szerepet játszhatnak az éghajlatváltozás mérséklésében. Csökkenthetik az energiafogyasztást, elősegíthetik a megújuló energiaforrásokat, vagy szén-dioxid-kibocsátást tudnak kereskedni a Kiotói Jegyzőkönyv rugalmas mechanizmusai szerint. Ez utóbbi jövedelmező vállalkozásgá vált a "zöld" és a "tiszta" városok számára. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának nyilvántartása és a kibocsátáscsökkentési potenciál értékelése a város klímaváltozási tervezésének létfontosságú eszközeivé válik. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy városi szinten végezzenek üvegházhatású gázok nyilvántartását, és prioritásként kezeljék az éghajlatváltozás hatásainak mérséklését célzó intézkedéseket.

4. modul: Helyi klímaváltozási cselekvési tervek
A helyi éghajlatváltozási (CC) cselekvési tervek - gyakran homályosak - alkalmazkodási és mérséklési stratégiákat valósítanak meg konkrét lépésekké. A helyi CC cselekvési tervek a sebezhetőség értékelésén, mérséklésén és alkalmazkodásán alapulnak, és figyelembe veszik az adott város (pénzügyi) korlátait. A résztvevők elemzik és értékelik a különféle esettanulmányok részletes felmérési jelentéseit, és egy adott városra vonatkozó helyi éghajlat-változási cselekvési tervet dolgoznak ki.

Belépés


Ehhez az okleveles kurzushoz szükséges:

• Bachelor diploma vagy azzal egyenértékű

• Legalább 2 éves munka vagy tudományos tapasztalat

• Az angol nyelv kielégítő szóbeli és írásbeli parancsának bizonyítása. Ha az angol nem az anyanyelv, akkor angol nyelvvizsga szükséges

Időpontok: 2019. június 17. és július 5. között

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol


Utoljára frissítve July 10, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
Június 2019
Duration
Időtartam
1 - 3 hetek
Részidős
Price
ár
2,750 EUR
Locations
Hollandia - Rotterdam, South Holland
Kezdet : Június 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt
Dates
Június 2019
Hollandia - Rotterdam, South Holland
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma Kérj Információt