Keystone logo
Kanada

Tanulmány Akadémiai tanfolyam ban ben Kanada 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  624
 • Közművek részesedése

  47
 • Internet előfizetés

  58
 • Helyi közlekedés

  67

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  10
 • Korsó helyi sör

  5

Vízumkövetelmények

Ha 6 hónapnál hosszabb ideig szeretne Kanadában tanulni, be kell szereznie egy kanadai tanulmányi engedélyt, amely kanadai diákvízumként szolgál a tartózkodás idejére.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Kanadai tanulmányi engedély

Ár és pénznem

CAD 150

Ki kérelmezheti a vízumot?

A legtöbb külföldi állampolgárnak tanulmányi engedélyt kell kérnie. A kibocsátott tanulmányi engedély lehetővé teszi a külföldi állampolgár számára, hogy Kanadában egy jóváhagyott intézetben tanuljon a meghatározott tanfolyam vagy program időtartama alatt. Bizonyos esetekben nincs szüksége tanulmányi engedélyre, hogy Kanadában iskolába járjon:

 1. Ha a tanulni kívánt tanfolyam vagy program időtartama 6 hónapnál rövidebb.
 2. Ha Ön egy Kanadában tartózkodó külföldi képviselő családtagja vagy alkalmazottja.
 3. Ha Ön egy külföldi fegyveres erő tagja. Azonban továbbra is szüksége lesz elektronikus utazási engedélyre (eTA), hogy Kanadába repüljön.

Hol lehet jelentkezni?

Online/papír jelentkezés

Kanadai tanulmányi engedélyt online vagy papíralapú kérvényen keresztül kérhet, amely a Kanadai Állampolgárság és Bevándorlási Hivatal (CIC) weboldalán szerezhető be.

Weboldal:https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

1. Először szabványosított elfogadólevelet kell beszereznie egy elismert felsőoktatási szolgáltatótól.

2. A következő lépés egy kanadai diákvízumkérelem-csomag beszerzése a CIC webhelyéről (http://www.cic.gc.ca), vagy a helyi vízumirodával, vagy az otthonában lévő kanadai nagykövetséggel vagy konzulátussal. ország.

3. A jelentkezési csomag megszerzéséhez meg kell válaszolnia néhány önmagával kapcsolatos kérdést a CIC webhelyén. Ezek a kérdések határozzák meg, hogy jogosult-e online igényelni a kanadai diákengedélyt, és milyen dokumentumokat kell benyújtania. Ha jogosultnak találják, kap egy személyes ellenőrzőlista kódot, amely 60 napig érvényes, amelyre szüksége lesz a jelentkezés online benyújtásához. Mindenképpen nyomtassa ki a kódot tartalmazó oldalt későbbi hivatkozás céljából. Az oldal tartalmazni fogja a jelentkezési útmutatót, a becsült tandíj összegét, a jelentkezéssel együtt benyújtandó dokumentumok listáját, valamint útmutatást a következő lépésekhez.

4. Ha készen áll a jelentkezésre, hozzon létre egy MyCIC fiókot, ahol megadhatja személyes ellenőrzőlista kódját. Ezután megkapja a személyes dokumentumok ellenőrző listáját, amely lehetővé teszi dokumentumainak feltöltését és elküldését a CIC-nek.

5. Miután elkészítette a dokumentumokat és a jelentkezési űrlapot, és befizette a díjakat, benyújthatja kitöltött kérelmét a CIC-hez.

6. Előfordulhat, hogy egyes kérelmezőknek részt kell venniük egy interjún a helyi vízumhivatalban.

7. Amikor a jelentkezését jóváhagyják, bemutatkozó levelet kap, míg az elektronikus utazási engedélyt (eTA) és/vagy ideiglenes tartózkodási vízumot igénylő országok diákjai szükség esetén kiállítják ezeket. Az eTA az útleveléhez kapcsolódik. Fontos, hogy azzal az útlevéllel utazzon, amelyet a tanulmányi engedély igénylésekor használt. Az eTA öt évig vagy az útlevél lejártáig érvényes, attól függően, hogy melyik következik be előbb.

8. Mutassa be ezeket az útlevelével, a pénzügyeit igazoló dokumentummal és az elfogadó levelével (és minden egyéb olyan dokumentummal, amelyet magával kell vinnie) a Kanadai Határszolgálati Ügynökségnek (CBSA), amely kiállítja a kanadai tanulmányi engedélyt, és lehetővé teszi a beutazást Kanadába. A kanadai diákvízumhoz szükséges dokumentumok a következők:

 • kitöltött jelentkezési lap;
 • Az egyetem eredeti elfogadó levele;
 • Érvényes útlevél/utazási okmány, amely lehetővé teszi a hazájába való visszatérést is. Ha az Egyesült Államokban él, ez nem szükséges;
 • Két friss útlevél méretű fénykép, a hátoldalon névvel és születési dátummal;
 • Tanulmányai során nyújtott pénzügyi támogatás igazolása, amely a következőket tartalmazza: tandíj + 833 CAD/hó (minden tartomány, kivéve Quebec) vagy tandíj + 917 CAD/hó (Quebec);
 • Egy magyarázó levél;
 • Ha Québecben kíván tanulni, szüksége lesz egy Certificat d'acceptation du Québec-re, a dokumentumhoz angol és francia fordításokra, a fordító nyilatkozatára, valamint az eredeti dokumentumok hiteles másolatára;
 • Igazolja, hogy befizette a tanulmányi engedély díját (150 CAD).

Mikor kell jelentkezni?

A feldolgozási idők változóak. Ez a benyújtott kérelem típusától és a feldolgozás helyétől függ. A papíralapú alkalmazások általában kétszer annyi ideig tartanak, mint az online alkalmazások. Mindig ajánlott jó előre ellenőrizni a feldolgozási időket: http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp

Ha rendelkezik kanadai tanulmányi engedéllyel, Kanadán belül kérheti annak megújítását, ha úgy dönt, hogy folytatja tanulmányait.

Feldolgozási idő

Munkalehetőségek

Az egyetemi szemeszterek alatt legfeljebb 20 órát dolgozhat az egyetemen vagy azon kívül, a szünetekben pedig teljes munkaidőben, például a téli vagy nyári szünetekben, munkavállalási engedély nélkül. A jogosultsághoz érvényes tanulmányi engedéllyel kell rendelkeznie, és nappali tagozatos hallgatónak kell lennie. Szüksége lesz a Service Canada társadalombiztosítási számára (SIN) is, ha Kanadában szeretne dolgozni, vagy állami programokból részesülhet ellátásokban és szolgáltatásokban. Tanulmányi engedélye a tanulmányi program befejezése után 90 nappal érvénytelenné válik, ezért ha a tanulmányai után Kanadában szeretne maradni, és munkát keres, be kell szereznie az érettségi utáni munkavállalási engedélyt. Ez három évig érvényes.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

A kanadai diákvízum megtagadható, ha a vízumtisztnek gyanúja merül fel, hogy a kérelmező Kanadába utazásának szándékát hamisan tüntették fel – ha nem egy tanulmányi kurzus volt az egyén jelentkezésének valódi oka. Még valószínűbb, hogy a rendelkezésre bocsátott pénzeszközök nem elegendőek a tandíj, az étkezés, a bérleti díj stb. várható költségeihez, vagy nem feltétlenül megfelelőek az igényelt tanulmányi kurzushoz.