Keystone logo
Moldova

A legjobb egyetemek számára Akadémiai tanfolyam Programok ban ben Moldova 2023

Intézmények száma: 4
  • Chisinau, Moldova

  1991-től, a függetlenség kikiáltásának évétől kezdődően a Moldovai Köztársaság a politikai, gazdasági és társadalmi átalakulások nehéz útján indult. A piacgazdaság olyan körülményei között, amelyeket a történelem objektív legitimitásaként szabtak ki, és a Szovjetunió felbomlása után hazánk gyakorlatilag egy új kezdetektől induló államként jött létre.

  • Chisinau, Moldova

  A Moldovai Műszaki Egyetemet 1964-ben alapították eredeti nevén „Politechnikai Intézet”, a Moldovai Állami Egyetemről átadott mérnöki és gazdasági specialitások alapján. Az első tanulmányi évben (1964 - 1965) az egyetemnek 5140 hallgatója volt (ebből 2085 nappali tagozatos hallgató), öt karra csoportosítva: Elektrotechnika, Mechanika, Technológia, Építőipar, Gazdaság. A tantestület 278 tanárt számlált, akik közül csak 36-nak volt tudományos fokozata és tudományos címe.

  • Chisinau, Moldova

  A Moldovai Európai Tanulmányok Egyeteme (USEM) egy felsőoktatási magánintézmény, amely a Moldovai Köztársaság oktatási rendszerének része, és az összes kapcsolódó jogszabály szerint működik.

  • Chisinau, Moldova

  Free International University of Moldova (ULIM) 1992-ben alapították a kormányhatározattal, és a Moldovai Köztársaság Tudományos Tanulmányozási és Akkreditációs Nemzeti Tanácsa akkreditálta. A „nonprofit” elv alapján az ULIM az alkotmány és a Moldovai Köztársaság felsőoktatási rendszerét szabályozó törvények szerint működik. A Free International University of Moldova lehetőséget ad a hallgatóknak az elméleti és gyakorlati ismeretek kombinálására multidiszciplináris és interdiszciplináris környezetben, felkészítve őket a globalizált munkaerőpiacra való belépésre. Mivel a hallgatói testület több mint 30% -a nemzetközi, az egyetem intenzíven részt vesz a nemzetközivé válás folyamatában, és a karunkkal négy nyelv (román, orosz, angol és francia) 76 tanulmányi programot kínálunk alapképzési, mester- és doktori szinten. Intézményünk magas színvonalú hallgatói szolgáltatásokat és létesítményeket nyújt (egyetemi szálloda, modern lakócsarnok, étkezdék, kávézók, klubok, szabadidő és sportlétesítmények, könyvtár, számítógépes / média laboratóriumok, igazságügyi klinika stb.).