Keystone logo
Svédország

Tanulmány Akadémiai tanfolyam ban ben Svédország 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  428
 • Közművek részesedése

  30
 • Internet előfizetés

  28
 • Helyi közlekedés

  74

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  8
 • Mozijegy

  13
 • Korsó helyi sör

  6

Vízumkövetelmények

 1. Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum - ha három hónapnál rövidebb időre érkezik Svédországba.
 2. D típusú hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum (tanulmányi tartózkodási engedély) - ha három hónapnál hosszabb ideig kíván Svédországban tartózkodni.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

rövid távú tartózkodásra jogosító vízum; D típusú hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum

Ár és pénznem

SEK 1000

A diákvízum igénylésének díja jelenleg 1000 SEK.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT/Északi országok polgárai tartózkodási engedély vagy vízum nélkül élhetnek és tanulhatnak Svédországban.

Svájc állampolgárainak vízumot kell kérniük, ha tanulmányaik három hónapnál tovább tartanak. Azonban azonnal megkezdhetik tanulmányaikat Svédországba érkezésük után, vagy jelentkezhetnek még az egyetemi felvételi meghirdetése előtt.

Azoknak a diákoknak, akik az EU-n vagy az EGT-n kívüli országok állampolgárai, és Svédországban szeretnének tanulni, diákvízumra vagy tartózkodási engedélyre lesz szükségük. Ha három hónapnál rövidebb ideig kíván Svédországban tartózkodni, vízumra lesz szüksége, ha nem állampolgára azon országok egyikének, amelyek mentesülnek a vízumkötelezettség alól Svédországban. Ha tanulmányai több mint három hónapig tartanak, tartózkodási engedélyre lesz szüksége ahhoz, hogy Svédországban beléphessen és ott tanulhasson.

Ahhoz, hogy jogosult legyen a tartózkodási engedélyre, fel kell vennie nappali tagozatos tanulmányait olyan programban vagy tanfolyamon, amely megköveteli, hogy jelen legyen az egyetemen vagy egyetemi főiskolán.

Hol lehet jelentkezni?

Online / Svéd nagykövetség vagy konzulátus

Miután elvégezte a vízumkérelmezési folyamatot az interneten, időpontot kell egyeztetnie a svéd nagykövetséggel vagy konzulátussal egy interjúra, le kell fényképeznie és ujjlenyomatát venni, valamint át kell vennie tartózkodási engedélyét.

Weboldal:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Tanulmányi tartózkodási engedély igényléséhez a következőket kell tennie:

 • Fizesse be a tandíj első részletét.
 • Készítse elő az alátámasztó dokumentációt. Ez magában foglalja az útlevél és a felvételi levél másolatát, valamint annak igazolását, hogy anyagilag el tudja tartani magát, amíg Svédországban tanul. Ha egy évnél rövidebb ideig tartózkodik Svédországban, akkor átfogó egészségbiztosítási igazolásra is szüksége lesz.
 • Nyújtsa be az online jelentkezést.
 • Fizesse be a jelentkezési díjat.

A szükséges dokumentáció teljes áttekintését itt találja: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Mikor kell jelentkezni?

Mivel a tartózkodási engedély kérelmezési folyamata hosszadalmas lehet, azonnal kérelmezni kell, amint megkapta a befogadási értesítést. A tanulmányi tartózkodási engedély jelenlegi várakozási ideje három hónap vagy több, ezért mindenképpen az első tandíjrészlet befizetése után a lehető leghamarabb nyújtsa be kérelmét. A papíralapú jelentkezés sokkal tovább tart, mint az online jelentkezés, ezért lehetőség szerint online jelentkezzen.

A svédországi nemzetközi hallgatók vízumok és tartózkodási engedélyei a tanulmányok időtartamától függenek.

Feldolgozási idő

3 Months

Munkalehetőségek

Uniós állampolgárként jogosult Svédországban munkavállalási engedély nélkül dolgozni.

Az EU-n/EGT-n kívüli állampolgároknak munkavállalási engedélyre lesz szükségük. A svéd munkáltató munkavállalási engedélyt kér az Ön nevében.

Órakorlátozás nélkül dolgozhat, de tanácsos, hogy ne hanyagolja el tanulmányait. Bizonyítania kell, hogy tanulmányi előrehaladást ért el, és kielégítő tanulmányi eredményeket kell felmutatnia.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.