Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Cseh Élettudományi Egyetem Prága ünnepelte 110. évfordulóját 2016-ban.

106062__MG_6213.jpg

A Cseh Egyetem Élettudományi Egyetem közintézmény (az egyetemekről szóló 111/1998. Sz. Törvény szerint). Jelenleg 27 állami egyetem és 2 állami egyetem van Csehországban. Mind az állami, mind az állami egyetemeket az Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztérium finanszírozza. Az állami egyetemeket azonban a Rektori Testület és az Akadémiai Szenátus kezeli, míg az állami egyetemeket az illetékes minisztériumok irányítják (a Rendőrségi Akadémia Belügyminisztériuma és a Védelmi Egyetem Védelmi Minisztériuma).

A mezőgazdasági tudományokra vonatkozó első előadásokat a prágai Charles-Ferdinánd Egyetem Filozófiai Karán 1776-ban adták elő. 1812-ben a Cseh Műszaki Főiskolán földművelésügyi minisztérium jött létre. Az erdészeti tudományok első előadásait 1848 őszén adták .

Egyetemi történetünk 1906-ban kezdődik, az I. osztrák-magyar császár, a Prágai Cseh Műszaki Főiskolák Mezőgazdasági Főiskolájának rendelésével. Julius Stoklasa professzor, a talajtani kémia elismert szakembere lett a kar első dékánja. A Kar kezdettől fogva (1906/1907) saját létfontosságú tevékenységet fejlesztett ki, amely nagyrészt tanárainak és hallgatóinak önzetlenségére épült.

106063_Sloup-030.jpg

Az I. világháború átmenetileg megállította a kar fejlesztését, de 1918-ban a Kar Csehszlovák Köztársaság megalapításával a Kar dinamikusan fejlődött. Az újonnan alapított Csehszlovák Köztársaságban folytatott reformok az 1920-as prágai Cseh Műszaki Egyetemnek a Cseh Műegyetemek strukturális változásaihoz vezettek. A Mezőgazdasági Fõiskolát 1920-ban átalakították a Mezőgazdasági és Erdészeti Mérnöki Kollégiumba. Még mindig a cseh műszaki egyetem része volt. A Mező- és Erdőmérnöki Főiskola eredetileg Prága 2 kerületében volt, a Gröbe Villa Havlíčkovy sady-ban. 1936-ban átköltözött egy új épületbe, a Cseh Műszaki Egyetem közelében, Prága 6 - Dejvice kerületében.

Helyszínek

Praha-Suchdol

Address
129 Kamýcká
165 00 Praha-Suchdol, Hlavní město Praha, Csehország

Programok

Az intézmény további kínálata: