European Centre for Career Education

Bevezetés

Hivatalos Leírás

European Centre for Career Education gyakorlati képzést nyújt az egyedülálló nyári programok formájában a jog, a nemzetközi üzleti élet és az építészet területén. Az ECCE két fő célkitűzéssel rendelkezik, a fiatal és tehetséges hallgatók megismertetése arról, hogy a profi világ tényleg működik, és ugyanakkor üzleti lehetőségeket teremt a partnerekkel együttműködő vállalatok számára.

Az ECCE nyári programjai alkalmasak egyetemi hallgatók és diplomások számára, akik karrierjük megkezdése előtt szeretnék bővíteni tudásukat és több tapasztalatot szerezni.

A program két alapvető szempontot fordít:

- Három hetes intenzív karrier-központú tanfolyamok és mentorálás az érintett és sikeres ipari vezetők által, kiegészítve az
- Négy hetes szakmai gyakorlat a saját területén lévő vállalkozásban számos nagyobb európai városban.

Nyári programok

Az ECCEDU-t azzal a céllal hozták létre, hogy hosszú távú megoldást kínáljon az egyetemi oktatás és a karrier-tanácsadás túlságosan elméleti tendenciáira. Áthidalja a szakadékot hallgatóink tudományos ismeretei és a valós tapasztalatok között, az egyetemek által biztosított elméleti lábak alapján.

Hisszük, hogy az elméleti ismeretek és a gyakorlati készségek kombinációja nélkülözhetetlen előfeltétele annak, hogy a hallgatók sikeresek legyenek jövőbeli területein. Két hónapos nyári programjaink középpontjában a jog, a nemzetközi üzleti és az építészet áll. A programok három hetes intenzív gyakorlati tanfolyamokból és négy hetes gyakorlatból állnak a schengeni térség körüli 250 nemzetközi vállalat egyikében.

Az utóbbi években az ECCE jogi nyári programja a legnagyobb jogi oktatási projekt lett Európa és Kína között. 2019-ben több mint 650 pályázat érkezett 50 országból a világ minden tájáról, és mintegy 200 hallgatót fogadtunk, akiket felvettek a programba, és egy gyönyörű és értelmes nyarat töltöttek Prágában.

Előadások és előadók

A programok tervezésekor és megszervezésekor mindig két alapvető értéket követünk - a tapasztalatot és az inspirációt. Minden nyáron három hétig 30 gyakorlati témát tanítunk hallgatóinknak, amelyek ritkán lépnek be az akadémiai tantervekbe. Ezt a 30 témát nagyon óvatosan választják ki, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy relevánsak maradnak-e, és 30 különböző aktív szakembert fednek le, akiket saját területük szakértőinek tekintnek. Előadóink között vannak Radek Špicar (az Aspen Intézet elnöke), Leoš Dvořák (a digitalizálás vezetője, Valeo), Václav Nekvapil (ügyvezető partner, CEC kormányzati kapcsolatok), Sommerová Klára (társalapító és vezető, (S) právně), Miroslav Černý (a Szellemi Tulajdon Tanszékének koordinátora, a ŠKODA AUTO, as), Petra Hrušková (a Red Hat globális TA műveleteinek igazgatója), Pavlína Louženská (a 2FRESH Prága üzleti és innovációs stratégája) és még sokan mások.

Gyakorlatok az ECCE által

Az ECCEDU programok nem csak az osztálytermi idő eltöltésére vonatkoznak; éppen ellenkezőleg. Három hetes intenzív gyakorlati tanfolyamok után hallgatóink megváltoztathatják a friss módon megszerzett ismeretek felhasználását és fejlesztését azáltal, hogy négyhetes szakmai gyakorlatot folytatnak az ágazatban tevékenykedő egyik legfontosabb társaságban.
Partnereink olyan partnerekkel vannak, mint a Siemens, az UniCredit Bank, a Lego, a Coca-Cola; ügyvédi irodák, mint például a DLA Piper, a Clifford Chance, a Linklaters; és olyan stúdiók, mint a Jestico, a Whiles Architecture és a Chapman Taylor Architects, valamint még sokan mások, hogy értékes tapasztalatokat, készségeket és know-how-t biztosítsanak.

Minden partnerünk tisztában van a hagyományos oktatás és a valós helyzetek közötti óriási szakadékkal; ezért örömmel megállapodtak abban, hogy részt vesznek a hallgatóink felkészítésében, hogy sikeres jövőbeli vezetőkké váljanak és a területükön elismert szakértők legyenek.

Nagyfogadás és érettségi

Hagyományosan, a nyári programjainkat egy fogadó gálaesttal nyitjuk meg az ECCEDU hallgatók számára. Ez az esemény lehetőséget kínál inspiráló emberekkel, például alapítókkal, ügyvédekkel és vállalatirányítókkal való találkozásra, valamint más ECCEDU hallgatókkal való találkozásra.
A program előadása alatt munkatársaink különféle csapatépítő rendezvényeket szerveznek a hallgatók számára, hogy különféle szabadidős tevékenységekbe vehessék őket és bemutassák őket az európai kultúrába. Rendezünk menekülési és lézerjátékokat, vagy városnézésünket Prágában, hogy felfedezzük a hagyományos termékeket és vásárolhassunk emléktárgyakat. Utazásokat is szerveznek a Cseh Köztársaságban és külföldön: a múltban a hallgatók Český Krumlovba, Kutná Horaba, Bécsbe és Berlinbe mentek.

Minden egyes program végén egy ECCEDU tanúsítványt kapnak egy informális díjátadó ünnepségen, általában esti barbecue rendezvény formájában. Ezenkívül a szakmai gyakorlatban részt vevő vállalatok ajánlóleveleket vagy szakmai bizonyítványokat adnak ki.

Helyszínek

Prága

Address
Prága, Prága, Csehország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket