FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Film és TV iskola (FAMU)

A Film és TV Iskola (FAMU) a második világháború után 1947-ben alapított Előadóművészeti Akadémia szerves része. Ez a világ ötödik legrégebbi filmiskola. A diplomások sok befolyásos filmkészítőt és forgatókönyvírót foglalnak magukba.

Tanulmányok a Famu-nál = Filmkészítés Tudományos tudományok írása

A FAMU International különböző programokat kínál angolul, egy- hat hétig tartó nyári műhelyeken, egy félévig, külföldön szervezett programokra, egyéves programokra a teljes mesterképzésre.

Minden program a gyakorlati filmkészítés, a gyakorlati folyamatokhoz és az audiovizuális területhez kapcsolódó tudományágakhoz kapcsolódó írási készségek változó arányából áll, tükröződésekkel és módszerekkel. Minden programnak különböző feltételei vannak a felvételnek.

A FAMU-n való tanulás azt is jelenti, hogy az életet a világ egyik legszebb városának szívében tölti. Prága egy csodálatos hely a hallgatói élet számára, tele kultúrával és szórakozással. Kevesebb mint 5 óra Bécs / Berlin / München / Budapest és más nagy közép-európai városok.

Történelem

Az 1960-as évek talán a cseh mozi és a FAMU történetében a legragyogóbb időszak volt. A diákok és a professzorok a legfejlettebb és legnehezebb ötleteket kínálták az idő általános társadalmi diskurzusára.

Csehszlovákia megszállása után 1968 augusztusában több FAMU professzornak és diplomának el kellett hagynia az országot, köztük Miloš Forman vagy Frank Daniel. Némelyikük hozzájárult a filmművészet és az ipar fejlődéséhez a világban, és jelentős szerepet játszott a filmoktatás fejlesztésében. A kommunizmus Európában való bukása után a FAMU fenntartotta a nemzeti filmiskola státuszát, ugyanakkor megnyitotta kapuit a világ minden tájáról érkező nemzetközi diákoknak.

A FAMU alapító tagja a CILECT-nek, a Művészeti Intézetek Európai Szövetségének (ELIA), valamint a GEECT Európai Mozi és Televíziós Iskolák Szövetségének. A diplomások munkái nemzetközi fesztiválokon számos díjat kaptak, és gyakran hazai televíziós hálózatokkal együtt előállították és közvetítették a nemzetet.

FAMU3

Helyszínek

Prága

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Address
FAMU International
Smetanovo nábřeží 2

11665 Prága, Prága, Csehország
Telefonszám
+420 234 244 311

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket