Ecole des Ingénieurs de la Ville de Paris

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az EIVP, a kiválósági iskola

Az EIVP a Conférence des Grandes Ecoles része, egy olyan hálózat, amely üzleti és mérnöki iskolákat képvisel, és oktatja hallgatóit a kiválóság felé. Egy önállóan létrehozott tanterv révén az üzleti szférával szoros együttműködésben és nemzetközi szinten nyitott oktatás nyújtására törekszenek. A mérnöki iskolák államilag elismert diplomákat adnak ki, amelyeket a Bizottság des Titres d'Ingénieur akkreditált - egy független testület, amely a mérnöki felsőoktatási intézményeket értékeli. Kétéves előkészítő osztályok után a hallgatók versenyvizsgák lezárása után léphetnek be az EIVP-be.

workplace, team, business meeting

Oktatás

1959 óta a Párizs szívében található EIVP az egyetlen intézmény Franciaországban, amely mérnöki diplomát ad ki a városépítészet keresett területén - a CTI által bizottsági diplomával (Commission des Titres d'Ingénieurs).

A különböző műszaki területeket érintő tanterv révén az EIVP széles körű oktatást kínál szakterületén belül.

Kezdeti képzés

Az EIVP-n számos oklevél szerezhető meg alapképzési programokon keresztül:

 • Városi Mérnöki diploma
 • Kettős diploma mérnök / építész
 • Építészmérnöki diploma az EPSAA-n keresztül
 • Szakmai alapképzés ACPAE

A hallgatók dönthetnek úgy, hogy szakirányuk a tanulmányaik során:

 • Csere időszakokkal a partneriskolákban
 • Kettős fokon keresztül (partneriskolákkal Franciaországban vagy külföldön)

Folyamatos oktatás

Azok a szakemberek, akik hajlandóak további képesítést vagy új diploma megszerzését szerezni, részt vehetnek az órákon.

 • Szakmai alapképzés ACPAE
 • A DAUCEQ oklevél
 • Specializált Mesterfokozat:
  • Integrált városi rendszerek
  • URBANTIC
  • URBEAUSEP
 • VAE (a korábbi tapasztalatok érvényesítése)

Nemzetközi tapasztalattal rendelkező iskola

Az EIVP folyamatosan hangsúlyozza a nemzetközi tapasztalatok fontosságát, és kidolgozott egy következetes nemzetközi stratégiát. Egyéb programok mellett az EIVP részt vesz az Erasmus + és a BRAFITEC munkájában, valamint tagja az n + i hálózatnak. Az EIVP egyes hallgatói szövetségei külföldi kiküldetéseket is tartanak.

A külföldi intézményekkel való partnerség lehetőséget kínál a hallgatóknak arra, hogy szemesztert külföldön töltsenek a választott egyetemen és országban, vagy akár kettős diplomát szerezzenek. Számos hallgató úgy dönt, hogy szakmai gyakorlatát külföldön végzi.

Az októberi éves fórum és a decemberi nemzetközi üzleti esemény lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy teljes mértékben részt vegyenek az EIVP nemzetközi stratégiájában, lehetővé téve számukra a hálózatépítést és a jövőbeli tehetségek felkutatását, míg egy nemzetközi szeminárium globális betekintést nyújt az EIVP nemzetközi hallgatóiba jelenlegi városi mérnöki trendek.

Kutatás

A városok újratelepítését végző mérnökök kiképzésére törekszik az EIVP más szervezetekkel annak érdekében, hogy alkalmazott kutatásokat végezzen a várostervezés és -karbantartás műszaki és környezeti vonatkozásaival kapcsolatban. Ezek lehetnek nemzetközi projektek, vagy a francia kormánnyal, a városi és szolgáltató társaságokkal, az egyetemekkel vagy az önkormányzatokkal partnerségben.

Az EIVP előadókból, kutatókból, doktorandusz hallgatókból és kutatómérnökökből álló kutatócsoportot ad otthont, amelynek kutatási témái 3 fő területtel foglalkoznak:

 • Városi rugalmasság
 • Városi energia és városi klíma
 • Városfejlesztés és a nyilvános tér

Az innováció és a kutatás iránt érdeklődő hallgatók részt vehetnek 2. vagy 3.éves gyakorlatuk során, vagy vállalkozás által támogatott PhD-t is végezhetnek. A kutatási magiszteri diplomát a 3. évfolyam hallgatói kapják meg Marne-la-Vallée-vel közösen.

Az EIVP a COMUE Université Paris Est és az ADVANCITY tagja, valamint az Ecole Ponts Paris Tech partnere.

people, girls, women

Karrier

Vállalati kapcsolatok

Egész évben számos rendezvényen - például a Nyári Egyetemen vagy az üzleti fórumon keresztül - felkérik a városépítéssel foglalkozó vállalatokat, hogy vegyenek részt az EIVP és annak hallgatói életében.

Tanulmányi és helyszíni látogatások a tanulmányuk során lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy szakemberekkel találkozzanak, valamint az iskolában tartott előadások során. A jövőbeni mérnökök szakmai tapasztalatokat szereznek gyakorlati gyakorlataik során, első életévüket követően, Franciaországban vagy külföldön.

Az öregdiák hálózatának köszönhetően a hallgatók közvetlen kapcsolatban állnak a diplomás mérnökökkel és szakemberekkel kérhetnek tanácsot.

Érettségi után

Egy városmérnök foglalkozik a városok kialakításával, építésével és kezelésével kapcsolatos összes területtel, folyamatos figyelmet fordítva a fenntartható fejlődésre.

Az EIVP mérnökeinek egyik sajátossága, hogy képes megérteni a projekteket globális szinten, miközben továbbra is képes mérnöki képességeit alkalmazni.

Sok diplomás úgy dönt, hogy külföldön dolgozik egy külföldi országban letelepedett helyi vagy francia vállalatnál. Az EIVP-n szerzett tudásuk lehetővé teszi számukra, hogy sikeresen megvalósítsák a mérnöki projekteket az egész világon.

3 elsődleges ágazat mérnökeket vesz fel, akiknek diplomája van az EIVP-től:

 • Építőipari cégek
 • Mérnöki és várostervezési tanácsadó cégek
 • Önkormányzatok és társult intézmények

Helyszínek

Île-de-France

Address
Rue Rebeval,80
75019 Île-de-France, Franciaország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket